tiistai 14. lokakuuta 2008

Pelottava uutinen

Tänään luin uutisen Taraf-lehdestä joka nosti ihokarvat pystyyn. Laajassa raportissaan lehti hyvin vakuuttavin todistein (sateliittikuvin sekä armeijan sisäisin raportein) paljasti viime viikon Aktütün valvontapisteeseen kohdistuneen terroristien hyökkäyksen olleen jo kuukautta ennen Turkin armeijan johdon tiedossa ja hyökkäystä seurattiin jopa suorana lähetyksenä armeijan päätoimistosta! Monta päivää ennen hyökkäystä monta tiedusteluraporttia tulevasta terroristien hyökkäyksestä oli myös laadittu ja lähetetty.

Hyökkäyksen aloittamisesta kesti 3,5 tuntia ennen kuin Turkin armeija lähetti apua alueelle. Tuota ennen 15 sotilasta sai surmansa, 2 myöhemmin vielä sairaalassa...

Tässä on Taraf-lehden reportaasi (turkiksi) ja tässä Today´s Zaman-lehden englanninkielinen artikkeli.

Samanlainen tilanne tapahtui aikaisemmin myös Daglican hyökkäyksessä jolloin 12 sotilasta kuoli.

Mihinkä Turkin armeija on menossa? Olen jo monesti itsekin miettinyt että PKK:n olemassaolo sekä sitä vastaan käytävä terroristisota on yksi syy miksi armeijan asema Turkissa on niin vahva. Jos PKK:ta ei olisi, ei armeijankaan asema ole niin ihailtu ja tärkeä. Uskon että armejia myös itse rahoittaa PKK:n toimintaa saadaakseen itselleen oikeutuksen uusiin asehankintoihin, hyökkäyksiin, oman politiikansa toteuttamiseen.

Armeija on Turkin henki ja elämä puolustaessaan Turkin kansalaisia pahuutta vastaan. Miehille armeijassa käynti on yksi elämän tärkeimmistä asioista ja he tuntevat tekevänsä tärkeää asiaa puolustaessaan maataan. Turkissa kansallistunne ja oman maan "pyhyys" ovat todella tärkeitä arvoja! Armeija on näiden arvojen tärkein puolustaja. Onhan armeija tehnyt jopa vallankumouksen joten joissain tapauksissa armeijaa pidetään jopa politiikan yläpuolella olevana voimana. Voimana joka johtaa Turkkia ja tätä voimaa ihannoidaan sokeana, etenkin nuorten (turkkilaisten) miesten toimesta.

Armeijan kritisoiminen tai armeijan mustamaalaaminen ovat todella herkkiä aiheita Turkissa. Armeijan tiedetään aina tekevän oikein eikä koskaan erehtyvän. Tänään edellämainitun uutisen levittyä tiedotusvälineissä ovat jo suurin osa kansanedustajista ja poliitikoista väittäneet uutista valheeksi, armeijan edustusto on taasen ollut hiljaa. Miksi siis armeijan johto ei toiminut ajoissa??
Pelottavaa ajatella että Turkin armeijakin on näin kieroutunut että oman sotilaan ja kotimaan arvo on yhtä nollan kanssa...

************
Päivitys 15.1o klo 20.55

Tänään armeijan ylikenraali (tai joku muu ylin johtaja, en ole oikein perillä noista arvoista) sitten ilmestyi lehdistön eteen ja ilmoitti olevansa "vihainen että joku taho voi armeijaa vastaan hyökätä tälläisellä ala-arvoisella väitteellä. Turkin armeija on mahtava ja ei tee virheitä ym ym." Ei mitään selvitystä raporteissa esitetyistä kuvista tai raporteista. Ei mitään puolustusta väitteisiin. Ainoastaan he uhkailivat julkaisevaa lehteä lakitoimilla. Myöhemmin he myös määräsivät koko asiaan liittyvien raporttien, tv-uutisten tai kommenttien esityskieltoon koko mediassa. Tämähän on sitten parhain tapa osoittaa olevansa syytön! Kielletään koko asiasta keskustelu! Moni juuri tälläisen ylimielisyyden takia ei enää usko armeijan oikeudenmukaisuuteen ja rehellisyyteen. Minä olen yksi näistä. Armeijaan ei voi luottaa.

4 kommenttia:

 1. Aika järkyttävää,jos tuo todella on totta. Mietin, mitä olisi jos tuollainen tapahtuisi täällä Israelissa...

  VastaaPoista
 2. Oletko lukenut kirjan "Mehmetin kirja?"/ Nadire Mater...siina paljon tasta asiasta, ja "sodan" yllapidosta.

  VastaaPoista
 3. Ebrufin: en ole lukenut, mutta kiitos vinkista! Aion heti tuon kirjan hankkia.

  VastaaPoista
 4. Ostin sen aikoinaan Suomen Rauhanpuolustajien nettisivuilta...tata ei Turkista luultavasti saa? Kirjoittaja on itsekin istunut vankilassa useamman kerran juttujensa vuoksi;)

  Sai kyllakin Turkin kustantajien jarjestön vuoden kirjailija palkinnon -99.

  Olin jarkyttynyt lukiessani sen:(

  VastaaPoista