sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Arki

Viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet todella kiireiset. Koulujen aloitus toi mukanaan yllattavan hektisyyden, koska koulun lisaksi kotitehtävät ovat muodostuneet suureksi ajanvietteeksi. Etenkin viikonloppuisin kotitehtavissa menee helposti pari-kolme tuntia paivassa. Kerronpa tarkemmin mita meidan arkeen kuuluu.

Maanantai on yleensa viikon kiireisin päivä. Heraamme säännöllisesti joka päivä klo 7 ja ensimmaiseksi syömme aamupalan koko perheen kera. Tämän jälkeen mieheni lähtee töihin ja me aloitamme kotitehtavarumban, joka kestää yleensä tunnin. Sen jälkeen lapsilla yleensä on noin tunnin verran omaa leikkiaikaa ennen kuin kouluun pitäisi lähteä. Tana aikana yleensä siistin kodin, silitan kouluvaatteet ja valmistelen lasten eväät seka lounaan. Tuntia ennen kouluunlahtoa lapset syövät jotain, vaihtavat vaatteet ja laittavat reppunsa valmiiksi. Koulu alkaa klo 12 joten meidän pitää olla siellä sitä aikaisemmin,  koska yleensä aamuisin koulun rehtori tai avustajat puhuvat jotain. Koulunalku on myos oiva aika vaihtaa muutama sana opettajien kanssa.

Kun lapset ovat koulussa, minä menen hedelma-vihannesmarkkinoille, jotka pidetään joka maanantai kodin lähellä. Markkinoiden jälkeen kayn viela lahikaupassa ostamassa viikon tarpeet. Sielta kotiin lepaamaan ja tekemaan viikonlopulta jaaneita kotitoita. Mieheni tulee kotiin klo 16, jonka jälkeen yleensä rupean valmistamaan iltaruokaa. Lapsia lahden hakemaan vahan ennen klo 17. Kun lapset tulevat kotiin, syomme illallisen jonka jalkeen kaymme lapi kotitehtavia. Yleensä tunnin verran. Sen jalkeen tunti telkkua lapsille, aidille sohvalla lohoilya ja klo 20.30 on nukkumaanmenoaika. Itsekin nukahdan 22 aikoihin, jotta jaksan herata aamulla. Öisin kuitenkin pari kertaa tulee herattya lasten takia, joten mulle hyvat younet on tarkeita.

Tiistai on minun ja mieheni yhteinen päivä. Miehellani on vain 2 tuntia koulua aamulla. Lapsilla on tiistaisin ja torstaisin kansantanssitunti koululla ennen normaalia opetusta, joten niinä aamuina meidän pitää olla koululla jo klo 10.30. Tunnilta lapset jatkavat normaaliin koulupäivään. Me lähdemme mieheni kanssa kaupoille tai tekemään jotain lapsivapaata ohjelmaa, kuten vaikka käymme kävelyllä. Ilta menee muuten normaalin kaavan mukaan kotitehtäviä tehdessä.

Loppuviikolla kiireet helpottavatkin ja mulle jaa enemman omaa aikaa. Viimeiset pari viikkoa olen käyttänyt vapaan ajan kodin kaappien siivomiseen, askarteluun ja kahden vitriinin maalaamiseen. Viime viikolla juhlimme lasten 6 vuotissyntymapaivia; ensimmaiseksi perheen kesken ja eilen ensimmäistä kertaa lasten kaverien kanssa. Vilinää ja vilskettä riitti, koska vieraita oli yli 20 joista yli puolet alle 6 vuotiaita :)

Muutenkin viikonloppuisin yritämme olla rennommin eli lasten ehdoilla ulkoilemme tai olemme puistossa. Leffaillat ovat myös muodostuneet yhdeksi viikkorutiiniksi, joka on kivaa perheen yhteistä aikaa.


Seuraavassa postauksessa kerron lisää kouluelämästä.


2 kommenttia:

  1. Voi kun kiva etta olet taas alkanut kirjoitella, on niin kiva kuulla teidankin arjesta ja touhuista, niin ne paivat vaan menevat hurjaa vauhtia ja viikot rientaa, mukavaa alkavaa viikkoa teille Mersiniin.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiinnolla luin tämän ja jään odottelenaan innolla koulukuulumisia.

    VastaaPoista