maanantai 28. marraskuuta 2011

Mersin ja suomalaiset


On ollut aivan mahtavaa huomata kuinka hiljalleen suomalaisten innostus Mersinia kohtaan on nousemassa. Tiedan ainakin kaksi yritysta jotka myyvat suomalaisille upouusia asuntoja luksus-asuntoloista taallapain. Olen saanut myos yhteydenottoja suomalaisilta koskien Mersinia. Halutaan tietaa nahtavyyksista, elamasta ja palveluista. Ilolla naihin kyselyihin vastailen ja toivon etta tanne saataisiin lisaa suomalaisia tulevaisuudessa. Ehka sitten voitaisiin perustaa jonkinlaista suomenkielista toimintaa :)

Ennen luulin etta Mersinissa asuu vain kaksi suomalaista, mina ja talvisin, isani. Isani oli tavannut lentokoneessa suomalaisen pariskunnan joka asuu kuulema vain parin kilometrin paassa meidan asunnolta. Sain heidan sahkopostinosoitteen joten ehka saan sitakin kautta uusi tuttavuuksia :)

********************************************
Mersinissa on viime vuoden sisalla tapahtunut kaikenlaisia muutoksia ja uudistuksia. Isoimmat asiat koskee urheilua: Mersin Idman Yurdu nousi Turkin ykkösliigaan joten nykyaan Mersinissa pelataan hienoa paaluokan jalkapalloa. Taalla voi siis nahda superjoukkueet Galatasarayin, Besiktasin, Fenerbahcen seka Trabzonsporin. Matsit pelataan uudistetulla Teyfik Sirri Gür stadioinilla ja lippujen hinnat alkaa 60 TL/peli/huonoimmat paikat.

Toinen iso asia, joka on vaikuttanut myos minun elamaani, on ollut 2013 pelattavien Valimeren kisojen tulo Mersiniin. Kisojen takia koko kaupunki on laitettu pressun alle remonttiin. Tiet on uudistettu, jalkakaytavia rakennetaan uudestaan, uusia urheiluhalleja seka tiloja rakennetaan kovalla vauhdilla. Kaupunkia siis meikataan tulevia tuhansia urheilijoita, kannattajia seka muita tukijoukkoja varten. Parhainta on se, etta tanne ollaan rakentamassa myos kunnon ratsastustallit seka kentat koska kisojen yksi urheilulaji on kuulema ratsastus. Sita taytyy kayda myos katsomassa itsekin sitten paikan paalta. Jollen jopa ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tyoskentelemaan kisoissa :) Kisat pelataan kesakuussa 2013. Tervetuloa jos yleisurheilu kiinnostaa!
Tassa on kisoja varten valmisteltu Mersinin esittelyvideo englanniksi. Sen pituus on 6 min 50 sek mutta antaa hyvan kuvan nykyisesta Mersinista :)Tanne on myos tullut uusi kauppakeskus nimeltaa Mersin Marina. Se sijaitsee, nimensa mukaisesti, satamassa. Samantyyppinen kauppakeskus on myos Marmariksessa, muistaakseni vielapa samalla nimella. Ideana on etta kauppakeskuksen vieressa on myos vierassatama ja keskus paaosin palvelisi vierailevia veneilijoita siis. Kaupat ovat hiukan kalleimmanluokkaisia merkkilikkeita, mutta alueelta loytyy hieno iso amfi*teatteri, uima-altaita seka hienot alueet kavelya varten. On siella myos ravintoloitakin ihan rannassa jotka ovat auki yomyohaan asti.3 kommenttia:

  1. Moikka :) Mukavaa, että aloit taas kirjottamaan elämästäsi Mersinissä. Asuin itse Izmirissä puoli vuotta ja kuukausi sitten tulin takaisin Suomeen. Mutta sydän tais jäädä Turkkiin ja takasin on päästävä :) Helmikuussa olen tulossa pariks viikoksi Gaziantepeen ja ehkä pistäydytään myös Mersinissä. Ja toivottavasti pääsen keväällä muuttamaan takaisin Turkkiin. Olis mukava vaihdella ajatuksia Turkissa asumisesta, kun tuntuu ettei täällä Suomessa oikeen kukaan ymmärrä, mikä siinä maassa kiehtoo.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Turkissa asumisen liittyviä ratkaisuja tarjoa luotettava ja ammattilainen yritys nimeltään Aurinkoiset Kodit.

    VastaaPoista