lauantai 11. heinäkuuta 2009

Ensimmäinen postaus uudesta kodista!

Täällä sitä sitten ollaan, uudessa kodissa. Muutto tapahtui maanantaina jonka jalkeen ollaan oltu internet-pimennossa eiliseen asti mutta kodin valmistelussa on ollut niin kiireistä etten oikein ehtinyt mitään eilen tänne ilmoitella.

Muutto meni tosi hyvin. Muuttomiehet herättivät meidät 7.30 ja aloittivat heti pakkaamisen. He saivat koko kodin pakattua ja lastattua muuttoautoon 5 tunnissa (me asuttiin viidennessä kerroksessa eikä hissiä ollut). Sen jälkeen söimme lounaan yhdessä.
Lounaan jälkeen matka jatkui uuteen kotiin, jonne miehet saivat kaikki tavarat ladattua sekä huonekalut koottua 6 tunnissa (yhdeksänteen kerrokseen ilman hissiä). Suu auki vain katselin sitä työskentelyä. He kantoivat telkkarit ym kodinkoneet kuin ilmaa selässään ja asettivat ne varovasti paikoilleen sekä asensivat. Meille jäi työskemme vain paikoilleen järjestely joka kesti 5 päivää kiitos anopin ja kälyn organisaatiokyvyn puutteelle. Multa meni hermot moneen otteeseen enkä vieläkään ole entinen. Eilen yölläkin tuli iso läjä vieraita jotka asuvat täällä meillä viikonlopun, huomenna tulee yksi lisää. Ensi viikolla mieheni isoveli. Olen jo vetänyt töpselin seinästä: en aio osallistua vieraiden kestittämiseen millään tavalla!

Kahden viikon kuluttua onneksi kaikki tämä on ohi ja voimme vihdoin mieheni kanssa jäädä kaksin nauttimaan uudesta kodista sekä uudesta elämästämme täällä. Elämä hymyilee kaikista vastoinkäymisistä huolimatta.

Kuvia uudesta kodista seuraa tulevina päivinä kunhan vieraat vähän vähenevät ja pääsen rauhassa kuvailemaan.

Hyvää viikonloppua! :)

P.S Raskaus menee todella hyvin. Tänään rv 15+4. Mitään ongelmia ei ole ollut.

17 kommenttia:

 1. Paljon onnea onnistuneen muuton johdosta, tuntuu varmaan ihanalta olla uudessa kodissa! Huh,siis asuitte ennen 5.kerroksessa ilman hissiä! No, ainakin kunto on ollut hyvä varmaan teillä sen johdosta..
  Olipa teillä hyvä kun muuttofirma hoiti kaiken! Täällä se on aika kallista,joten itse pakkasin ja otin vain sen muuttoajon ja tavaroiden viennin/tuonnin. Mutta eivätkö he voineet käyttää hissiä? Tuntuu aika hurjalta että veivät kaikki 9.kerrokseen ilman hissiä, onpa heillä kova kunto!
  Ihanaa kuulla,että raskaus sujuu hyvin:-) Eikö sitä kotia voi mitenkään rauhoittaa vain teille nyt,kun et saisi muutenkaan rasittua....

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla sinusta- onnea uuteen kotiin:)

  VastaaPoista
 3. Yaelian: Selvennykseksi mainitsen etta meilla oli kylla hissi ja on hissi nykyisessakin talossa, mutta se aina suljetaan kun muutto on kyseessa. Hissit menevat nimittain epakuntoon jos niissa hirveasti kuljetetaan tavaraa. Eika uudessa talossa hissit ole vakuutettu tavarakuljetuksesta johtuvien vikojen takia.
  Ja kylla tuntui ja naytti hurjalta kun isoja sohvia kantoivat yhdeksanteen kerrokseen eivatka kertaakaan edes valittaneet kuinka on raskasta. Viela hymyilivat iloisina kun lahtivat illalla kotiin. Mahtavaa palvelua :) Meilla taalla muuttaminen maksoi meille 160 EUR muuttofirmalla joten kylla kannatti. Mitaan ei meidan tarvinnut pakata etukateen vaan he pakkasivat kaikki: vaatteet, astiat, kirjat ja koriste-esineet.
  Kylla se tasta rauhoittuu taa koti. Kuten jo aikaisemmin olen jo maininnut Turkissa vieraanvaraisuus on tosi tarkeaa, etka oikein voi sanoa ei tulevalle vieraalle. Mutta en tee yhtaan mitaan vieraiden hyvaksi talla kertaa, onneksi kaikki taman ymmartavat. Jos eivat ymmarra niin I dont care :)

  VastaaPoista
 4. Täällä jos ei ole hissiä,ottavat siitä enemmän maksua,ja jos hissi on,niin sitä käyttävät jos voivat.Kaikkeahan ei hississäkään voi viedä,kuten jääkaappeja ja sen sellaista.Edullista oli teidän muutto,kun ajattelee,että ne tekivät kaiken työn, olipa reipasta väkeä!

  VastaaPoista
 5. Ihan kadehdittavaa tuollainen muutto! Mitähän vastaava palvelu maksaisi Suomessa... Me ei olla kyllä vieläkään löydetty uutta asuntoa, en ymmärrä missä niitä kivoja asuntoja piilotellaan ;)

  Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 6. Joo, ota rennosti vaan! :)

  Kiva kuulla, että olette muuttaneet ja että pienet ja sinä voitte hyvin. Hyviä vointia ja jaksamista (vieraidenkin kanssa)!

  VastaaPoista
 7. Kyllä oli edullinen apujoukko ja ehdottomasti hintansa väärti! Ajatuskin siitä, että ehkä itse joutuisi kaiken tekemään karmaisee. Muistan meidän yhden muuton, kun veljeni ja heidän kaverit auttoi muutossa ja kantoivat pianoa 3. kerroksesta alas. Pelkäsin julmetusti, piano painaa varmasti monta sataa kiloa ja siinä on teräviä kulmia yms. Yhdessä vaiheessa piano lipesikin veljeni käsistä. Hän oli sielä "alapuolella" portaissa ja pianon kulma täysillä pökkäs mahaansa. Luultiin, että vähintään on maksa puhki - niin karmea jälki siitä jäi. Mutta onneksi ei kuitenkaan mitään jälkeä vakavampaa...ja pianokin pysyi yhdessä koossa...

  Oi mikä nautinto sitten, kun kaikki vieraat lähtee ja saatte olla piiiiiiiiitkästä aikaa ihan kaksin uudessa kodissa. :) Tsemppiä siihen asti ja ihan luvalla saat olla "taka-alalla" :)

  Ihana kuulla myös, että raskaus etenee hyvin.
  Oot jo melkein puolivälissä, eiks vaan? :)

  VastaaPoista
 8. ONNELLİSİA HETKİA UUDESSA KODİSSA.
  GÜLE GÜLE OTUR!
  Tosi halpa tuo teidan muuttaminen.Me,kun muutettiin tanne Antalyaan,niin pakkasin kaiken itse,ja suunnilleen maksoimme tuon saman,mutta matkahan oli pitka pitka Fethiyesta tanne.Elikka oli tosi halpa.Jos samassa kaupungissa muuttaisin,niin ehdottomasti tuolla systeemilla,kuin tekin.
  Vieraat on vain jotenkin kestettava,ja yleensahan he tulevat juuri siihen pahimpaan aikaan,kun olisi paljon tekemista.Auttavat nama turkkilaiset kylla mielellaan,mika on hyva asia.
  Mekin,kun muutimme,niin mieheni tytar jai miehensa kanssa muutamaksi paivaksi auttamaan,ja annoin heille vapaat kadet jarjestelemisissa.Jalkeenpain olen sitten joittenkin tavaroitten paikkoja muutellut,mutta oli suuri apu.Tama tytar onkin sellainen,joka on meilla asunut monta vuotta,niin hyvin tiesi,mista mina tykkaan ja mista en.
  Pida hyvaa huoli itsestasi.İhanaa,etta kaikki sujuu hyvin.
  Öptüm

  VastaaPoista
 9. Yaelian: Mekin tutustuttiin tahan muuttotapaan Istanbulista tanne Mersiniin muuttaessa ja taman jalkeen muuhun emme tule luottamaan :) Onneksi nyt on oma asunto joten muuttoa ei ole lahiaikoina edessa mutta puhumme vahvasti muuttofirmojen puolesta plus olemme hommanneet parikin asiakasta talle samaiselle firmalle. Mita parasta kuljettavat vakuutetusti, eli jos jokin asia menee rikki kuljetuksen aikana, korvaavat he sen. Meilla ei Istanbulista tullessa mennyt yksikaan esine tai edes astia rikki. Nyt muuttaessa 4 lasikulhoa rikkoontui, niista en niin valittanyt muutenkaan joten annoin olla :)

  ii: Toivon mukaan jostain tekin loydatte asunnon. Ne kivat asunnot on just todella syvalla maan alla :D Pidan peukkuja!!

  Sevda: Kiitos paljon toivotuksistasi! :)

  Maamaa: Kamala tuo veljellesi tapahtunut!! :O Onneksi ei mitaan pahempaa tapahtunut mutta olet oikeassa, vaarallista puuhaa muuttaminen on. Huh, vielakin huimaa tuon tilanteen ajattelu.. Meillakin on paljon isoja huonekaluja joita en kylla pystyisi kuvittelemaan edes mieheni liikauttamaan metriakaan. Onneksi vaihtoehtoja loytyy.. :)
  Kiitos paljon toivotteluista ja taka-alalla ollaan :D Tallakin hetkella mina makkarissa kun muut istuvat parvekkeella :D

  Blogitse: Kiitos paljon! :) Voimia ja haleja Egyptiin! :)

  Sateenkaari: Teillakin on ollut todella halpa kuljetus Fethiyesta Antalyaan! Naita evden eve muuttajia on kyl jokaisessa kaupungissa mut etenkin Mersinissa tuntuu niita kuhisevan. Samaisella firmalla me muutettiin Istanbulista Mersiniin kaksi vuotta sitten. Se oli niin upea kokemus etta jatkettiin tallakin kertaa. Ja kylla kannatti!

  Onneksi sinun apulaisesi tuntevat sinut ja tietavat mista tykkaat/mita haluat. Meilla asiat ovat suoraan mista he tykkaavat ja mita he haluavat. Kahden viikon paasta kodissa tapahtuu muutoksia kylla :) Miehelleni olen jo valittanut asiasta itku kurkussa ja han onneksi on minun puolellani/ymmartaa. Monet taalla olevat ystavani (naispuoliset) ovat ihmetelleet jo viikkoja kuinka voin kestaa anoppia kotonani niin pitkan aikaa. Ehka se munkin raja on pikkuhiljaa tulossa vastaan :)
  Hyvaa viikonloppua naapuriin! Taalla on hirvean kuuma!!! Nytkin vain hiki valuu pelkasta kirjoittamisesta!

  VastaaPoista
 10. Ja onneksi mieheni ei ole kovinkaan vieraskorea,jos on kyse viikkoja kestavasta vierailusta.Muutama paiva on aivan ok,mutta kovin pitkaan ei meilla sukulaisia kestita.Ja kun miehellani on 6 lasta ja 12 lastenlasta,seka muu suku paalle,niin ei siita mitaan tulisi.Ympari vuoden olisi aina joku "kylailemassa".
  Teilla on aivan eri tilanne nyt,kun on ollut pakko saada apua.Ymmarran todella hyvin kyllastymisesi.Suomalainen ei ole muutenkaan tottunut elamaan isossa yhteisössa.Turkkilaiselle se on arkipaivaa.İhana,etta miehesi on ymmartavainen.

  VastaaPoista
 11. Kovasti Onnea uuteen kotiin ja hienoa kuulla että kaikki on hyvin myös teidan bebekeillä.

  Olen melkolailla nettipimennossa ollut lomaillessani Suomessa, mutta silloin tällöin olen käynyt lukemassa kuulumisia.

  Ota vaan rennosti ja nauti raskausajasta. Vieraat kulkee ajallaan ja talo elää tavallaan :)

  VastaaPoista
 12. Ihana kuulla susta ja hyvä,kun muutto sujui hyvin.Onpa halpaa tuo muutto.Kyllähän sitä ilokseen täälläkin muuttas jos noin halvalla pääsis.Onkohan täällä ees tommosta palvelua,et toiset pakkais kaikki tavarat..en tiedä.Ihanaa odotusaikaa sulle ja kuvia täällä ootellaan sit kun oot saanut asiat järjestykseen.(ei mitenkään kiire oo.....:D )

  VastaaPoista
 13. Onnea uuteen kotiin!

  Teilläpä on todella tiivis sukuyhteys, kun eivät älyä jättää teitä, nuorta paria, rauhaan. Jos et halua lopullisesti menettää hermojasi, laita ihmeessä anoppi ym ojennukseen ennen kuin vauvat tulevat. Liika pehmeys ja kiltteys ei aina auta!

  VastaaPoista
 14. Onnea uuteen kotiin!!

  Teilla siella Mersinissa hieman eri hinnat kuin taalla paakaupungissa. Muutettiin viimeksi 6v sitten ja jo silloin maksoi kaupungin sisalla evden eve yli 500e.
  Nyt meidan tavarat matkalla Suomeen ja 3 vkoa kestaa ja halvin kuljetus evden eve otettiin, tosin erittain ammattimaiset ja nopeat muuttomiehet, ja maksettiin 3000e!!Ei auta joka vuosi muuttaa Turkin ja Suomen valia, nyt pakko pysya kotimaassa:) Tosin ikava jo ollut vuosia sinne, en varmaan ihan heti takaisin ainakaan Ankaraan kaipaa.

  Yrita kestaa sukulaisia viela hetki kun pysyt itse rauhallisena niin eivat maha-asukitkaan hermostu.

  VastaaPoista
 15. sateenkaari: Juuri niin, jos en tarvitsisi apua en usko etta anoppikaan taalla kovin pitkaan asuisi. Miehesi onneksi on hyvalla linjalla :)

  Meltem: Kiitos toivotuksistasi :) Vieraat tulevat ja menevat, olet oikeassa. Valista vaan nappaa ja se purkautuu ulos taallakin, valitettavasti. Nyt on olo parempi. Ehka sen takia etta pahimmat vieraat menivat jo ja vain hyvat tulossa :D Sinulle myos hyvaa lomaa!!

  ekku: Kylla mekin muutettaisiin vaikka kuuhun jos muuttaminen on noin halpaa :D Onneksi tarvetta ei ole.
  Hyvaa loppuviikkoa sinne :)

  Muuttolintu: Me kylla ojennetaan anoppia seka kalya useasti paivan aikana, mutta ovat vaan niin itsepaisia kummatkin. Onneksi mieheni on puolellani joten tama ei ole mikaan ongelma. Olen jo useasti kertonut peloistani koskien vauvoja eika mieheni aio heidan sekaantua niiden hoitoon ilman pyyntoani.

  lennu: Onnea myos teidan muuttoonne!! Onpa tosiaan ollut hintaa mutta on se sen arvoista, kun ammattimiehet kuljettaa ja saa ainakin huoletta olla miettimatta mita niille tavaroille on tapahtunut. Mersinissa tosiaan on hinnat tosi edullisia verrattuna isoihin kaupunkeihin. Meidan onneksemme :) Turvallista kotimatkaa koti-Suomeen :) Toivottavasti tulette edes lomailemaan tanne pain.

  VastaaPoista