tiistai 7. helmikuuta 2012

Rajahdan tanne...


Paassa kiehuu ja kiukuttaa. Jotta en rajahtaisi kyseessa olevalle henkilolle ja aiheuttavan hirveata pahennusta, paatin rajahtaa tanne! Varautukaa silla seuraa dynamiitinkatkuista kirjoitusta ANOPISTA :)

Teenpa tassa nyt listaa mitka asiat mua kiukuttaa, on teidankin helpompi ymmartaa:

* Miehellani oli 2 viikkoa lomaa juuri koulussa. Noh, anopille ja kalylle se naemma tarkoitti "ollaan joka paiva yhdessa"-lomaa silla olimme joka hitsin paiva joko heilla tai sitten meilla. Ei mitenkaan pahasti, mutta en jaksa heidan jokapaivaista juoruamista tai samoja puheenaiheitaan seka sekaantumistaan elamaani. Sanoin miehelleni kun loma loppui etta nyt ei kyl menna anopille tai anoppi ei tule meille vahaan aikaan. Mieheni sanoi okei. Noh, se paiva oli sunnuntai ja nyt on tiistai: he ovat taas meilla.

* Yhtena paivana lomalla oli saa pilvista a hiukan tuuli. Paatin vieda lapset ulos usean paivan kotona istumisen jalkeen, vaikka anoppi ja kaly sita vastustelivat koska oli "niin kylmaa (+10 astetta) ja tuulee". Kaly sitten hampaita kiristaen tuli meidan kanssa ulos ja mainitsi useasti kuinka lapset olivat varmaan ihan kylmissaan koska "nenat ja posket olivat kylmat". Sanoin vaan tylysti etta eivat ole! Kotiin mennessa sitten tietenkin anopille valitettiin kuinka lapset olivat ihan kylmissaan koko ulkonaoloon ajan. Eika ollut!!!

* Kaikki asiat mita meidan kotona on, he yrittavat muuttaa samaksi kuin omassa kodissaan. Kaikki tehdaan omalla tavalla vaikka tietavat todella hyvin miten meilla esim. lautaset jarjestellaan kaappeihin. Kaikki on ihan sekaisin, samoin jaakaappi. He pesevat tiskeja kasin vaikka meilla on tiskikone (samoin on myos heilla btw), tayttavat hanoista ennen kuumaa vetta tulleen kylman veden astioihin joita sit keittiosta loytyy "muutama". Ihan kun eletaan pula-ajassa!

* Anoppi on todella vaikea persoona. Kaikki pitaa olla kuin han on viimeiset 60 vuotta tehnyt esim han ei tykkaa suihkusta vaan vetta pitaa valuttaa sankoon josta han sit kupilla sita paallensa valuttaa. Talvisin meilla ollessaan hanen on "pakko" kayttaa normaalia suihkua koska siella on ainoa vedenlammitin. Siita sitten kuullaan seuraavat 30 minuuttia suihkun jalkeen kuinka se kokemus oli kuin "kidutusta" hanelle.

* Hanen teensa pitaa myos olla tulikuumaa, ruokansa kylmaa, han ei voi syoda yksin (koska se on "kidutusta", vaikka hanen pitaisi useasti syoda sokeritautinsa takia), han ei voi vaihtaa vaatteitaan koska "henki salpautuu" seka esimerkiksi hanella on hirvea pakkomielle leivanmuruja kohtaan. Meidan koti pitaa melkein aina imuroida aamiaisen jalkeen koska leivanmuruja on kaikkialla ja niiden yli kaveleminen on tietty syntia. Itsekin nyppii niita lattialta kunhan nakee. Tietty itse on se kaikkein suurin murustaja aamuisin.
Kaikkein parhaimman keskustelun kalyn ja anopin valilla koskien leivanmuruja koin pari viikkoa sitten aamiaispoydassa:
A: Herasin viime yona unestani peloissani. Nakemassani unessa oikein pelkasin, tunsin sen.
K: Se johtuu tietenkin siita etta istuit illalla sohvalla leivanmurujen paalla. Minahan sanoin etta ne pitaa siivota ennen kuin istut, et kuunnellut.
A: Voih, olet oikeassa. Kunpa olisin niin tehnyt.
Olin vaan suu auki etta WTF :)
Koskien leivanmuruja, anoppini aina valittaa myos siita kun lapset murustavat esim valipaloina antamiani leipapaloja, kekseja tai muita muruavaa ympari kamppaa. Sanon etta ei se minua haittaa kunhan syovat, se on tarkeinta. Anoppini siihen tokaisee etta mutta kunpa eivat murustelisi. Noh, kysynkin etta koytanko lapset sitten tuoleihin siksi aikaa kun syovat vai enko anna syotavaa ollenkaan? Vastaus on: en voi sita tietaa....voi herranjestas! :)

* Viimeiseksi minua arsyttaa kaikkein eniten se, etta heidan mielestaan kaikki heidan tekemansa on hienoa, hyvaa ja parhainta. Koskaan mikaan ei ole heidan vikansa vaan jos esim. riisia on keitetty liian vahan johtuu se riisin laadusta, ei heista. Jos mieheni kymmenennen kerran huomauttaa ruoan olevan liian vetista, he toteavat etta heidan tekema ruokansa on paljon parempaa kuin muiden (siis muiden turkkilaisten), mieheni ei tieda siis mitaan muiden ruoista (vaikka on vuosikaudet asunut yksin). Heita on siis todella vaikea arvostella, olen itse sen jo lopettanut. Heille ruoka on kaikki kaikessa, jonka takia mieheni suvussa on harvoin ihmista alle 100 kilon. Heidan rahabudjettinsa varmaan suurimmalta osin menee ruokaan: oljya, pomegranttiomenauutetta, oliiveja, sailykkeita ja muita ruokatuoitteta kaytetaan alyttomia maaria vuodessa! Esim 60 litraa oliivioljya kayttivat viime vuonna ja muistavat tietty arvostella etta mina kaytan kaikkea mahdollista liian vahan! Ja vaarin! Kaikki heidan tuntemansa ruoat he haluavat tehda koska minun maustamani ei kuulema ole tarpeeksi mauteista (ei siis ole tulista, muista mausteista ei ole tietoa). Taten yleensa teen ruokaa ennen kuin he tulevat jotta eivat sit sekaantuisi ruokaani. En halua edes tehda samanlaista ruokaa kuin he! Anoppini erityisesti ei ole koskaan tyytyvainen mihinkaan ruokaan mita ruokapoytaan tulee: paitsi omaansa.

Haluankin sanoa ison AAAARRGGHHHH:n tahan loppuun ja kiitan niita jotka jaksoivat lukea! Anteeksi jos loukkasin jotain tai kirjoitukseni oli ala-arvoista. Haluan mainita tahan loppuun etta kaikesta huolimatta, on meilla hyviakin hetkia paljon! :)

Huh, helpotti...

10 kommenttia:

 1. Onneksi tänne virtuaalimaailmaan voi purkaa oloaan ja purnata;D Vaikeaa kyllä kun on noin dominoiva ja päälle tunkeva anoppi.PItkää pinnaa tuollainen vaatii ja voin aivan kuvitella,miten ärsyttävää se on.Yritähän kestää. Poikani menee kesällä naimisiin ja toivottavasti minusta tulee parempi anoppi;D

  VastaaPoista
 2. Yaelialle ensin: varmasti tulee! :)

  Heli ymmärrän sua paremmin kuin hyvin! Mulla nousi villat pystyyn jo pelkästä lukemisesta (siitä mitä joudut sietämään) joten voin kuvitella minkälaista se sitten on kokea kaikki! Hyvä että purat tänne, varmasti toimii pitkässä juoksussa paremmin kuin liveräjähdykset anopille :D

  VastaaPoista
 3. Gecmis olsun. Minä en kestäisi päivääkään sitä, että joku puuttuu minun asioihini. Ihmettelenkin, että miten te suomalaiset miniät selviätte. Joskus on tekemistä jo pelkästään paikallisetn ystävien ja naapurien kanssa. Alkuvuosina laitettiinkin urakalla rajoja ja opittiin puolin ja toisin mitä voi sanoa ja mitä ei. Löytyi jyvät akanoista, eli ne ystävät jotka jäivät siitä huolimatta:).

  VastaaPoista
 4. Joo aika rankalta kuulostaa, en yhtaan ihmettele etta valilla kiehahtaa. Mun anoppi asuu toisessa kaupungissa ja kayvat meilla pari kertaa vuodessa ja me saman verran heilla, han on oikein mukava mutta kylla minakin sen viikon vierailun jalkeen aina huokaan helpotuksesta, kun olen kuunnellut viikon verran anopin ja miehen siskon paivittelya aamusta iltaan tyhjanpaivaisista asioista meinaa paa rajahtaa. Samaa jaarittelua ja teen juontia ja istumista seka tv:n tuijotusta. Mulla on viela vahan paha tapa joskus töksayttaa ja sanoa oma mielipiteeni asiaan jos toiseenkiin ja siina sitten riittaa varmaan kotimatkalla papatettavaa. Turkkilaisilla on monesti paha tapa olla aina oikeassa ja kaikkien muiden aina vaarassa :) Yrita kestaa vaikka helppoa se ei aina ole

  VastaaPoista
 5. Yaelian: Varmasti tulee tuhat kertaa parempi anoppi! Ala stressaa!! :) Kiitos myotatunnostasi!

  Mina: Voih, kuin naita juttuja olisi viela vaikka kuinka. Nama vaan tuli mieleen nain 30 minuutin ajan kun tata kirjoitin. Ei ole helppoa ei....en edes aloittanut aiheesta: lasten kasvatus! :D

  Mine: Joo tahan taytyy olla tietty luonne et jaksaa anoppia lahella. Onneksi mut on siunattu TODELLA pitkalla pinnalla ja karsivallisyydella. Siita on ollut hyotya niin anopin kun lasten kanssa. Muuten en jaksaisi :)

  Petra: Joo, aivan samaa se on meilla! Paivittelya, juoruilua, kertomista esim mita on puhunut puhelimessa jonkun henkilon kanssa (siis ei vois vahempaa kiinnostaa), juoruilua sukulaisista ja vanhojen asioiden tuhannetta kertaa jaarittelua. Ei jaksa!!! Otan osaa myos sinulle! Kiita onneasi etta anoppisi on sentaan ainoastaan viikon patkissa. Mulla taa on ollut vuoden verran jatkuvaa kidutusta :D

  VastaaPoista
 6. Just mietin, että sinun on pakko olla aika pitkäpinnainen :D Itellä olis varmaan jo pää räjähtänyt!

  Tänne on hyvä purkaa, kun oikein otta kupoliin. Ajatuksista ei rankaista. Kuulostaa kyllä todella hankalalta tapaukselta tuo anoppi. Taikauskoisuus ja pinttyneet tavat voivat olla rasittavia.

  VastaaPoista
 7. Todella olet pitkapinnainen. Mutta kun tietaa, ettei tuollaista mikaan muuta, niin ehkapa on helpompi pistaa jotain toisesta korvasti sisaan ja toisesta ulos.Jotkut ihmiset kun vaan ovat vaikeita.Yleensa ovat sitten tuollaisia kaikkia kohtaan. Mutta hankalaa on, kun viela noin usein tella ovat. Ja vaikuttaa kuitenkin, etta ovat mielellaan, kun aina uudelleen tulevat.
  Jaksuja, Heli.

  VastaaPoista
 8. Voi kiesus!! Rupesi suututtamaan muakin! Miten ne jaksaa vaan valittaa?! Sulla on kyllä todella pitkä pinna :D Hyvä että purkasit. Toivottavasti pysyvät poissa jaloista nyt edes vähän aikaa...tsemppiä ja haliterkkuja! <3

  VastaaPoista
 9. Voi jestas, on sulla kyllä kestämistä!!! Mun täytyy tunnustaa, etten kyllä itse varmaankaan kestäisi... Mieheni äiti on jo kuollut, mutta kyllä hänkin aikanaan puuttui jopa vatsani kokoon (!) raskausaikana. miehen siskoon ihan samanlainen besserwisser... Nopeasti kyllä tein erittäin selväksi, että mun huushollissa ei mun/meidän tapoja ym. arvostella, tai ei tarvitse käydä meillä ollenkaan. Eipä ole siskoa näkynyt muutamaan vuoteen... :D Ja erittäin hyvä niin, sen voin sanoa ihan suoraan :D

  VastaaPoista
 10. Huhhuh mika anoppi! Taytyy sulla oll varsinaiset rautahermot hanen kanssa :)
  Mua nauratti ihan hirveesti pelko murusista :D

  VastaaPoista