sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Siirrytäänpä jääkaappien uumeniin

Tänään jääkaappia putsaillessani mietiskelin että mitkä ovat ne tärkeimmät 5 tuotetta jota aina löytyy meidän kaapista.

Minun listani on seuraavanlainen:

1. Täysjyvä tai moniviljaleipä: ilman sitä aamupala ei ole aamupala
2. Jugurtti: aina pitää olla valmeus mieheni ayran tai tsatsiki himoa tyydyttämään :) Kelpaa myös leivän kanssa syötynä pahimpaan nälkään.
3. Tomaatit: aamupalalla, ruoissa, salaateissa "must" juttu. Markkinoilta ostan joka viikko ainakin 3 kg tomaatteja, viime viikolla 5 kg. Kaikki menee aina alle viikossa.
4. Juustot: mieheni aamupalojen kruunaaja. Yhtä tai kahta juustolajia pitää olla aina tarjolla. Tänään kaapista löytyy Antep-juustoa (se paloitellaan pieniksi paloiksi ja ennen ruokailua liotetaan kiehuneessa vedessä noin 5 min jolloin se pehmenee), kasar-juustoa (edam tyyppistä juustoa) sekä gouda-juustoa joka saapui meille Ruotsista.
5. Sucuk-makkara: toastien pääaines sekä munien kanssa pannulla paistettuna mieheni suosikki. Pidämme aina yhden "rinkulan" jääkaapissa siltä varalta että vanhentuneita leipiä alkaa kerääntyä liikaa tai mieheni haluaa sucuklu yumurta:a :)

Mitkä ovat teidän 5 tärkeintä asiaa jääkaapissa?

8 kommenttia:

 1. Jaakaapissa taytyy olla aina naita;
  *Activia- jugurttia
  *kalkkunaleiketta
  *rasvatonta maitoa
  *tuore kurkkua
  *tomaattia

  Jai kaikkea muuta tietenkin, mutta naita pitaa olla AINA:)

  VastaaPoista
 2. Voi kääk, aika vaikea rajata VAIN viiteen, koska jääkaappi aina pullistelee kaikesta ylimääräisestä...:-D Mutta jos pakko olisi viisi tärkeintä valita, niin kai ne olisivat
  - maito (en pysty elämään ilman sitä!)
  - jogurtti (sekä paksu intialainen että nämä maustetut välipalajogut)
  - juusto (tätäkään ilman en pysty elämään)

  Sitten meneekin vaikeammaksi, mutta ehkä
  - mehu (jos mies on maisemissa; itse en sitä juo)
  - kurkku/tomaatti/paprika/tms.

  Aika paljon samantyyppisiä juttuja siis!

  VastaaPoista
 3. Meillä pitää löytyä jääkaapista:

  - kurkkua
  - ingmannin kahvi-jugua
  - fetaa
  - sucuk-makkaraa
  - kirsikka mehua

  kaapissa haluan olevan myös:

  - pirkan tomaatti-pähkinä peston
  - tuoreita herkkusieniä
  - paprikoita

  boncuk

  VastaaPoista
 4. Ebrufin: minullekin activia jugurtti on ykköstavaraa. Tosin en sitä aina muista ostaa joten säännöllisesti en sitä syö. Aloitin sen syömisen saadakseni vatsan turvotuksen pois. Se onkin tepsinyt ihan kivasti :)

  Hippu: minkalaista on paksu intialainen jugurtti? Miten se eroaa esim turkkilaisesta, normaalista maustamattomasta jugurtista?

  Boncuk: asuitteko te Suomessa? Tuo kahvijugurtti kuulostaa taivaalliselta. Valitettavasti täällä Turkissa maustetut jugurtit ovat aika köyhiä. Makuvalikoimaa ei ole kuten Suomessa....sen takia suorastaan ahmin Suomessa kaikkia ihania jugurtteja, viilejä ja rahkoja.

  VastaaPoista
 5. Tosiaan vaikea valita vain viittä tuotetta,mutta jos ajattelen vain itseäni niin mulle siellä pitää olla palvikinkkua,juustoa,kurkkua,maitoa ja vissyä.Lapsille taas joghurttia yms..

  VastaaPoista
 6. Oli vähän hassu ilmaisutapa mulla...:-) Tarkoitin siis, että intialainen jogurtti on paksua noihin kotimaan maustettuihin purkkijoguihin verrattuna. Intialainen jogurtti on ohuempaa kuin turkkilainen, joten ei se niin kovin paksua vissiin olekaan :-D Se on aika samanlaista kuin Bulgarian jogurtti.

  Onko tuo sucuk-makkara jotain mausteista makkaraa vai onko se perusmakkaraa tyyliin "HK:n sininen"? Kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 7. Me asustetaan Espoossa ja sucukkimme hankitaan yleensä itiksestä :-D Kahvi-jugu on varsinkin muksun mieleen :-D Turkissa jugujen syönti jää danone-purkkien varaan :-D
  -boncuk-

  VastaaPoista
 8. Hippu: sucuk makkara on todella mausteista ja rasvaista "lenkkia" jota yleensä syodään Turkissa pieninä paloina esim paistettuna munakkaassa tai sitten viipaloina toastien välissä. Niitä on monenlaisia erilaisia makuja, samoin tulisia ja vähemmän tulisia. Minulla on oma suosikkini, miehelläni oma. Suosittelen maistelemista seuraavan kerran kun Turkissa vierailet :)

  VastaaPoista