tiistai 23. joulukuuta 2008

Joulutervehdys

 

***********************************************************************

Vaikka täällä emme joulua juhlikaan haluan silti toivottaa kaikille tutuille ja tuntemattomille blogini lukijoille HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA!  Toivon että kaikki saisivat nauttia valkoisesta joulusta läheistensä kesken, ilman murheita ja huolia.

Joulu tuo tullessaan ison ilon,

ja ehkäpä myös muutaman lisäkilon.

Mutta ei huolta nyt asiasta tästä,

vaan nautitaan elämästä!

                         DSCF9296

***********************************************************************

Olen viime päivät ollut kiireinen etenkin kyökin puolella. Eilen kuitenkin puunasin kodin ja sisustelin olkkariin pientä joulutunnelmaa. Joulupukkeja, joulukoristeita tai muuta jouluun kuuluvaa ei meidän kotiin osteta, mutta kivaa punaista väriä on aina kiva laittaa esille lämmittämään näin talven vesisateiden keskellä.  Täällä on jo kolme päivää satanut vettä yhtä mittaan. Ilma on viileää mutta ihanan raikasta :) Istanbuliin luvattiin huomiseksi jopa lunta. Turkin keski- ja itäosissa on jo lumikerrokset ollut pitkään.

Tänään mieheni lähti kouluun poikkeuksellisesti vasta klo 10 joten nukuimme pitkään ja nautimme herkullisen aamiaisen. Mieheni lähdön jälkeen annoin itselleni luvan vielä laiskotella sängyssä kahteentoista asti, jonka jälkeen oli pakko päästä työn ääreen. Kävinkin ekaksi kaupassa ostamassa materiaalit illan menua varten joka koostui kasvislasagnesta (enemmänkin lasagne/mousaka sekoitus) sekä tiramisusta sekä suklaa-rusina-kookos-vanilja (toisin sanoen "mitä kaapista löytyy") kuivakakku :) Mieheni tykkäsi kasvislasagnesta valtavasti ja aionkin ottaa sen ruokalistalle useamminkin. Oli muutenkin aivan onnesta pyöreänä kun näki mitä olen tehnyt. Mieheni rakastaa myös tiramisua ;) Lasagnen vierellä syötiin tähteet eilisestä brokkoli-salaatista (keitettyä brokkolia, tilkka oliiviöljyä sekoitettuna puolen sitruunan mehuun sekä puristettuun kahteen valkosipulinkynteen, sekoita keskenään). Oli hyvää! :) Teen kakuista ynnä muista erillisen postauksen ohjeiden kanssa.

                            DSCF9301

Nyt vain odottelemme teen hautumista että päästään tiramisua syömään. Mieheni hyppii kahta jalkaa eikä jaksais odottaa enää :D

15 kommenttia:

 1. Juu, ei välitetä niistä kiloista, vaan nautitaan illan iloista :)
  Tunnelmallisia iltoja sinne myös!

  Susanna

  VastaaPoista
 2. Hellou!

  Mulla ei toimi jostain syystä sähköposti tällä hetkellä kotoa, olisin muuten kirjoitellut. Mutta ainakin toivottelen hyvää joulua ja nauttikaa riisipuurosta. ;) Palaan asiaan jahka s-posti taas toimii!

  VastaaPoista
 3. Rauhallista joulua sinnekkin vielä kerran.Kiva tuo broccoliohje kokeilenpa joulun jälkeen.Onko broccoli para vai kukkakaalia?Kun täällä myydään broccolina molempia.(jos pakasteena ostaa)

  VastaaPoista
 4. Hyvaa Joulua teille Mersiniin! Tonttuja siella tonttuja taalla, juoksevat edestakaisin joka ikisella saalla;)

  VastaaPoista
 5. Susanna, finkinja ja ebrufin: Kiitos paljon toivotuksista.

  ekku: Brokkoli on siis parsakaalia. Olenpas unohtanut näiden suomenkieliset nimet aivan tyystin... :)

  Auski: Ei se mitään, viettäkää te antoisaa joulua. Kyllä ehditään taas keskustella! Saas nähdä kuka saa huomenna puurostaan mantelin :)

  VastaaPoista
 6. meilla ei kanssa joulua vieteta sen sanan varsinaisessa merkityksessa.silla se sanoma,mika joululla on luterilaisille,niin ei ole meille muslimeille. mutta mieheni on asunut niin monta vuotta suomessa,etta osaa hyvin elaa taman kaiken rinnalla. olemmehan olleet monta joulua suomessa tyttareni perheessa.siella on joulu ollut lasna kaikille,mutta erilaisin ajatuksin.taalla turkissa laitan koristeita uutta vuotta varten jo nain joulun aikaan. imelaa perunalaatikkoa ei tule tehtya muulloin,joten teen sita sitten yleensa uudeksi vuodeksi.mutta tana vuonna,kun olen yksin kotona,niin teen huomenna.mieheni ei siihen ruokaan koske.kerroppa joskus,mita laitat siihen kasvislasagneen.kuulosti herkulliselta.
  lamminta kynttilatunnelmaa sinne mersinin sateen keskelle.

  VastaaPoista
 7. sateenkaari: Joulu on juuri ihana sen takia etta sita voi viettaa melkein kuka tahansa. Onhan se rakkauden ja yhteentulon juhla. Ystavat ja sukulaiset kokoontuvat yhden ruokapoydan aareen ehka ainoan kerran koko vuodessa. Me ei kuitenkaan olla haluttu juhlia joulua vaikka se mulla perinteissa on ollut. Muslimeille kun se ei kuitenkaan ole juhla, niin kaikkea tallaista "ulkopuolista" emme ole halunnut juhlistaa. Tietty teen aina jouluisin joulupuuron ja ehka juodaan glogia, mutta siina se. Tietty soitot kotimaahan kaikille lahisukulaisille on pakko tehda aina jouluisin :) Enka oikein kaipaa joulua itsenaan. Kaipaan enemmankin perheen yhdessaoloa, mutta sita saan aina kokea myos silloin kun Suomessa vierailen :)
  Hyvaa joulua sinnepain!
  Kasvislasagnen ja kumppanien ohjeet pistan tanaan tanne :)

  VastaaPoista
 8. Hyvää Joulua ja kaikkea hyvää vuodelle 2009!

  Kokeillaan sitä puhelua joku päivä jos ehdit;o)

  T:Johanna

  VastaaPoista
 9. Johanna: Olin sina paivana todella tyon touhussa ja vasta illalla nain viestisi. Anteeksi sen takia! Ilman muuta soitellaan kunhan olet linjoilla taas :)
  Hyvaa joulua :)

  VastaaPoista
 10. heli:saanko olla utelias ja kysya,etta oletko sina myös muslimi.mina olen ollut kohta 14 vuotta.aivan samoin ajatuksin naytetaan olevan liikkeella joulun suhteen. on totta ettei joulua kaipaa ja tarvitse samoin kuin ennen.juuri tuo yhdessaolon merkitys on suuri. on monia ,jotka eivat tata voi kasittaa ja ymmartaa. mutta tosiaan suomessakin ollessamme ovat yhteiset joulut sujuneet taysin kitkatta lasteni ja lastenlasteni kanssa molemminpuolisen kunnioituksen ja ymmartamisen myöta.

  VastaaPoista
 11. sateenkaari: Kylla, minakin olen kaantynyt muslimiksi yli 4 vuotta sitten. En tosin olen kovin aktiivinen mutta pyrin elamaa parhaimpani mukaan oikeaoppisesti vaikka en 5 kertaa paivassa rukoile tai pue huivia.

  Yhteisolo on kaikkein parhainta. Onneksi Turkissa bayramien aikaan perheiden yhdessaolo on todella mahtavaa aikaa. Viime kurban bayramina myos oli tosi mahtavaa kun oli iso kasa sukulaisia ymparilla. Tunnen olevani heidan kanssaan myos osa perhetta, ja nautin taysin siemauksin. Joulun yhdessaolon nautinnon tunnen siis naina juhlapaivina :)

  VastaaPoista
 12. Ihana tunnelma kuvassa, juuri tuollaista lämpöä haluaisinkin toivotella teille sinne.

  Joulurauhaa ja rakkautta, onnea ja iloa uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
 13. kiitos heli vastauksesta.en minakaan rukoile viitta kertaa paivassa. valilla enemman ja valilla vahemman. enka myöskaan kayta huivia mutten kuin maaratyissa islamilaisissa tilaisuuksissa.ja hautausmaalla kaydessa. uskoni nykyiseen on paljon vahvempi,mita se oli silloin,kun olin viela luterilainen.vaikka jollain tavoin olen ollut aina sisimmassani uskonnollinen. saanut sellaisen kasvatuksen. tama tamanhetkinen on paljon taydellisempaa kaikin tavoin.

  VastaaPoista
 14. sateenkaari: Tunnen samoin kun sinä eli tunnen olevani paljon täydellisempi kuin ennen, vaikka en kovin uskonnollinen ole ollut. Uskonto on kait muutenkin sydämen asia :) Mikä tuntuu parhaimmalta, se on se oikea juttu.

  VastaaPoista