perjantai 30. joulukuuta 2011

Izmir

Tassa on teille kertomus meidan keskiviikkoisesta seikkailusta.

Tiistai-iltana me nahtiin netissa vihdoin ilmoitus just haluamastamme autosta, vielapa hyvalla hinnalla! No mieheni soitti ilmoittajalle, pariskunnalle jotka olivat professoreita yliopistossa ja alustavasti puhuivat autosta seka mieheni yritti tinkia hiukan. Noh, jonkinlaiseen sopimukseen paastiin ja mieheni mielesta huomenna olisi sitten mentava Izmiriin autoa hakemaan.

Mina lahdin mukaan toiseksi kuskiksi koska mitaan erityista isompaa kulua ei minun mukanaoloni lisaisi. Ainoastaan lentolippuni maksoi mutta takaisintullessa ei ole valia onko autossa 1 vai 2 henkiloa: bensaa kuluu ihan saman verran. Ja kaikenlisaksi Izmirissa on IKEA! Sinne!

Tiistai-iltana sitten kaikkien puhelujen jalkeen nama henkilot eivat enaa puhelimeen vastannetkaan. Ajattelimme etta varmaan iltaisin haluavat olla perheensa kanssa, koska kuitenkin oltiin jo puhelimessa puhuttu. Kokeilimme myos soittaa minun seka kalyni puhelimista, ei vastausta. Lahetimme heille lopulta viestin etta ostimme liput, nahdaan huomenna klo 9 aamulla.

Herasimme neljalta, ajoimme taksilla palvelubussille joka veisi meidat Adanan lentokentalle. Lento sujui loistavasti ja eika kestanyt kun 1 tunnin. Izmiriin saavuimme juuri klo 9. Taas soitimme omistajapariskunnalle (meilla oli kummankin puhelinnumerot) eivatka vastanneet! Lahetimme heille viestin etta tulimme, olemme lentokentalla, miten voisimme tavata. Ei vastausta! Odotimme ja soitimme kymmenia kertoja ilman vastausta, suuttumus ja turhautuminen alkoivat kasvaa. Ei tama voi olla totta!

Paatimme lahtea myyjan koululle kysymaan etta missa mattaa. Se olikin tosi kaukana ja meilla kesti kaksi tuntia bussilla ja junalla paasta sinne. Loysimme miehen toimiston ja jaimme odottamaan miesta ruokatunnilta. Ja mies tulikin.

Olimme ostaneet tuliaisiksi kilon cezerye - makeisia, joka on Mersinin tunnetuin makeinen. Nostimme cezerye paketin miehen poydalle ja esittelimme itsemme, sanoimme tulleemme autoa katsomaan jolloin mies rupesi syyttamaan meita!

-Miten te voitte tanne tulla?! Miksi te tanne tulitte?! Enhan mina vastannut teidan puheluihinne! Tama on aivan vaarin.

Talla hetkella miehellani pannu kiehui ja samoin minun.

- Juttelimme vaimoni kanssa illalla uudestaan enka sen jalkeen vastannut puheluihinne. Milla rohkeudella te tanne tulitte?
- Ehka me luotettiin siihen etta vaimonne oli puhelimessa sanonut etta tulkaa, hinta on tama vs. Me luulimme etta meilla oli sopimus. Miksi ette meille edes yhta viestia lahettaneet etta emme myy autoa. Luuletteko te etta me olemme idiootteja jotka eivat kahta lausetta ymmarra?
- Oletteko te varmoja etta tulitte edes jostain muualta, ei nayta silta.
Mieheni otti esille lentolippunsa ja laimaytti sen poytaan.
- Tassa on minun lentolippuni.

Mies meni ihan hiljaiseksi mutta ei pyytanyt kertaakaan anteeksi. Haistatimme miehelle paskat ja lahdimme toimistosta ulos. Mieheni oli aivan mielettoman vihainen, samoin mina. Myohemmin viha on muuttunut pettymykseksi ja suruksi. Kaksi ja puoli kuukautta me ollaan autoa etsitty, juteltu satojen autonomistajien kanssa ja kerrankin meilla oli mahdollisuus ostaa se auto jonka haluamme, mutta ei.

Kaytiin kuitenkin IKEA:ssa ennen kuin lennettiin takaisin Mersiniin. Oltiin kotona klo 1 yolla, tosi vasyneina.

Olemme miettineet missa me tehtiin taas virhe. Mieheni on mielettoman masentunut eika nukkunut yolla yhtaan. Miten kouluttautuneet ihmiset voi olla nain idioottimaisia juntteja!?! Saa nahda mita taman jalkeen tapahtuu, etsimmeko enaa autoa vai ei.

9 kommenttia:

 1. Siis miten tuo auton osto voi teillä olla noin vaikeaa;tuostahan saa jo kunnon trauman.Ihmeellinen pariskunta tosiaankin,kun teitä noin kohtelivat.Onko teilläpäin liikkeitä missä myydään käytettyjä autoja? Toivottavasti lopulta löytyy auto,ilman lisäpettymyksiä.Tsemppejä!

  VastaaPoista
 2. OMG - ihan uskomatonta toimintaa!
  Sopimus se on se sullinenkin sopimus, saakeli sentään. Voin vaan kuvitella miten teitä otti (ottaa) pannuun ... :(

  Kuten Yaelian ehdottaa, niin varmaan siirtyisin itse jo liikkeiden puoleen kun yksityiset henkilöt on tuottanut jo noin monta pettymystä ... toivottavasti löytyy hyvä ja sopivan hintainen auto!

  haliterkut ja mukavaa uutta vuotta, kaikesta huolimatta! <3

  VastaaPoista
 3. Voi hurja, jopas oli törkea tapaus! Todellakin, olisiko ollut niin vaikea laittaa vaikka sitten tekstiviesti etta alkaa turhaan tulko, emme myykaan autoamme. Toivottavasti heidan autonsa hajoaa seuraavan kerran kun sita kayttavat ;))!

  VastaaPoista
 4. Uskomatonta! Olisiko siinä mennyt kasvot, jos olisi rouvan kyllän jälkeen sanoisikin ei? Että oli helpompaa piilotella ja olla vastaamatta puhelimeen ja toivoa toisen puolen lakata olemasta? Minun on aina helppo näissä tapauksissa sanoa "burasi Turkiye" ja laittaa asiat kulttuurierojen piikkiin, mutta että ihan tekevät tällaista paikallisellekin, se on jo outoa.

  Gecmis olsun!

  VastaaPoista
 5. Yaelian: Taalla on liikkeita joo jotka myyvat kaytettyja autoja mutta mieheni ei missaan nimessa halua olla niiden kanssa tekemisissa. Kuulema muuttavat km lukemia seka valehtelevat autojen kunnosta vaan myydakseen ne nopeasti pois. En tieda, itse antaisin liikkeillekin tilaisuuden.

  Maamaa: meilla ongelma tassa autonhaussa on se, etta haluamme tietyn merkin,mallin ja ikaisen auton. Naita autoja muutenkaan ei ole paljoa markkinoilla eika kaikki ole hyvia (emme halua autoa jolla on ajettu kolari esim.). Sit kun sellaisen vihdoin loytaa niin uskot varmaan kuinka isojen toiveiden kanssa sita hakemaan lahdet. Noh, katsotaan mita tapahtuu tulevaisuudessa. Ehka jostain se auto vihdoin loydetaan.

  Karoliina: Aivan samaa mekin toivomme tuhansien kirosanojen savyttamana :) Uskomattomia ihmisia!

  Mine: Todellakin, "burasi turkiye" mutta valista tuntuu asutaanko sita ihan jollain vihollismaallla kun tallaista kohtelua saa osansa. Toivottavasti kenellekaan muulle ei tapahdu samaa!

  VastaaPoista
 6. Kamalaa!!!! Pistätkö mulle faceen inboxviestiä Heli, ehkä me voimme auttaa teitä auton hankinnassa suhteilla.

  VastaaPoista
 7. Olipas tosi törkeaa.Onko teilla siella "autopazaria"?Meilla on taalla aina sunnun taisin.Siella myydaan kaytettyja autoja.Yksityiset myyvat ja liikkeet.

  VastaaPoista
 8. Törkeää toimintaa :/ Itse muistan Istanbulin ajoiltani, että kehenkään eikä oikein mihinkään voinut luottaa. Pienemmässä mittakaavassa kohtasin päivittäisiä ärsytyksiä, kun kysyin tietä postitoimistolle ja useiden opastusten kautta päädyin kiertämään kehää. En tiedä onko stereotypia, mutta minun kohdallani oli totta se, että turkkilaiset eivät kehtaa myöntää tietämättömyyttään. "Parempi sanoa edes jotain, kuin sanoa ettei tiedä," tuntui olevan yleinen periaate :/ Ei kiva.

  Missä päin Turkkia kotikaupunkisi sijaitsee? Itse tosiaan asuin 4kk Istanbulissa vuonna 2009, kun olin au-pairina. Kaunis, kaunis kaupunki! Erityisesti Aasian puoli, joka oli vanhahkoa ja konservatiivista muslimialuetta. Bosporia kaipaan kuin kuuta nousevaa :>

  Mukavaa alkuvuotta teille sinne Lähi-Itään!

  VastaaPoista
 9. Siis tosi törkeetä!!Ja kyllä täytyy sanoa, että tosi huono tuurikin ollut matkassa :(

  VastaaPoista