perjantai 27. maaliskuuta 2009

Vielä lisää vaaleista

 

Tämä on kyllä viimeinen postaus jonka teen liittyen vaaleihin.

DSCF9848

Viime keskiviikkona ihan meidän talon alapuolella järjestettiin CHP:n “propaganda” kokous eli miting. Kokoukseen osallistui CHP:n rivimiehiä kuten meidän alueen johtaja (Belediye baskani) Kenan Yücesoy sekä itse iso kiho,  herra isoherra, Mersinin nykyinen kaupunginjohtaja, Macit Özkan.

Kiinnostus heräsi ja nopeasti kamera kaulassa juoksin kokouspaikalle. Siellä olikin täysi hälinä päällä.

DSCF9857 Musiikki pauhasi, liput heiluivat ja keskellä katua oli tanssia. Etenkin tuo vanhempi herrasmies oikealla tanssi täydellä innolla.

DSCF9860

 

DSCF9864  Ja saanko esitellä, meidän alueen (nimeltään Akdeniz, joka tarkoittaa muuten Välimerta) johtaja. Hän kätteli kaikki paikallaolleet, noin 100 henkeä sekä tietenkin mainosmaiseen tyyliin halaili ja pussaili pikkuvauvoja. Puolueen kuvaajat tietenkin ikuistivat tämän tulevia julkaisuja varten.

DSCF9866

Tässä otoksessa taka-alalla bussin edessä  minua tuijottavalla pojalla näyttää olevan muutakin tekemistä, YÖK.

Lapset olivat aivan innoissaan, ei ehkä niin paljon johtajan tapaamisesta kun heidän antamista ilmaisista CHP-tavarasta kuten lippikset, paidat sekä liput. Minäkin toivotin “baskan”ille hayirli olsun, paras voittakoon.

Itse isoa kihoa en nähnyt, koska hän oli politiikkojen tapaan myöhässä ja minun piti palata kotiin valmistelemaan ruokaa koska anoppi oli lähdössä takaisin kotiin.  Mieheni jo hätääntyi että nyt kaikki naapurustossa luulevat minua CHP:läiseksi, koska näyttäydyin heidän mitingissään. Olinhan myös vaaleana kaikkien silmätikkuna ja jouduin vastailemaan useasti kysymyksiin mistä olen kotoisin. Kamera kaulassa vain vahvisti ulkomaalaiskuvaa :D Minua ei niin tuollaienn puolueelliseksi “leimautuminen” pelota, koska en pidä näitä asioita tärkeänä. Pienemmissä kaupungeissa ja kylissä yhä edelleen katsotaan tarkasti ketä äänestät.  Politiikka perustuu siihen kuinka läheinen kyseinen ehdokas on sinulle/perheellesi ja jos hän on tuttu, on sinut pakotettu äänestämään häntä. Muuten saat muiden kyläläisten vihasi päällesi josset tätä tee.  Näin tapahtuu ainakin anoppilassa ja heidän naapurikylissään.

Tänä vuonna myös anoppini ja kälyni “avautuivat” poliitisesti ensimmäistä kertaa elämissään ilmestymällä oman kylänsä AKP-kokoukseen.  Heti he saivat vihaisia soittoja tutuilta/omalta perheeltään, että miten he voivat tukea julkisesti jotain AKP:ta koska heillä on tuttuna yksi toinen ehdokas. No, tämä “toinen ehdokas”, nykyinen kaupunginjohtaja, ei ole tehnyt mitään kaupungin hyväksi viimeisten vuosien ajan. Ihmiset hiljalleen heräävät ja oppivat äänestämään…

Sunnuntaina on vaalit ja miehelleni ei onneksi ole mitään tehtävää määrätty tuoksi päiväksi. Maanantai on vielä julistettu kouluille lomapäiväksi joten tällä viikolla vietämme pitkää viikonloppua :) Harmi vain että on kokoajan satanut vettä kuin aisaa. Eikä parannusta näytä tulevan lähipäiviksi. Tänä vuonna kesä todellakin odotuttaa itseään.

Hyvää viikonloppua kaikille!

7 kommenttia:

 1. Loppusuora onkin menossa ja loppukiri kova.Tanaan olivat CHP:laiset joukolla liikkeella meidan kadulla.Mina kuvasin parvekkeelta. Sina sentaan menit mukaan "jukkoon kirjavaan".
  Sinulle myös hyvaa viikonloppua. Satanut ja paistanut on taallakin vuoron peraan.

  VastaaPoista
 2. Todellisia kansan parista otettuja kuvia! Vanha herra eläytyy ja nuorempi nenänkaivelija hiukan toisella tavalla... ;)

  Hauskaa viikonloppua Heli!

  VastaaPoista
 3. Minun mies joutuu koko sunnuntaiksi aanestyspaikalle hommiin (myos han on ope :) ) Muuten en ole juurikaan Turkin vaaleja seuraillut.

  Maria

  VastaaPoista
 4. Hulinaa onkin riittanyt myös meidan talon ymparöimana vaaliautojen hurratessa ohi. Vaikkakin viime viikko oli aivan helvetillista metakkaa niin tama viikko on ollut tosi hiljaista. Minun kasitykseni mukaan kun vauhdin pitaisi koveta vaalien lahestyessa.

  Mina paasen huomenna aanestamaan vaikka hetken kuviteltiin ettei minun paperini ole ajan tasalla. Ketkahan onnekkaat saavat "arvokkaan aaneni" :)

  Hyvaa aurinkoista viikonloppua teille Mersiniin!

  VastaaPoista
 5. Jo on hulinaa! Tuo nenänkaivaja on ihan huippu! :D :D Tietäs vaan, että on nyt meille näytillä täällä blogissa :D

  Inhottavaa, että on tommosia paineita ketä "kuuluu" äänestää... vaalisalaisuuksia ei taida olla?

  TOivottavasti sade lakkaa ja pääsette nauttimaan kunnolla pitkästä viikonlopusta!
  Mä meen tänään työkaverin yllätys 30vuotis synttärijuhlille. Hän luulee menevänsä yhden kaverin kanssa oluelle, mutta sielä pubissa odottaakin häntä sitten yllärinä karmee kasa ystäviä, sukulaisia ja työkavereita. Tulee varmaan hauska ilta! :)

  VastaaPoista
 6. sateenkaari: Tosiaan loppukiri meneillaan ja onneksi ralli paattyi jo. Huomenna uurnille ja sitten jannittamaan tuloksia :)
  Hyvaa viikonloppua sinnekin!

  Susadim: Nauroin kylla kunnolla kun ottamiani kuvia selailin :D Allottava juttu kuitenkin mutta oli PAKKO pistaa se blogiin.. :D
  Hyvaa viikonloppua!

  Meltem: Teillapa on ihmejuttu etta vikalla viikolla parina hiljeni :) Oletpa onnekas! Meilla viela kierteli illansuussa hirveella mekkalalla kaikkien puolueiden autot seka kaupungilla oli kahdet tapaamiset.
  Mieti tarkasti kenelle aanesi annat:) Oma suositukseni: se joka melusi vahiten vaaleja ennen :D

  Maamaa: Mitas meni kaivamaan nenaansa juuri kun valokuvasin :D Katsoo viela minua :D :D Voi luoja mika tollo :D

  Vieta mukava ilta, kuulostaa tosi hauskalta teidan 'yllatysjuhlanne'. Toivottavasti nautitte menosta :D

  VastaaPoista
 7. Onpa jännä homma et siellä on noin kauheet noi vaali hommat :O

  VastaaPoista