sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Viikonloppu: mielenosoitusten ja päätösten aikaa

Pari päivää Mersinissä on ollut levottomuuksia johtuen PKK:n kannattajien jatkuvista yrityksistä "sekoittaa pakkaa" eli provosoida valtaväestöä. Perjantaina PKK:laiset lahjoivat eräässä köyhälistöalueella pikkulapsia (suurin osa alle 10 vuotiaita) marssimaan kaduilla huutaen terroristijärjestön kannatuslauseita sekä kivittämään heitä hillitsemään tulleita poliiseja. Sanoin lahjomalla koska miten muutenkaan näin pienet lapset ymmärtäisivät mitä todella tekevät. Vanhempia ei tietenkään ollut lähimaillakaan: he joko ovat kotona tietämättä missä lapsensa on tai he myöskin kannattavat heidän toimiaan. Uutiskamerat oli saanut kuvattua kun eräät isommat nuoret ohjasivat pieniä lapsia ryntäämään poliisia kohti kivien kanssa. Onneksi poliisi ei käyttänyt heitä vastaan voimaa vaan vesitykeillä piti huolen siitä että lapset katoaisivat näkyvistä. Se oli se.

Tänään vain noin kilometrin päässä meidän kodista oli DTP:n (eduskunnassa istuvan kurdipuolueen, joka avoimesti kannattaa PKK:ta) kokous jossa taas yritettiin lietsoa ihmisiä hallitusta vastaan. DTP:n jäsenet ovat kuuluisia käyttämällä terroristeista sanontaa sissi/kapinallinen (gerilla), eivätkä tänäänkään tätä käytäntöään muuttaneet. Yleisö (kurdeja suurin osa) hurrasi ja tanssi musiikin tahdissa, mutta suureksi onneksi mitään mellakkaa ei syntynyt. Kävelimme puoleltapäivin kaupungilla jossa poliisi oli jo aloittanut mittavat turmatoimet. Joka kadunkulmassa oli partio vahtimassa ohikulkevia, samoin joitain teitä oli suljettu. Kokouksen osaanottajat saatettiin pois alueelta poliisiketjussa.

Positiivisemmin:


Päätimme vihdoin myös että ostamme seuraavien parin viikon sisällä kanarian linnun :) Kävimme tänään taas meidän tutussa pet shopissa katselemassa valikoimaa. Kanarioita on niin monia eri rotuja ja monen värisiä sekä kokoisia että valinta on vaikeaa. Halvimmat kanariat maksavat 35 YTL kappale ja vähän isommat, harvinaisemmat 45 YTL ylöspäin. Meille tuo hinta ei ole tärkeää kunhan se vaan laulaa nätisti ja on kivan värinen :D Uusia kanarioita on kuulema tulossa parin viikon sisällä jolloin varmasti jonkun kivan löydämme. Neitokakadu on vähän liian "työläs" meidän elämäntilanteeseen. Kanaria on myös kaunis ja helppohoitoinen, upea lirkuttaja. Kanarian kaunis laulaminen voi jopa tarttua meidän unduihin joten sitä parempi vain :)Päätimme myös mennä rannalle ensi torstaina jolloin miehelläni on koulusta vapaapäivä. Ilmat on yhä täällä päivisin yli 30 asteen joten mikä parhain keli lähteä loikoilemaan :) Tänään oli vielä erityisen kuuma päivä, aivan kuin keskikesällä. Välistä on kyllä ripotellut vettä ja viime viikolla yhtenä yönä oli kunnon myrskykin. Tuntui että koko talo irtoaa liitoksistaan kun tuuli niin kovaa. Kaikki parvekekalusteet piti pelastaa sisälle nopeasti samoin pyykit muuten ne olisi kadonneet aamuun mennessä. Keskellä yötä ravasin yhtä mittaan katsomassa jokaisen kolauksen jälkeen onko paikat vielä kunnossa (ties mitä siellä tuulessa lenteli, vaikka ihmisiäkin:)). Muutenhan ei tuulen vinkunassa saanut unta ollenkaan. Seuraavana päivänä sitten otin itselleni oikeuden nukkua pitkään :)


Tänään myös illalla grillasimme kotona. Grillilistalla oli lihakebabeja sekä kanaa, jotka kummatkin olivat aivan mahtavia. Seurana oli sipuli-persiljasalaattia sekä grillattuja vihanneksia: tomaattia ja vihreitä bibereitä. Vatsa tuli täyteen ja kanaa jäi vielä huomiseksikin :) Miehelleni grillattiin myös täytettyjä herkkusieniä jotka nekin katosivat nopeasti pöydästä. Valmistin myös "kisir"-nimistä ruokaa joka on tehty bulgurista. Laitankin sen ohjeen seuraavaksi tänne.

Hyvää alkuviikkoa kaikille :) Paljon positiivisiä ajatuksia lähtee Turkkiin ja Suomeen.
Pahoitellen myos listasta unohtunutta Amerikan ihmemaata seka muuta maailmaa jonne lahtee myos sylikaupalla hymyja ja positiivista energiaa :)

7 kommenttia:

 1. Huh huh, aina tietty kurjaa, jos tuollaisia levottomuuksia on lähistöllä.

  Mutta kuullostaa ihan mukavalta toi teidän oma elämänne ja odotan innolla teidän uutta lintua, laita sitten kuvia.

  Ja todella herkullisilta kuullostaa teidän pöperöt, ajattelin itsekin, että voitais varmaan tänään ehkä grillata jotain, täällä Kaliforniassakin kesä jatkuu, mutta onneksi pahimmat helteet on (toivottavasti) ohi. Sateita tännekin kaivattais, ei ole tainnut pahemmin sataa 9 kuukauteen.

  Hyvää alkuviikkoa sinullekin, ja paljon positiivisiä ajatuksia täältä Kaliforniastakin! ;)

  VastaaPoista
 2. Terve itkupilli, tein pikku korjauksen lopetukseen :) mielenkiinnosta onko talvet minkalaisia siellapain? Ei varmaan sada lunta ollenkaan? taallakaan ei tartte talvivaatteita kovin pitkaan, etenkaan toppatakkeja. Mutta kaupat on niita taynna, aivan kun siperiassa asuttaisiin, heheh :)

  VastaaPoista
 3. Meillakin parvekkeen tuolit luistelee joskus tuulessa edestakaisin ja kukkaruukut kaatuilee. Onneksi parvekkeemme on itaan pain ja olemme suojassa pahimmilta merelta pain tulevilta talvimyrskyilta. Aluksi kadehdin noita lansipuolen asukkaita, mutta nyt ymmarran etta meidan puoli on kaytannollisempi. Heilla on aina tuulta ja iltapaivan auringossa tosi kuumaa.

  VastaaPoista
 4. No täällä talvi on kuin Suomen kesä, mutta toppatakkeja ja karvasaappaita on kyllä täälläkin kaupat pullollaan, ihan huvittaa kun lämpötila laskee alle 20, niin kuljetaan pipo päässä.

  Tosin sisätiloissa täällä kyllä talvella palelee, lämmitys systeemi ei ole niin hyvä kuin Suomessa, mutta ainahan sitä voi mennä sitten ulos lämmittelemään auringon paisteeseen.

  VastaaPoista
 5. Selamlar! Löysin juuri blogisi ja viehätyin. Kiehtovaa ja mukavaa lukemista ja paljon "sisäpiirin tietoa" maan uutisista ja kulttuurista :)

  VastaaPoista
 6. Onpa kiva lukea suurinpiirtein samanikäisen naisen ajatuksia, vaikka eri puolilla asummekin :) Varsinkin lapsiasiassa sympatiat sinnepäin, samassa veneessä olen ollut itsekin.

  VastaaPoista
 7. anumorchy: olette todella onnekkaita parvekkeiden suhteen :) Mina saan aina pelata etta jotain lentaa kaduille myrskyissa. Olen jo niin monen laheisen parvekkeen tavaroiden nahnyt lahteneen nopeasti tuulen mukana.

  Itkupilli: hehehe, tuo pipojuttu oli hauska :) Kuulostaa niin samanlaiselta kun taalla :D Minkalainen lammityssysteemi teilla on? Patterit ja jokin keskustalammitys vai? Meilla on yksi ilmastointilaite makkarissa ja sitten olkkarissa kaytetaan sellaista infrared-lammitinta, taalla niita kutsutaan ufoiksi :) Se riittaa todella hyvin. Muut huoneet ovat sitten koleat mutta kylla sen kestaa :)

  Virvatuli ja Heinakeiju: Tervetuloa lukemaan! :) Ihanaa saada uusia lukijoita. Kiitos myos heinakeiju sympatioistasi, on kiva tietaa etta taalla myos kay moni joka on ollut samassa tilanteessa.

  VastaaPoista