torstai 16. huhtikuuta 2009

Uutiskatsaus Turkista

 

Täällä on taas tapahtunut viime päivinä.

Yleistä Turkista:

* Älykääpiöt eräässä Atatürkin ajatusmaailmaa “tukevassa” yhdistyksessä vaativat Googlen kieltämistä Turkissa. Syy: Google ei puolusta Atatürkia eli jos googlaa jotain Atatürkista niin voi löytää jotain negatiivistakin (APUA!).  Atatürk varmasti kääntyi taas kerran haudassaan….

* Ergenekon oikeudenkäynnissä tehtiin jo 12. pidätysaalto eilen jolloin polisit pidättivät vanhojen yliopistorehtoreita sekä heidän omaisuuttaan. Myös erääseen Atatürkin näkemyksiä tukevan yhdistyksen tilat pengottiin sekä vietiin autokaupalla ihmisiä/tavaraa asemalle.  Jotenkin tuota ylimpää uutista ajatellessani, en tästä kovinkaan pettynyt.

Ergenekonissahan on siis kyse vuosien tutkimuksien saldona löydettyjen Turkin tasavallan demokratiaa uhkaavien, useita salamurhia tehtailleiden sekä vallankumousta suunnittelevien “pahisten” löytäminen ja tuomitseminen. Koko oikeusjuttu on yhtä monimutkaisia kuin Lostin juonikimeurat. On niin monta avointa kysymystä, mutta jokainen pidätysaalto lisää vain uusia kysymyksiä. Ja kuka onkaan se isoin pahis?!? :)  

* Säärintamalla on ollut vaihtelevaa: Eilen satoi Erzurumissa LUNTA 4 cm. Meillä on myös sadellut aivan kiitettävästi. Tänään Antakyassa (250 kilsaa täältä) oli keskusta tulvinut sateiden takia. Kuulema meteorologien mukaan tämä vuosi tulee olemaan kylmempi kuin viime vuosi. Parempi näin :)

DSCF9652

 

Kotikunnan arkisempia uutisia:

* Mieheni koulussa myllää hirveä tyytymättömyys koulujohtajaa kohtaan. Tappeluita on päivittäin, loanheittoa suuntaan ja toiseen, keinottelua sekä pahoja aikeita. Tällä hetkellä kaikki opettajat valmistelevat valituksen tekoa opetusministeriölle. Tämän johdosta koululle tulee varmasti tarkastajat, jotka sitten penkovat kaikki johtajan teot perinpohjin. Johtaja toivottavasti saa siirron tai edes hänet erotetaan opetushenkilöstöstä lopullisesti. Niin räikeitä väärinkäytöksiä hän on tehnyt.  Koulussa päivät kuluvatkin kokouksien parissa sekä koulun ulkopuolellakin mieheni puhelee paljon puhelimessa yrittäen saada jotain ratkaisua ongelmaan.

* Elämme myös ihaninta aikaa vuodessa: joka paikassa appelsiini ja sitruunapuut kukkivat. Niiden hurmaava tuoksu hulmahtaa aina sisälle kun avaan parvekkeen oven. Voi että kuinka sitä tuoksua rakastankin! :) Jotkut kuulema tekevät niistä kukista hilloa. Kuulostaa oudolta mutta aion ottaa selvää :) 

* Myöskin julistan mieheni vuoden parhaaksi aviomieheksi :) Hän on pitänyt minua kuin kukkaa kämmenellä lepolomalla ollessani. Hän tekee minulle joka ilta ruokaa ja tarjoilee aamupalat/iltateet, pilkkoo hedelmät valmiiksi, käy kaupassa, siivoaa keittiön joka ilta jne. Siis aivan ihanaa :)  Tällä viikolla hän jopa muutti autonsa korjaamoaikataulua jotta voi viedä minut ostoksille tänään, jolloin on hänen vapaapäivänsä :) Olen todella onnekas, en voi muuta sanoa :)

Muuten elämä on tosi tylsää. Viikko lepolomaa jäljellä, sen jälkeen saadaan tulokset selville :) Yritän pysyä positiivisena, mutta vaikeaa se on.

Hyvää torstaita kaikille! :)

18 kommenttia:

 1. Onnea "vuoden parhaan aviomiehen" tittelista;)

  Heti tuohon Ergenekoniin. On menneet puurot ja vellit taysin sekaisin. Jos syytetaan "terrorismista" silloin kun on ottanut osaa Cumhürriyet "meeting" tilaisuuksiin, niin silloin saavat tulla pidattamaan minutkin;)

  Taalla Turkissa on jokin talla hetkella todella "vialla". Intellektuellien,ekonomistien, professoreiden ja lehtimiesten pidatyksesta seuraa mita? Sananvapauden "hallitsemista" ja ihmisten pelottelua. Uutisissa ei pian uskalla kukaan toimittaja sanoa mistaan mitaan NEGATIIVISTA, silla se voi johtaa pidatykseen.

  Olen asiasta huolissani, enka ole siita edes halunnut postata. Ihmettelen miksi kansa nielee taman kaiken?

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mielta kanssasi paikoin koskien Ergenekonia, mutta uskon kuitenkin etta Ergenekon niminen terroristijarjesto on olemassa. Monissa Euroopan maissahan samanlaiset jarjestot on jo aikoja sitten tuomittu ja hajoitettu. Se etta kuka siina jarjestossa on ja missa asemassa, niin uskon etta oikeusjarjestelma sen meille ajan kanssa valaisee. Mehan emme tieda mita/minka takia nama ihmiset pidatettiin. Mediassa on spekulointeja syista ja seurauksista.
  Mielestani Ergenekon ehdottomasti pitaa ratkaista ja vaarintekijat tuomita. Tama on Turkin tulevaisuudelle todella hyva asia. Oikeudenkaynti jatkukoon.

  VastaaPoista
 3. Minä olen poliittisesti tosi huono olemaan mitään mieltä (näin olen huomannut) joten totean vain, että hilloa kukista?? Mielenkiintoinen ajatus ja laita heti resepti jos saat jotain selville.

  Ihanaa, mekin ollaan viikon päästä tulossa Turkkiin lomalle, toivottavasti siellä vielä puut kukkii :)

  VastaaPoista
 4. Asia taytyy tutkia, mutta esim. "Baba Beni Okula Gönder"- tyyppisen yhdistyksen yhteydessa on aika herata miettimaan enemman/ tarkemmin- etenkin kun taalla aariuskovaisten toimesta tehdaan vaikka mita?

  Afganistan oli 70- luvulla todella moderni maa. Mita se on tanaan? Mika Turkista voi tulla tulevaisuudessa?

  Turkki 10 vuodessa on mennyt "taaksepain". Kun aletaan yhdistamaan terrorismiin tarkeita kansakunnan "valoja", niin taytyy olla todella hyvat perusteet pidatyksille.

  Jo nyt on rikottu pidatysten yhteykissa ja etsintatoimissa vaikka minkalaisia kansainvalisia lakeja. Mita seuraa jatkossa, jos esim. Uğur Dundar saa syytteita esittamistaan epailyksista?

  Parasta tassa on se, etta Ergenokonin ja PKK:n kytkennat ovat tulleet julki, + Şivas ja Jitemin toimet Ita-Turkissa- siita iso kiitos:)

  VastaaPoista
 5. En tieda Turkin tilanteesta oikeastaan mitaan tana paivana ja nuo nimet ei sano mitaan.

  Mutta niin taalla kuin siellakin erilaiset kytkennat niin poliittiset kuin taloudelliset ovat niin kimurantteja ettei pieni ihminen voi tajuta.
  Valtaapitavilla on kytkentoja tavalla tai toisella myos alamaailmaan.

  Yksi totuus on: tavallinen pieni ihminen karsii aina eniten.

  Syntipukkeina usein jostain mitattomasta kiinni jaanyt pikku rikollinen mutta todelliset isot pahikset sen kun purskuttaa vallanpitajien suojeluksessa...verkostot on laajat ja tiheat...

  Toivottavasti kansan arki ei mene huonompaan suuntaa...

  Karsivallisyytta sinulle ja kukkia miehelle! :)

  VastaaPoista
 6. Tuo google-juttu on kylla ihan ahterista! ja muutenkin aika huolestuttavia muutoksia siela ilmassa; luin myos Ebrun postauksen...

  Miehesi on kylla tittelinsa ansainnut! Ihana kun se noin hoitaa ja paapoo! :)))

  Yrita pitaa positiivinen mieli, se toivottavasti auttaa asiaan myos! Edelleen pidetaan taalla kaikkilla mahdolisilla tavoilla tsempit pydessa mukana! Hyva etten ole laittanut Puntoon kiinni pienta "GO Heli, GO!" viiria lepattamaan kun tuola ajelen! ;D

  VastaaPoista
 7. Meilla oli eilen illalla vieraita,joten kuuntelin syrjakorvalla uutisia.Siina pidatyksessahan oli kyse myös jostain "hakkerointi" epailysta.Kun kyseessa ovat suuret asiat ja suuret instanssit,niin pidatyksia pitaa nahtavasti tehda laajalti ja paljon tutkinnan takia.Taallahan media antaa heti tietoa ulkopuolelle,mutta esim. Suomessa naita asioita ei hetikaan kansa tieda.Ja mediahan on kaikkialla sensaatiohakuista,joten mina ainakin suhtaudun varauksella .Olen elanyt Suomessa "URHO KEKKOSEN" aikakautena,joten yhtalaisyyksia löytyy.Ja nykyiset mielenosoitukset osoittavat se,etta kylla kansa alkaa kiinnostumaan taallakin.Ymmarrysta vaan pitaisi saada lisaa.
  "Taydet pisteet" sinne miehellesi ,kun noin hyvin pitaa sinusta huolta.Edelleen taalla peukut pystyssa.
  Kivaa torstain iltapaivaa Mersiniin.

  VastaaPoista
 8. Ensinnäkin, tsemppiä että lepoloma auttaa ja kaikki menee hyvin! Ja onpa upeaa että sinulla on noin ihana aviomies!

  Huolestuttavia uutisia kuuluu Turkista, luin myös Ebrun postauksen. Aivan älytön peruste YouTuben kieltämiselle! En tunne tilannetta paremmin mutta ai kauhean hyviltä asiat kuulosta.

  Toivottavasti siellä miehesi koulussakin asiat järjestyvät.

  Minäkin rakastan ylikaiken sitrushedelmien kukintojen tuoksua, ah!

  VastaaPoista
 9. En tunne Turkin politiikkaa mutta aika samanlaiselta sekoilemiselta se täällä vaikuttaa, 'mafia' istuu korkeimmilla palleilla ja niin edespäin. Sananvapaus on täälläkin kutistunut vuosi vuodelta, joku jo ääneen ehdotti netin sensuroimista!!!

  Appelsiinit tuoksuu täälläkin, mutta että hilloa kukista??? Eihän niistä sitten tule aplareita ollenkaan, mitä haaskausta. Terälehtiä voi kyllä ripotella kahviin ja teehen aromiksi.

  ajattelevainen mies sinulla todella paapomassa, miten ihanaa! Nauti ja lepää, ja peutkutuksia täältäkin!

  VastaaPoista
 10. ii: Tervetuloa tannepain! Varmasti viela viikon paasta kukkii puut! Tana vuonna kevat on tullut todella myohaan. Nena vain valppaaksi ja nauttimaan luonnon ihannetuoksuista :)

  ebrufin: En oikein halua lahtea syvemmin analysoimaan viime aikaisia tapahtumia. Luotan kuitenkin siihen etta jotain hyvaa koko jupakasta seuraa. Niin Turkille kun sen ihmisillekin. Mikaan ei oikeuta tekemaan vaaryyksia, olet sitten aarikansallinen tai aariuskovainen. Rikos on aina rikos.

  Blogitse: Olet oikeassa. Lahi-idassa etenkin loytaa monesta maasta mafioita, seka kytkoksia joko Eurooppaan tai Amerikkaan. Koko politiikka on ihan erilaista kun mita Suomessa olen tottunut. Valista olen ihan paa pyoralla :) Valitettavasti valtataistoista seka poliittisesta epavakaudesta juuri kansa karsii eniten.

  Maamaa: Toivomme ettei Googlea kielleta, mutta on pelottavaa etta jossain kolkassa tata maata on ihmisia jotka ajattelevat noin "jalkijunassa" ja mainostavat kaikille kuinka puolustavat "modernia" Turkkia. Kylla joo.
  Kiitos toivotuksista! :) Paiva kerrallaan mennaan.. :D Vai etta viiri Puntoon?! :D :D Kiitos piristamisesta :D

  sateenkaari: Minakaan en luota paljoa median "oikeudenmukaisuuteen" ja totuuden kerrontaan. Samasta asiasta voi kuulla ihan eri uutisia eri kanavilta, joten mista sita tietaa enaa kuka on oikeassa. Luenkin aina vahan varauksella uutisia netissa, telkkarista en enaa edes seuraa mitaan uutisohjelmaa. Ahdistaa liikaa :)
  Hyvaa loppuviikon jatkoa naapuriin! :)

  Yaelıan: Kııtos toivotuksistasi :) Toivon parasta ja varaudun pahimpaan, kaikilta uutisosilta :) Mahtavaa viikonjatkoa sinnekin! :)

  Sırokko: Pelottavaa minne se maailma onkin menossa. Taallapain maailmaa ei ole asiat oikein koskaan ollut kunnolla. Aina on jotain kahnaa. Mitenkaan ei asiat tunnu olevan vielakaan asettuneet aisoilleen joten se on huopausta vanhojen tapojen seka uusien modernien tuulten valilla. Toivokaamme parasta :)
  Haaskausta kyllakin on nuo kukkien hillottaminen, mutta taallapain appelsiineja riittaa. Niita loytyy joka kulmasta niin koristeina kun syotavaksi :) Tana vuonna appelsiineja oli viela niin paljon etta niita ei pystytty myymaan joten ne vaan matani. Ehka hillo voisi olla uusi valtti :D
  Kiitos paljon toivotuksistasi!
  Sinulle myos mahtavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän tekstin.

  VastaaPoista
 12. Hyvaa viikonloppua!!!!

  Mina poistin tuosta ylempaa kommenttini- ei mitaan vakavaa, mutta se jotenkin hairitsikin...

  VastaaPoista
 13. Leporikasta viikonloppua! Kylla on miehesi todella tittelin ansainnut :)

  Olen suosiolla jattanyt uutisten katsomisen kun ei sielta mitaan positiivista tule kuiteskaan.

  Jaksa nyt vaan ottaa rennosti lepaillen ja nauttien miehen palveluksista :)

  VastaaPoista
 14. Kaikkea ei tarvitse uskoa, mitä kerrotaan totena.

  VastaaPoista
 15. No kyllä on miehes tittelin ansainnut.On se vaan kiva saada välillä itsekkin osaksi sitä mitä varmasti sääkin miehellesi teet päivittäin.Ruokaa sun muuta.Olet onnekas kyllä.

  VastaaPoista
 16. Voi että mitä maisemia!Ois ihana asua lämpimässä tai ainakin lähtä nyt jonneen lämpöseen läskiä sulattelemaan.. ;)
  Aurinkoista kevään jatkoa ja kesän odotusta..siellä se taitaakin jo olla.. :)
  Mitä kaipaat suomesta sinne turkkiin?

  VastaaPoista
 17. anonyymi: Ei tietenkaan. Kiitos tasta viisaudesta.

  ekku: Kiitos paljon :)

  Kati: Tervetuloa vain tannepain! Lampotilat ja kelit ovat vihdoin kesalukemissa, tai lahella niita :)
  Suomesta kaipaan eniten aina suklaata. Onneksi parin viikon paasta on tulossa varastojen taydennys a la isa :D
  Hyvaa uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
 18. Ihan mahtava blogi! Itse olen käyny 2-vuotiaasta asti joka vuosi (välillä parikin kertaa vuodessa) Turkissa, Marmariksessa. Turkkilainen kulttuuri on vienyt sydämeni täysin :) Oli mukavaa lukea sinun blogiasi ja kuunnella tuota turkkilaista musiikkia. Kamala matkakuume iski! :)

  VastaaPoista