maanantai 29. joulukuuta 2008

Hilloa, hilloa ja vielä enemmän hilloa

Tänään tein sen jota olen suunnitellut jo pitkään: lisää hilloja! Listalla oli mandariini sekä mandariini-appelsiinihillot.

Aloitin urakan klo 11 lasipurkkien keittämisellä, mandariinien kuorimisella, valkoisten kuitujen poistamisella, palojen erottelulla ja ahh, kaikkein ihaninta, siementen poistamisella. Jokaisessa hemmetin mandariinipalassa oli varmasti kolme siementä. Niitä sitten yksitellen yrität siististi poistella....ja mandariineja oli jonossa 16 kappaletta plus 2 jättikokoista appelsiinia! Arghhh, suomalaista sisua... :P Vannon että voin poistamillani siemenillä kasvattaa tarpeeksi puita koko Turkin mandariinitarpeita varten.

Tuo urakka loppui klo 15 jonka jälkeen alkoi työn muut osuudet, mandariinikuorien keittäminen, sokeriliemien valmistelu etc. Hiki valui, hillot kiehuivat ja välistä hermotkin. Valmistin nimittäin niin paljon hilloa ettei mulla ollut tarpeeksi isoja kattiloita. Suurin kattila oli jo käytössä ja toista sai kokoajan valvoa ettei se kiehu yli. Tottakai niin tapahtui ja hella odottaakin puhdistusta. Täydellistä.

Lopulta klo 17.30 valutin ensimmäisen kattilan hillot purkkeihin ja tuloksena tämän päivän hilloilusta oli 7 upean näköistä hillopurkkia ja vähän aikaa sitrushedelmistä kauas pysyvä emäntä :)

Muita päivän tapahtumia: näemmä uuden vuoden vietämme keskenämme koska kavereillamme on jo aikaisemmin sovittuja suunnitelmia siksi päiväksi. Ei haittaa, viinia ja vodkaa on yhä edelleen. Nyt jaa enemmän meille juotavaksi :D Istanbulin reissu on myös aika lailla varmistettu. Tänään mieheni sovitti työnantajansa kanssa että helmikuun alku sopii heille myös. Tällä hetkellä oltaisiin menossa vain 4-5 päiväksi korkeintaan. Nyt pitäisi vain löytää joku jonka luona asua tuolloin :)

Hyvää alkuviikkoa kaikille :)

4 kommenttia:

 1. toivottavasti paasette lahtemaan istanbuliin.olisi varmaan mukavaa vaihtelua.
  teitpa tosiaan paljon hilloa. nuo esivalmistelutyöt ovat tuossa appelsiini-ja mandariinihillossa sen verran työlaita,etta nuo hillot on minulta jaaneet valiin.niin hyvia kun ovatkin

  VastaaPoista
 2. sateenkaari: Olet oikeassa etta vaikeita ovat. Varmaan en ensi vuonna näitä hilloja tee, sain tänään jo tarpeekseni niiden kanssa työskentelystä. Siirryn helpompiin :)
  Antalyassahan on todella herkullinen appelsiinihillo, Turunc receli. Tunnet varmasti? Mieheni rakastaa sitä mutta täällä ei Turunc appelsiineja ole saatavilla. Sen takia teen vähän tälläisiä samantyylisiä hilloja.

  VastaaPoista
 3. Hihhihi! Ma naan sut hoyryavan kuumassa keittiossa patojen ja kattiloiden keskella hammentamassa raivolla ja hikoilemassa ja kiroilemassa. Ja lattialla nilkkoihin asti mandariinin siemenia! :D

  Meilla kavi UV suunnitelmien kanssa just painvastoin: piti alunperin viettaa UV kahdestaan kotona ja ottaa kotoisat pienet 'kalsarikannit' mutta saatiinki eilen kutsu kavereiden luo syomaan ja juhlimaan, joten kalsareiden sijaan pitaa laittaa mekko :)

  Onko teilla paljonkin tuttuja Istanbulissa? Kuin pitka matka on teilta sinne?

  Vuoden vikan paivan halitus sulle ihku Heli :)

  VastaaPoista
 4. Maamaa: Makin kyl aion pistaa mekon paalle uutena vuotena, mutta alle kalsarit, kaiken varalle ;) Punaiset kalsarit, tuovat kaiken lisaksi viela onnea :D

  Meilla on HYVIA tuttuja Istanbulissa kourallisen verran, tuttuja kymmenia. Naiden hyvien tuttujen luokse pyritaan kylaan, mutta katsotaan nyt. Viela ei oo ketaan loytynyt.
  Meilta on taalta Istanbuliin 1000 km maateitse matkaa, tunnin lentomatka Adanasta (70 km Mersinista).

  Paljon haleja sullekin!!! :)

  VastaaPoista