tiistai 4. syyskuuta 2012

Kesakuulumisia


Suomen loma tuli ja meni. Oli aivan mahtava reissu! Lapsetkin tosi hyvin sopeutuivat eika pahempaa koti-ikavaa ollut. Tahan taisi edesauttaa se, etta joka paiva oli niiiiin paljon erilaista tekemista :)
Me kaytiin Korkeasaaressa, Tallinnassa, Linnanmaella ja kirppiksilla niin etta jalkoihin sattui. Oltiin mokilla ja mummolassa keski-Suomessa seka vierailtiin isani luona lahella Kuopiota, unohtamatta paivan reissua Kuopioon siina valissa :) En ollut koko ulkosuomalaisuuden aikanani (7 vuotta) koskaan nauttinut nain paljon Suomen reissustani. Kaikkein suurin onni oli ettei kukaan meista sairastunut. Iso kiitos nain tatakin kautta isalleni ja aidilleni joiden avulla koko matka onnistui! Ilman heidan tukeaan emme olisi paasseet tulemaan mitenkaan. Kiitos myos rakkaille sukulaisilleni ja ystaville, joiden kanssa vietetty aika muutti mahtavan loman taydelliseksi!

mummola <3 <3

Monta kertaa Suomessa ollessani, etenkin Helsingissa, mietiskelin minkalainen minusta olisi tullut jos olisin jaanyt Suomeen. Olin ujo, vetaytynyt ja hiljainen ennen kun muutin tanne Turkkiin. Jopa pelkka kauppaan meno tuntui valista liian pelottavalta. Minulle tuli paljon paniikkikohtauksia ja sosiaalinen elamani oli melkein nolla. Elamankoulun ja turkkilaisen kulttuurin takia olen joutunut muuttamaan itseani avoimemmaksi ja sosiaaliseksi. Enaa en kavele silmat tieta katsoen vaan kavelen katse suunnattuna eteenpain. En pelkaa enaa muiden ajatuksia minusta. Pystyn keskustelemaan aiheesta kun aiheesta kenen kanssa haluan. Uskallan jutella tuntemattomien kanssa kadulla ja kysella vaikka ohjeita minne menna. Mitaan naista en uskaltanut tehda ennen muuttoani. Olen tassa mittasuhteessa ylpea itsestani, silla on niin helppoa jaada kiinni vanhoihin kaavoihin. Oman itsetunnon ja itseluottamuksen loyto on suurin lahja jonka voit itsellesi ansaita. Minulle tahan tarvittiin muutto Turkkiin ja avioliitto. 

Nyt taas Turkissa ollessani, Suomesta saamani positiivinen energia on siirtynyt arkeen. Jaksan paljon paremmin kuin ennen enka kiukuttele miehelleni pienista asioista. Kaikki paikat ja asiat taalla tuntuvat uudestaan kiehtovilta. Lapsetkin puhelevat huomattavasti enemman suomea kuin ennen matkaa. Tassakin mielessa lomasta oli suuri hyoty. Elama siis hymyilee!

Mieheni kesaloma on myos loppunut ja hanella alkaa kahden viikon paasta normaali kouluarki. Naina paivina hanella on kokouksia ja koulutuksia, joten meillekin lasten kanssa tama tietaa erilaista paivarytmia. Talven varalle olemme suunnitelemassa muutamaa lomamatkaa myos. Kuten yhta pidennettya viikonloppua Pohjois-Kyproksella, viikon matkaa tammikuussa Egyptiin ja kevaalla yhta pidennettya viikonloppua Kappadokiaan. Katsotaan mika naista, jos mikaan, onnistuu :) Tuo Egypti on kiehtova mutta voi viime tipassa tulla liian kalliiksi.

Miten teidan kesalomanne sujuivat? Mita te teitte? :)


4 kommenttia:

 1. Heippa Heli! Oikein mukava lukea kuulumisiasi. Hienoa kuulla, että Suomen matka sujui ongelmitta. Me muutettiin tänä vuonna lasten kesäloman aikana ja sen takia ei rahaa jäänyt loman tekoa varten. Mutta nyt ollaan heti ruvettu säästämään ensi kesäksi. Sitten ois tarkoituksena tehdä ihana loma kesäiseen Turkkiin. Suomeenkin täytyy seuraavan puolen vuoden aikana mennä ennen kuin passin päivämäärä umpeutuu. Täällä Saksassa voi passi-asiat hoitaa ainoastaan Berliinissä. Tulee kallis passi, teki mitä teki. Eli joko Berliinin tai Suomen matka on edessä...Ensi maanantaina alkaa tytöillä taas koulun käynti ja sen mukana arki-elämä. Nuorimmainen sai kerhopaikan vasta lokakuun lopusta lähtien. Saa nähdä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Menenkö taas koulun penkille vai etsinkö töitä. Mutta tuo ulkomaille muuttaminen rohkaisee ihmistä oikein todenteolla, kuten kirjoitit. Täällä joudut kaiken tekemään alussa yksin ja vieraalla kielellä. Aika rohkeita ollaan oltu! Kyllä saadaan olla ylpeitä itsestämme!!! :) Oikein hauskaa kesän loppua ja syksyn alkua Mersiniin! :)

  VastaaPoista
 2. Hilla, noi passiasiat tosiaan on hankalia! Meilla menee passit vanhaksi 2015 joten sita ennen, toivottavasti Suomessa, saataisiin noi passijutut tehtya. Kallista on myos!! Ja antavat vaan 5 vuoden passeja?! Se on siis niin turhaa. 10 vuotispassit olisi hyva, ei menisi niin paljon rahaa ja aikaa hukkaan. Onnea uudesta kodistanne :) Voimme tosiaan olla ylpeita tasta ulkosuomalaisuudesta! Se on kylla tosi iso vahvuus... :) Hyva ME! :D Hyvaa kesanjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa ihanalta Suomen lomalta! Meilla jai Suomen reissu tana vuonna valiin kun lomailimme Espanjassa, nyt on kylla jo vahan sellainen olo etta tekisi mieli vaikka ihan viikon reissulle Suomeen. Onneksi on Suomi vieraita tulossa ja kaynytkin silla en aio lahtea viela itsekseni tytön kanssa lentamaan kun alkaa uhmakohtauksia jo olla havaittavissa. Toivottavasti talven reissut onnistuvat, pieni loma vaikka ihan lahellekin tekee aina teraa. Se on niin totta etta asuminen ulkomailla kasvattaa ja avartaa maailmankuvaa. Mukavaa alkanutta syyskuuta Mersiniin!

  VastaaPoista
 4. Hienoa. Onnistunut loma lataa akkuja arkea varten. Meillä jäi Suomen kesä välistä. Mennään jouluna ihmettelemään. Liput on tilattu ja tänään tuli esikoisen koulusta puhelinsoitto, että täytyykö siellä Suomessa olla niin kauan. Kyllä täytyy. Ollaan siis pari viikkoa, että ehditään juhlia anopin 70-vuotisjuhlat ja joulu.

  VastaaPoista