perjantai 6. helmikuuta 2015

Tarsuksen uusi eläintarha

Lapsien talviloma alkoi 2 viikkoa sitten ja ensi maanantaina aloitetaan koulun kevätlukukausi. Loman aikana onkin ollut haasteellista keksiä kotona tylsistyneille veijareille tekemistä. Ennen lomaa olimme jo päättäneet että yhtenä päivänä vierailisimme Tarsuksen uudessa eläintarhassa.

Valitsimme aurinkoisen päivän retkeä varten ja täytimme auton sukulaisilla, syötävällä ja juotavalla. Tarsus on siis Mersinin naapurikaupunki, jonne on matkaa meiltä 60 kilometriä. Viime talvena kävimme myös tässä pari vuotta sitten avatussa eläintarhassa ja ihastuimme sen suureen alueeseen ja hienoihin, isoihin aitauksiin jossa eläimet asuivat. Entinen eläintarha oli ollut keskellä kaupunkia ja TODELLA pienellä alueella. Eläimet asuivat pienissä häkeissään ja alue haisi kuvottavalta. Tämä uudistus on siis tullut enemmän kuin tarpeeseen.

Eläintarhasta löytyy leijonia, tiikereita, karhuja, susia, leopardeja, apinoita, lintuja, kaloja, liskoja, käärmeitä, lampaita ja vuohia sekä monia muita lajeja. Siellä on jopa shetlanninponeja aitauksessa jossa niitä voi paijailla. Eikä yksikään niistä tai muistakaan eläimistä ole agressiivisia, vaikka niitä pääsee katsomaan aika läheltä. Ja mitä parasta, sisäänpääsy on vain 3 liiraa (vähän yli euron), lapsilta kaksi liiraa.


Hieman elämäänsä kyllästyneen näköinen haukkaAlueelle on tuotu myös pöytiä jossa voi levätä ja syödä jotain kiertelyn ohessa. Ja niin me teimme. Siellä vierähtikin useampi tunti ja lapset tykkäsi. Oli ihan mahtava päivä!
Ihana karhu

Lintujen upea häkki

Esma ja päivän paras eläin

1 kommentti:

  1. Vau, en tiennytkään että Tarsuksessa on eläintarha! Kiva että teit postauksen, ois jääny muuten multa tää tieto ihan pimentoon, tonne pitää joku päivä lähteä käymään :)

    VastaaPoista