perjantai 5. joulukuuta 2008

Juhlatoivotuksia ja tauko....

Ekaksi hyvää itsenäisyyspäivää kaikille maailman suomalaisille :)
Valitettavasti en voi jokavuotisen traditioni mukaan sytyttää kahta kynttilää tänä vuonna koska olemme huomenna koko päivän matkalla kohti anoppilaa. Myöskään Linnan Juhlat jää väliin, valitettavasti :D

Sukulaisten kanssa päivät ovat olleet kiireisia ja täynnä toimintaa. Tänäänkin aamusta asti olemme hoidelleet lankoni asioita ympäri kaupunkia (esim. käyntikortteja painatettiin, rahaa vaihdettiin, käytiin vaihdattamassa henkilökortti). Justiinsa tultiin kotiin kahdesta kauppakeskuksesta jossa kateltiin jotain ostettavaa. Mitään ei löytynyt mutta ainakin vietimme taas rattoisia aikoja yhdessä. Kohta on pakko mennä pakkaamaan matkalaukkua huomista varten.

Me lähetetään käly bussilla meitä kotiin odottamaan jo huomenaamulla. Me varmaan päästään tien päälle vasta aamupäivästä. Pysähdytään ainakin Adanassa taas kerran, kauppakeskuksessa :D Illalla toivottavasti meitä odottaa Pazarcikissa lämmin huone (koska heillä on hella vain yhdessä huoneessa) ja ruoka. Odotan jo pelolla sitä kylmyyttä mitä siellä tulee olemaan. Ainakin 10 astetta täältä kylmempi, öisin lähellä nollaa. Me nukutaan vielä huoneessa jossa ei tule olemaan mitään isompaa lämmitystä.

Kuten jo tiedätte, meillä täällä juhlitaan ensi maanantaista lähtien 4 päivää uhrijuhlaa eli Kurban Bayramia. Näin blogin välityksellä toivotan kaikille juhlijoille lihaista ja rauhallista uhrijuhlaa :)

Tarkoituksemme on Pazarcikissa sunnuntaina käydä eläinmarkkinoilla valitsemassa "uhrimme" jonka sitten tietyn rituaalin mukaan uhraamme maanantaina, ekana juhlapäivänä. Yleensä eka päivä menee kokonaan lihojen pilkkomisessa ja pakkaamisessa sekä niiden jakamisessa tutuille ja tarvitseville (köyhille). Toisena päivänä on tarkoitus mennä apin kotikylään jossa asuu mieheni sukua. Sinne toivottavasti saamme koottua ison ryhmän sukulaisia jotta ei tarvitsisi kaikkia kiertää erikseen. Kylä on muutenkin todella alkeellinen ja tylsä mutta yhden päivän kyllä kestää. Samana päivänä käydään myös apin haudalla rukoilemassa.

Kolmas päivä on tarkoitus käydä aamulla Kahramanmaraksessa lankoni vaimon veljen luona, sieltä sitten suoraan takaisin kotiin.

Lintuparat joutuvat olemaan 4 päivää yksin ja olen vähän huolissani miten heille saan tarvittavan määrän ruokaa annettua, mutta paljon vain siementikkuja ja siemenlautasia tarjolle niin eiköhän ne pärjää.

Neljäs eli viimeisen päivän vietämme Mersinissä lankoni ja vaimonsa kanssa. Anoppi ja käly jäävät kotia Pazarcikiin. He lähtevät takaisin kohti Hollantia perjantaina aamupäivällä.

Haluan tässä myös mainita että blogissani tulee olemaan katkos näinä päivinä kun emme ole kotona eli kirjoitan ehkä, jos jaksan/ehdin, torstaina. Olen muutenkin viime päivinä todella vähän ehtinyt teidän muiden blogeja lukea joten pyydän anteeksi. Kunhan nämä vieraat lähtevät niin sitten pääsen taas vanhaan rytmiin takaisin.

Vielä kerran HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ ja HYVÄÄ UHRIJUHLAA! :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos ja oikein hyviä juhlia teillekkin!

  Jäin miettimään tuota miksi uhrijuhlaa vietetään siellä 4 päivää.

  VastaaPoista
 2. KİİTOS SAMOİN MYÖS SİNULLE!.kirjoitat ja luet sitten,kun sinulla on aikaa.ala ota siita stressia.toivon mukaan ette palellu siella miehesi kotipuolessa.

  VastaaPoista
 3. Hyvaa Itsenaisyyspaivaa!

  Ve Iyi Bayramlar!! Meilla huomenna työvaki lahtee kolmen paivan lomalle, ja passit haetaan kanssa sunnuntaina...maanantaina lahtaus, ja tiistaina suku singahtaa sinne sun tanne lomailemaan...me yritetaan ehtia Bodrumiin:)

  Lapsilla on nyt 9 paivan loma- mahtavaa!

  VastaaPoista
 4. Hyvää ja turvallista matkaa.Toivotaan että siellä odottaa lämmin huone,ettette ihan jäädy :)

  VastaaPoista
 5. Myos taalla Egyptissa uhrataan, syodaan ja jaetaan...
  Ensimmaisen kerran on nain HILJAISTA! Liikennetta on vain nimeksi - "kaikki" ovat muualla paitse me.
  Ihan kuin jouluna Suomessa - "kaikki muut" menivat jonnekin ja me nautimme kaupungin hiljaisuudesta ja autiudesta.

  Eiko olekin kiva tulla tauolta taas bloggauksen pariin?
  Toivottavasti tauko tekee/teki hyvaa joka suhteessa! :-)

  Minullekin on tulossa tauko, vahan pidempi, lahdemme Australiaan ensi viikon ti/ke yona ja palaamme 6. tammikuuta...Katsotaan saanko blogattua maapallon toiselta puolelta! :-)

  VastaaPoista