tiistai 14. lokakuuta 2008

Ruokapuolelta: lämpimät tonnikalaleivät



Nämä leivät ovat omia suosikkejani ja syönkin niitä liiankin paljon :) Todella nopea ja helppo valmistaa. Tonnikalan ystävälle kelpaa varmasti!

Huom! Resepti on tehty oman makuni mukaan. Voit tietenkin lisätä muutakin leipien päälle kuten tomaattia tai chiliä.

Tarvitset kaksi viipaletta haluamaasi leipää (jos käytät ruis/monivilja yms leipää ruoasta tulee täyttävämpi), purkin tonnikalaa, sipulia, haluamaasi juustoa (itse käytän kasar juustoa eli edam tyylistä mietoa juustoa) sekä teelusikallisen tomaattipyreeta.


Aseta kaksi leipäviipaletta mikroa kestävälle lautaselle. Pilko sipulista haluamasi määrä rinkuloita jotka sitten asettelet leipien päälle. Lisää pieneen kulhoon teelusikallinen tomaattipyreeta. Näiden päälle lisää valutettu tonnikala ja sekoita niin että tomaattipyreetä on joka paikassa.


Leipien päälle sitten levität tämän tonnikalaseoksen tasaisesti peittäen kummatkin leivät. Päälle pari juustoviipaletta per leipä ja sitten koko tekele mikroon noin minuutiksi. Valmiiden leipien päälle voit lisätä oreganoa.


Hyvää ruokahalua :)

4 kommenttia:

  1. Kiitos Heli

    Mä olen niin kehno kokki, että juuri tälläsiä helppo tajuisia reseptejä rakastan.

    Ja sen verran herkulliselta kuullosti ja sopii myös meidän lihattomaan ruokavalioon, että taidampa kokeilla jo tänään.

    VastaaPoista
  2. Itkupilli, toivottavasti onnistuivat :) Hyvaa ruokahalua!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa herkulliselta! Taidan kuitenkin itse lykätä nuo leivät mikron sijasta uuniin, mutta näitä meillä taidetaan tänään tarjoilla iltapalaksi. Nam!

    Ja tässä samalla astun esiin -olen blogiasi seuraillut jonkin aikaa, ja tänne löysin Ebrufinin blogin kautta.

    VastaaPoista
  4. Meillä tämäntyyppiset leivät tehdään uunissa ja paahtoleivän voitelemme ensin ketsupilla,päälle tonnikalaa ja juustoa ja hyvää on.

    Kiitos sinun ohjeestasi,kokeilen,se nopeampikin!

    VastaaPoista