keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Hiljaisuus valtasi talon

Rannalta keräämäni simpukankuoret kuivumassa auringossa


Vieraiden lähdettyä taloon on jäänyt iso tyhjyys. Kotona on hiljaista ja suoraan sanottuna tylsää :) Iltaohjelmaan kuuluu ainoastaan telkkari ja/tai leffa, ruoan ja teen jälkeen. Kuulema hourailen myös unissani että missä kaikki ovat, missä on anoppi ja käly :) Mieheni on sitten uniselle minälleni selittänyt että kaikki ovat omissa kodeissaan nukkumassa :) Huh huh, kylläpä sitä ehtii tottua vieraisiin. Nyt näyttää ainakin vieraskannalla hiljaiselta helmikuuhun asti, jollei sitä ennen anoppi tule tänne toipumaan guatr-leikkauksesta (jonkun kaulassa olevan rauhasen toiminta häiriintynyt, guatr sairaudet ovat todella yleisiä Turkissa, miehelläni myös guatr-kasvain joka pitäisi leikata). Saas nyt nähdä.



Sain vihdoin koko vieraiden jälkipyykin pestyä ja lattiat luututtua kuntoon. Vielä pitäisi isot täkit säilöä kaappien päälle. Olenkin viettänyt pieniä lomapäiviä tämän alkuviikon. Päivisin imuroin netistä leffoja tai lempisarjojeni jaksoja joita iltaisin sitten katson mieheni kanssa tai yksin. Olen katsonut seuraavat leffat: X Files I want to believe (keskitasoa), The Strangers (tylsä), Transporter 3 (oli kyllä hyvä) ja aloittanut Eagle Eye:ta (jännä). Tänä iltana ehkä siirryn kyllä uusimpaan Keanu Reevesiin eli The Day the World Stood Still. Ei kuulema ole kovin hyviä arvosteluja saanut mutta who cares, jos leffassa on Keanu Reeves niin se on varmasti hyvä ;)

Ruokapuolella on myös hiljaista koska vasta eilen päästiin markkinoille ostamaan hedelmiä ja vihanneksia. Lempihedelmäni appelsiinit olivat taas todella halpoja: 5 kiloa 1 YTL eli 0,50 EUR. Myös ihmetyksekseni markkinoilla oli tuoreita herneitä myynnissä!! :) Ostin niitä yhden kilon (1,5 YTL/kg) ja voi että kun olivat makeita. Tuli aivan kesä mieleen.

Ei sinänsä, säiden puoleen täällä on kovinkin kesäistä. Joka päivä aurinko paistaa pilvettömällä taivaalla ja mittarien lukemat nousevat aina 20 asteeseen. Auringossa jopa 30 asteeseen. Uskomatonta kun ajattelee että ollaan jo yli joulukuun puolivälin! Iltaisin tietenkin ilma viilenee nopeasti mutta yhä edelleen voi pelkällä kevyellä takilla olla ulkona.


Joulu lähestyy myös uhkaavasti ja minulle tiedossa on joka jouluinen traditioini eli riisipuuron keitto :) Se onkin ainoa tapa jolla juhlistan vanhoja perinteitä. Ehkä nyt joulun aikaan voisin myös alkaa juomaan kotiin kerääntynyttä glögivarastoa. Mieheni rakastaa glögiä ja juokin sitä vuoden ympäri. Minulle se menee alas ainoastaan juuri kylminä talvi-iltoina.

Kuukauden päästä olisi miehelläni kahden viikon loma taas tiedossa (opettajana olo on ihanaa), eikä meillä ole hajuakaan mitä silloin tehtäisi. Mieheni kotikaupunki ei kovin houkuttele kylmine ilmoineen ja lumineen, jota varmasti siihen mennessä on satanut. Viime vuonna käytiin Alanyassa, joka on kyl aivan liian pitkän ajomatkan takana (7 tuntia). Lähimailla ei oikein ole kiinnostavaa paikkaa joka olisi houkutteleva myös talvisin. Kappadokiassa kävimme myös pari kesää sitten, todella mahtava paikka, kesäisin! Vaihtoehdoiksi jäävätkin sitten idän ihmeet eli Urfa, Mardin, ehkä Hatay/Antakya. Nekään ei oikein talvella houkuttele. Pohjois-Kypros on myös lähellä mutta vaatii passia mieheltäni (uurastusta ja rahan menoa) sekä varmaan viisumia minulta, who knows. Eikä siellä varmaan ole myöskään mitään talvisin?! Luultavasti olemme siis vain kotona.

Rauhallista joulunalusaikaa kaikille täältä lämmöstä! :)

6 kommenttia:

  1. tuo guatr on struuma.elikka kilpirauhasen sairaus. suomessakin ollut aikoinaan yleinen.johtuen jodin puutteesta. turkissakin vahentynyt,kun taalla on alettu kayttamaan jodipitoista ruokasuolaa. suomessahan tasta on kayty paljon keskustelua,kun suolan kayttöa pitaa vahentaa. ja monet kayttavat jodittomia suolavaihtoehtoja.
    eikös vain totukkin pian siihen,etta on enemman porukkaa ymparilla. vahan aikaa aina menee "niiskutellessa" hiljaisuutta.

    VastaaPoista
  2. sateenkaari: kiitos paljon tuosta guatr infopaketista!! :) Tuli tarpeeseen.

    Eikohan me totuta pikkuhiljaa tahan hiljaisuuteen :)

    VastaaPoista
  3. Heli! En meinannut uskoa kun luin että "...kun leffassa on keanu reeves niin se on varmasti hyvä"! Nimittäin se on yksi mun motoista! :D :D :D
    Hani aina mollaa, että keanu on maailman surkein näyttelijä, johon mä aina vastaan että so what! Sitä on kiva katsella! :D
    Speed ja erityisesti Point Break on hyviä ja Keanu on syötävä! :D

    huhhuh nyt tuli hiki ;)
    ...pitä tehdä välillä töitä... :D

    VastaaPoista
  4. maamaa: Hahahaha ihanaa etta siellakin on keanu reeves fani :D Mika sattuma! :) Jep keanua on ehdottomasti hyva katsella ;) Ala valita mita sun miehesi sanoo, se on vaan kade ;) Matrixit on mun ehdoton ykkönen. Suosittelen sulle EHDOTTOMASTI myos leffaa The Lake House. Koskettava, romanttinen leffa jossa tietty meidan sankari paaroolissa :P

    VastaaPoista
  5. Ma oon tainu naha Lake Housen, eikse oo se missa Sandra Bullock on myos? Saa kirjeita miehelta joka on jo menehtynyt ja sellaista...en muista enaa tarkaan juonta, joten ehka taytyy katsoa uudelleen :) (ja uudelleen, ja uudelleen... ;D)

    Unohdin Keanu-tapinoissa kommentoida muuta postaustasi kokonaan :D ...Eli varmaan tosiaan outoa, etta talo on taas tyhja vieraista! Myoskin nauratti, etta miehesi juo glogia ympari vuotta :D Hienoa, etta maistuu :D

    VastaaPoista
  6. Maamaa: Joo se Lake House on juuri kuvailemasi leffa. Tosi hyva :) Uudelleen katsomisessa ei tosiaankaan ole mitaan pahaa ;) Minakin juuri paatin uusimman Keanu leffan ja voi etta kun oli silmanruokaa...nakyi jopa rintakarvat...*iiiiiikk* Ihquu!!! :D

    Meilla glogi maistuu, sita juodaan kunnolla. Olen jo katunut etta sita joskus miehelleni toin :D Olenkin pikkuhiljaa muuttanut mieheni taysin suomalaiseksi. Ekaksi aloitin omenamehusta (Turkissa ei kovin moni MIES juo omenamehua, Suomessa mun lemppari), kokeilujen avulla nyt mieheni tykkaa jopa lakritsista seka uutuutena herneiden syomisesta suoraan palosta. Turkissahan ei tuollaisia outoja tapoja tunneta, herneet syodaan ainoastaan ruoan seassa. HARVINAISISSA tapauksissa salaatissa :D
    Hyvaa illanjatkoa :D

    VastaaPoista