lauantai 14. maaliskuuta 2009

Sukulointia

Näin kauniita villikukkia mieheni toi minulle koululta
Anoppi ja käly saapuivat siis maanantaina ja sen jälkeen päivät ovatkin olleet täynnä touhuamista. Onneksi minullakin on ollut paljon ylimääräistä energiaa että olen jaksanut näytellä "superhyvää" miniää. Parina päivänä olen tehnyt ruoat aivan yksin sekä valmistin myös tiramisua. Kämpän olen siivonnut sekä tietty pyörittänyt vieraita markkinoilla sekä keskustassa niin kauan kunnes he olivat lopenväsyneitä. Vieraiden viettäessä pakotettua siestaa, minä tietty jatkan vain päivän muita askareita hymyillen sekä vihellellen :D Paljon plussaa tuli varmasti ansaittua tällä vierailulla :)


Keskiviikkona blondasin myös hiukseni hiukan vaaleammiksi. Mukavaa vaihtelua. Väristä tuli tosi kivan näköinen ja jopa mies tykkäsi :) Tosin kaupungilla saan taas liikaakin turisti-kohtelua. Monessa kaupassa minun kanssani myyntihenkilöstö nolona naureskelee kun he luulivat minua ekaksi turistiksi mutta sitten erehtyivät pahan kerran koska puhunhan turkkia :D Minä en tietenkään tätä luuloa mitenkään murra kertomalla että olen tosiaan ulkomaalainen vaan nyökyttelen mukana: en tosiaan ole turisti :D Tosin, taas kerran, meidän asuntolan pikkulapset sanovat sen viimeisen totuuden: minua tuijottaessaan toinen kuiskaa toiselle että "tuo nainen puhuu ulkomaan kieltä" :D Mitäpä tuohon nyt voi enää sanoa...

Tällä viikolla aurinko on paistanut paljaalta taivaalta joka päivä! Se on aivan ihanaa! Kovien tuulten takia lämpötilat eivät kuitenkaan ole kovin lämpimiä: päivisinkin se nousee vain vähän alle 20 asteeseen. Eilen yöllä myrskysi myös kunnolla, joten kovin epävakaista säistä voidaan puhua.


Turkissa puhutaan säiden lämmetessä, että "cemre on pudonnut". Oikeasti ei tietenkään mitään putoa :) Cemre on arabian kielestä tullut sana joka tarkoittaa kirjaimellisesti hehkuvaa tulta (parempaa suomennosta en keksinyt). Cemreja on kolmenlaisia. Ensimmäinen cemre "putoaa" ilmaan 19-20 helmikuuta (talvi päättyy), toinen cemre veteen 26-27 helmikuuta (jäät häviävät, vesi lämpenee) sekä kolmas cemre putoaa viimeisenä maahan 5-6 maaliskuuta (luonto vihertyy, kesä alkaa).


Seuraavan viikon ohjelma menee varmasti tiukasti edelleen anopin kanssa. Meillä on ollut uskomattoman hauskaa ja he ovat aivan ihania. Tälläkin hetkellä he seuraavat omaa tv-sarjaansa ja minä pakenin taas nettiin kirjoittamaan sekä kuuntelemaan musiikkia. Annoin heille myös tilauksia uusista töppösistä, joihin ostin langat valmiiksi. Puikot heiluvat siis vilkkaasti. Huomenna mieheni menee aamulla koulun henkilökunnan yhteiseen aamiaiseen. Minäkin olen kutsuttu mutta vietän aikaani mielummin anopin kanssa (mitä se kertoo minun suhteestani anoppiini :)). Lisää plussapisteitä tiedossa :D Joku päivä sitten nämä pisteet lunastan ja ostan anopilta palveluita kuten lapsenvahti-palvelut :) Pitää aina ajatella tulevaisuutta :)
Mitä parhainta sunnuntaita kaikille!! :) Suokaa anteeksi tämän viikon blogihiljaisuuteni, kiirettä pitää :)

8 kommenttia:

 1. Kauniita kukkia sait mieheltä, :)
  Onko uudet hiukset näytillä tuossa uudessa profiilikuvassa? Oli tai ei, niin uusi kuva on tosi hyvä! :)

  Kiva, että vieraiden kanssa on mennyt hyvin ja että olet kerännyt niitä plussia tulevaisuuden varalle - tottakai kannattaa aina ajatella tulevaa ;)
  Sitä paitsi, hyvä saa hyvyyttä takaisin, joten sitä ansaitset kovasti! :))

  Voiku peri cemrea putoisi tänne kanssa! Vaikka kevättä on kivasti ilmassa ja luonnossa, niin ilmat ei ole vielä lämmennyt mielestäni tarpeeksi - ehkäpä on lämpimämpää siihen mennessä kun tullaan takas Kiinasta :)
  Kivaa viikonloppua sulle kanssa takaisin! :)

  VastaaPoista
 2. Eihän se mitään jos lapset supisee ulkomaankielestä, mutta olenpa kerran kuullut erään anopin valittavan, että hänellä on vääränkielinen miniä :S No, seuraavan kerran heidät nähdessäni he olivatkin ylimpiä ystäviä. Se ennakkoluuloista :)

  Oletkin oikein urakalla kerännyt hyvä miniä pisteitä ;)

  VastaaPoista
 3. Voi kun kauniita kukkia sait mieheltäs<3Kiva et tuut anoppis kans toimeen.Määkin oon aina tullu(melki..)Keran oon ollu naimissa ja just sen kans en oo tullu toimeen aina ;).Avomieheni äiti on todella kiva ja korvaa aiemmat kärsimykset =)Oletkos muuten facebookissa? :)

  VastaaPoista
 4. HİLJAİSUUTESİ on taysin hyvaksyttavaa. Pidat aanta sitten ,kun anoppi on poistunut. Luonnonkukkien saaminen miehelta on tosi romanttista. Olet ne kylla ansainnut. Ehkapa tuo ele oli kiitos siita,etta kohtelet hyvin hanen aitiaan.
  hyvia kuvia. J todella tuossa alakuvassa vihertaa,joten ehkapa kevat tulee. Taalla meilla on nyt ainakin tosi kylma ja tuulinen yö.

  VastaaPoista
 5. Ihanan positiivinen postaus!!! Tuli itsellekin iloinen olo! Terveisiä sinne!

  VastaaPoista
 6. Maamaa: Joo, uudessa profiilikuvassa on uudet hiukset :D Kiitos paljon, kiva etta sinakin tykkasit :)
  Toivon etta teilla on mahtava matka Kiinassa ja etta ilma on myos lammennyt ennen kun tulette takaisin :)

  Susadim: Kyllahan sita on varmaan kummallatakin puolelta ennakkoluuloja toisia kohtaan. Ei ne turkin anopitkaan mitaan kiltteja kissanpentuja ole :D

  ekku: Jotkut anopit on myos aivan hirveita, olen monta tarinaa kuullut anoppien herjauksista. Onneksi nyt sinulla klikkaa hyvin anoppisi kanssa, se kylla helpottaa elamaa hyvin kun ei tartte stressata turhaa :) Olen facebookissa kylla, ehka loydat sahkopostillani tai nimellani :) heli.kesenci@gmail.com

  sateenkaari: Kiitos paljon kauniista sanoistasi :) Kevat tulee mutta ei kovin nopeasti. Taallakin illat on tosi kylmia ja tuulisia.... mutta kylla sita lampoa sitten taas kesaisin riittaa :)

  VastaaPoista
 7. Pia: Kiva kun piristin paivaasi :) Paljon terveisia myos sinnepain :)

  VastaaPoista
 8. Hei Heli!

  Jäin miettimään, että putoavatko "cemret" kaikkialla Turkissa samoina päivinä?

  Hyvää viikon jatkoa! Blogistasi on mielenkiintoista lukea turkkilaisista tavoista.

  VastaaPoista