perjantai 31. lokakuuta 2008

Kun rumuus menee vielä rumemmaksi

Kaikkihan varmaan tuntevat nämä suomalaiset kansallismonot eli crocsit. Niitä on viime kesä kauhisteltu jopa täällä Mersinissä, jossa niitä kenkäkaupoissa varmaan jouduttiin antamaan ilmaiseksi koska ne ei vaan menneet kaupaksi. Mieheni sisko olikin keksinyt niille oivan käyttötarkoituksen: alaturka-vessan vessatohvelit. Siellä "ainutlaatuiselle mukavuudelle" onkin enemmän käyttöä. En ole kenenkään jalassa niitä täällä kaupunkikuvassa nähnytkään.

Asiaan, tänään selailtuani nettiä tormäsin crocsien evoluution seuraavan vaiheeseen: TALVI-crocseihin! Eli turkkivuorisiin niihin samoihin hirvityksiin. ARGH! Eikä tämä ollut vielä kaikki. Crocseista on kehittynyt aivan mielettömästi erilaisia versioita ja muotoja.

Maistiaisia "ihanasta" tarjonnasta plus niiden lyövät mainoslauseet (sain kyllä naurut):

mammoth_m_blk_side_basic

Mammoth- huippusuosittu Talvi-crocs (siis suosittu muuallakin kuin Suomessa??doubt it) Eihän kenenkään tulisi luopua crocseista edes talven ajaksi, ei ei.

nadia_w_cot_pair

Nadia - Ihana ja tyylikäs (Anteeks???!!!) talvijalkine

viking_m_brw_pair

Ja viimeiseksi, Viking - menevälle miehelle (sopii kuulema "täydellisesti kaupungilla hengailuun")

Näitä ja monia muita rumeluksia voi jokainen ihalla osoitteessa www.crocs.fi .

16 kommenttia:

 1. Mä en tiedä muutinko Suomesta pois ennenkuin nää croosit tuli, koska mä en tällästä ilmiötä tunne, olen vasta blogeissa nämä huomannut ja ihmetellyt, en kyllä yhtään eppäile, etteikö tuollaiset popot käytännöllisyydellään uppoaisi juuri suomalaisiin.

  Rumia ne kyllä ovat, mutta noi ylimmät voisin kyllä ottaa sellaisiksi kotinurkilla hiippailu kengiksi.

  VastaaPoista
 2. Olet onnekas koska olet saastynyt talta "buumilta". Kotinurkilla hiippailu (hyvin varovaisesti pitaa hiippailla ettei kukaan naa) on hyva keino kayttaa naita kenkia :D Toivon mukaan noita kenkia ei kovin montaa vuotta tulla nakemaan...

  Ha, en taysin vihaa crocseja. Lapsille ne on ihan kivat kesatopposet ulkona leikkiessa, mutta aikuisten kayttoa en ymmarra.

  VastaaPoista
 3. Crocsithan ovat ihan aitoamerikkalainen keksintö. Ruotsalainen jääkiekkoilija, jonka nimeä en muista toi ne Ruotsiin jokunen vuosi sitten ja niitä kutsutaan siellä Foppa-tofflor-nimellä. Sitten ne rantautuivat Suomeenkin.

  Älkää siis suomalaisia morkatko siitä, että ovat omineet suuren maailman muotia.;) :)

  VastaaPoista
 4. Kylla crocsit on kova myos meilla Meksikossa. Hotellissa ja muissa lahirantakaupungeissa noita nakyy amerikkalaisilla ja meksikolaisilla. Lapsilla ja aikuisilla. On muuten niin ihanat jalassa etta jos voisin silmat kiinni kavella ettei kukaan nae...hih...niin ehka kayttaisin.

  VastaaPoista
 5. lilas: vai etta suuren maailman keksinto... :D Sehan varmasti suomalaisia just innostaa niiden ostoon kun 'kaikki naita kayttaa'. Lyon kuitenkin vetoa ettei ne missaan muualla kun Suomessa ole niin suositut. Suomessahan joka kodista VARMASTI loytyy yhdet :D (joko itse ostettuna tai lahjana tulleet komeron takanurkkaan piilotettuna)

  jonna: vau! Crocseja löytyy siis sieltakin! Kirjoituksestasi paattelin kuitenkin etta lomapaikoissa niita pidetaan useammin? Oletko nahnyt niita Mexico Cityssa ihmisten jaloissa ihan arkipukeutumisena aivan kuin Suomessa? :D

  VastaaPoista
 6. Minulla on halpiskroksit (ostin Keskisen kyläkaupasta sellaiset parilla eurolla viime kesänä, mutta HUOM: käytän niitä vain mökkipihalla!!!).

  Täällä olen nähnyt muutaman kerran kroksit joidenkin nuorten jalassa - siis ihan kaupunkikäytössä. Itse en ikinä kyllä voisi :D

  VastaaPoista
 7. Kyllä täällä näkyy crocseja katunäkymässä, työjalkineina, rannalla ... vaikka missä. Ja täytyy myöntää, että ovat mukavat jalassa. Itselleni en kyllä ole ostanut, mutta nuorimmaisella on. Talvikäyttöön en kyllä taitais ostaa. Noilla vois luistella kivasti alas rinnettä jäisellä ilmalla:)

  VastaaPoista
 8. elegia: onneks olet ostanut halpikset, silla onhan crocsit todella kalliita verrattuna materiaaliin: 25 EUR kipale ainakin oli viime vuonna ne ihan basic-mallit. Makin tunnustan etta mulla on samasta materiraalista tehdyt kotilipokkaat myos, mutta ne ovatkin avonaiset sandaalit. Taalla noita myydaan markkinoilla 1,5 EUR kipale :)

  finkinja: vau, opinpahan taas jonkun uuden maan jossa naita hirvityksia nakyy :) Crocsit ovat virallisesti vallanneet maailman. Pelottavaa....

  Tosin olen jo varma etta ainoa Crocsiton maa maailmassa on Iran. Iranin presidentti on aivan varmasti jossain puheessa kieltanyt crocsit taysin "helvetillisina lansimaalaisina keksintona" ja niita kayttajat menevat suoraan helvettiin :D Joissain tapauksissa ihailen Irania...

  VastaaPoista
 9. Heli, luulen, että häviät vedon...en tunne ketään, jolla olisi crocsit. Varmasti niitä käytetään Suomessa, mutten täällä pääkaupunkiseudulla ole nähnyt kuin joskus lasten jaloissa.:)

  VastaaPoista
 10. Työkenkinä aivan mahtavat! Ja crocsien kumisaappaat vertaansa vailla! Lapsella päiväkotitossuina (saa itse koristaa mieleisensä, ei luista ja hauskakin vielä). Miehellä on työkenkinä monet parit. Eli meidän perhe kyllä diggaa!
  Minä vein kälyille ja anopille naisten kultaiset sandaalimallit viime kesänä ja käytössä ovat :-D

  Crocksit alkaa olla puheenaiheena jo vähän out - nyt puhutaan MBT -kengistä, jotka ovat mahtavat selälle!! :-D

  VastaaPoista
 11. Terve Irene! Olen iloinen puolestanne etta olette loytaneet crocsien hyvyyden ja tykkaatte niita kayttaa :)
  Ja mitkakohan nuo MBT-kengat ovat? Nimikin on aika erikoinen.... :)

  VastaaPoista
 12. No mä katsoin ihan uudella silmällä, kun en ollut noita koskaan Suomessa huomannut ja olin jotekin saanut käsityksen, että niitä kuitenkin olis vaan siellä.

  Nyt huomasin, että Los Angelesissahan niitä on pilvin pimein, ihan joka lähtöön. Ainakin kaupat pullollaan, ja normaalissa katukuvassa näkee niin kamalia kenkiä, että crocksit ovat kyllä sieltä tyylikkäämmästä päästä.

  Joten taitaa olla aika yleismaailmallinen ilmiö.

  VastaaPoista
 13. Itkupilli: Kyllapa talla postauksella opin paljon uusia asioita :) Crocsit virallisesti ovat vallanneet maailman!
  Crocsien ja muiden kenkarumilusten sekaan paljon jaksamista :)

  VastaaPoista
 14. Käypäs katsoon Mbt-kenkäsivuja netistä. Nekin aika rumia kuten minusta myös crocsit mutta uskon että molemmat jalassa mukavan tuntuisia.

  Suomessa yleensä arvostetaan mukavaa tuntua enemmän kuin kauneutta,näin yleistäen.

  Huomaan sen itsestäkin että paremmassa tuulipuvussa voi jo mennä kauppaankin (yleensä kuitenkin farkuilla ja pelkällä urheilutakilla)mutta nuorempana ei kirveelläkään. Nyt kun lapsia ja ikä yli 30 niin alkaa rikkoa entisiä rajojaan:)

  VastaaPoista
 15. MBT = Masai Barefoot Technology. Törkeän kalliit, mutta ainakin seisomatyötä tekevälle mahtavat! Selkäsairas pomo sai niistä helpotuksen, johon mitkään kipulääkkeet eivät ole kyenneet ja kyllä sen itsekin ryhdissä huomaa...

  Tässä sivustoja:

  http://www.luonnossa.com/mbt_-kengat.html

  http://fi.swissmasai.fi/

  VastaaPoista