maanantai 1. joulukuuta 2008

Ekat päivät vieraiden kanssa

Muutama päivä on nyt vieraiden kanssa vietetty ja meno on jos jonkinlaista. Anoppi ja käly tulivat torstai-iltana, mieheni isoveli ja vaimo lauantai-iltana. Sunnuntaina kävimme vain pari tuntia merenrannalla kävelemässä ja nauttimassa talviauringosta. Muut päivät olemme olleet kotona juttelemassa ja juoruamassa, tietenkin.. :) Aamupalapöydästä alkava juoruilu kestää iltaan asti ja koko suvun jäsenet sekä naapurit käydään läpi yksitellen. Iltapäivästä sitten alkaa ruoanlaitto joka kestää iltaan asti. Katoan aina välistä omiin puuhiini tietokoneen ääreen pieniksi hetkiksi. Iltaisin muiden katsoessa seuraamiaan tv-sarjoja minä luen omassa rauhassani kirjoja. Ovat jo minut outolinnuksi nimenneet :)

On kuitenkin ollut tosi hauskaa. Maha kippurassa nauretaan tarinoille ja vitseille. Hollannista tuli iso kasa tuliaisia kuten salmiakkia, juustoa (edam), teelajeja, mausteita sekä hieno musta satiinihame :) Tässä on muutenkin syöty ja juotu niin paljon viime päivinä että on varmasti kiloja tullut..

Ruokapuolella olen pitänyt kuria. Olen johdossa keittiössä ja teen usein suurimman osan ruoista. Ei mitään rasvaisia anopin ruokia vaan omia suomalaisia ruokia. Olen tehnyt peruna-purjokeittoa sekä omenpiirakkaa sekä kukkakaalipaistosta. Eilen paistimme hamsi-kalaa, joka kesti tosi pitkään. Hamsi on todella pieni kala ja paistettavaa oli 3 kg joten työtä riitti :) Onneksi kalat saadaan täällä valmiiksi perattuna, muuten työ ei loppuisi koskaan.

Tänään syötiin spagettia johonka käytimme lankoni tuomaa valmista kaupasta ostettua spagettikastiketta. Voi että kun oli hyvää. Täällä Turkissa valmistuotteet on tosi kalliita verrattuna itsetekemiin, joten me emme niitä ostele. Esimerkiksi Suomessa lempparini kalapuikot eivät maksaneet kuin noin euron per laatikko, täällä joudun maksamaan lähemmäs 3 euroa paketista, jossa on vain 8 puikkoa. Suomessa on 10. Suomen ja Turkin palkkatasoa vertaillessa ero on huomattava. Ne onkin täällä minulle luksus-ruokaa :)

Nyt imuroin netistä uusinta Mad men - sarjan uusinta jaksoa koska meidän antenniongelmat jatkuvat yhä edelleen. Nyt lähti jotkut turkkikanavatkin. Onneksi mieheni ja lanko jaksavat puuhata sen parissa. Tänään viettivät jo koko illan katolla antennilautasta väännellen ja käännellen. Täytyy varmaan vielä lisätä huominen Tudors-jaksoksin imurointilistalle.

Huomenna ollaan menossa markkinoille aamusta, iltapäivästä juorukerho taas kokoontuu. Saa nähdä miten tämä viikko jatkuu. Torstaina ollaan kuulema menossa vuoristoon, viikonloppuna lähdemme sitten mieheni kotikaupunkiin jossa ollaan 3-4 päivää korkeintaan. Siellä on tosi kylmä eikä anoppilassa ole hyvää lämmitystä. Yksi huone on vain lämmitetty muut huoneet kylmempiä kuin jääkaappi. Olenkin yleensä tullut sieltä nuhaisena takaisin kotiin.

Mersinissä lämpötilat ovat edelleen 20 lähellä ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Mahtavaa!! :) Tänä vuonna talvi taitaa tulla myöhään..ei olla edes lämmitintä kaivettu vielä esille.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille lukijoille!

8 kommenttia:

 1. Kuullostaa tosi kivalta, tuollainen on välillä kivaa, että on porukkaa.

  Ja tosi kivalta kuullostaa sun kokkailut, peruna-purjokeitto, omenpiirakka sekä kukkakaalipaistos, kaikki mun herkkuja.

  Teillä on ihanat ilmat sitten siellä, täällä on taas lämpötila kohonnut lähelle 30 C ja se alkaa olla jo rasittavaa.

  Hauskaa viikkoa sinne teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa sukulaisviikkoa!

  Täälläkin kalapuikot harvinaista herkkua kun maksavat niin paljon. Itse en tosin edes tykkää mutta muut..

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapas mukavalta teidän viikko:)Ja nuo säät,voi kääk miten olen kateellinen!

  *terkkuja vesisateesta*

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa mukavalta :).Ja ruuat kuulostaa herkullisilta.

  VastaaPoista
 5. Juoruilu on kivaa! :) Voin kuvitella papatuksen määrää.
  Hani aina ihmettelle, kun ollaan vietetty viikonloppuja kavereiden kanssa, että miten naiset voi puhua yhteen pötköön 12tuntia?!
  Kevyesti! -sanon mä! :D

  Hyvä, että teet kunnon tervellistä suomalaista kotiruokaa!

  Mukavata viikon jatketta sinne aurinkoon :)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa siltä, että sinulle on siunaantunut miehesi puolelta oikein mukavia sukulaisia. Antavat sinun olla oma itsesi ja hyväksyvät, ettet tee kaikkea samalla tavalla :)

  Meillä "sukuriitteihin" kuuluu myös kaikkien sukulaisten (jotka eivät ole paikalla) kuulumisten läpikäyminen. Samoin käymme lähimmän ystäväni kanssa kaikki yhteiset tuttumme ja perheemme kuulumiset läpi aina tavatessamme.

  VastaaPoista
 7. Terve taas kaikki!

  Itkupilli: Kylla tuo 30 olis ihan kiva juttu taallakin. Iltaisin on tosi viileeta jo. Milloin siellapain rupeaa viilenemaan?

  Marita: Kiitos! :)

  Cia: Kylla taallakin on satanut kunnolla ja kuin aisaa :) Viela on pahimmat sateet edessa. Nautitaan nyt tasta auringosta. Hyvaa kestaa yleensa vahan :)

  Ekku: Kiitos!

  Maamaa: Miehille ei tosiaan ole viela valaistunut taa juoruilun jalo taito :D Tosin ma en jaksa juoruilla kun ehka tunnin sen jalkeen on pakko paasta pois. Se mika eniten mua valista mietittaa tassa juoruillessa etta mita ne juoruilee musta kun en ole paikalla?
  Hyvaa alkuviikkoa sinne Irelandiin myos! :)

  Elegia: Ovat kylla joo mukavia :) Valista kylla en jaksa sita jatkuvaa papatusta mutta kylla sen taas viikon kestaa, sen jalkeen voin huokaista helpotuksesta ensi kesaan asti :)
  Teillakin on kiva juorupiiri sukulaistesi kanssa :D Vie kivasti aikaa ja on rattoisaa :)

  Mina lahden tasta taas juoruilemaan :)

  VastaaPoista
 8. mukavaahan se on valilla tuojuoruileminenkin. taikka niitten viimeisten juorujen kuunteleminen. siihen pitaa vaan ottaa pitsinvirkkuu taikka sukankudin mukaan,niin a'vot.

  rattoisaa viikon jatkoa mersiniin vieraitten kanssa.

  VastaaPoista