maanantai 30. maaliskuuta 2009

Voi pe*kule...Heräsimme uuteen päivään ja mita näemmekin....
CHP jatkaa edelleen kaupungin johdossa 32 % äänimäärällä, Mersinin kaikki muut kaupungit (Silifke, Tarsus, Erdemli) Mutia lukuunottamatta ovat MHP:n vallassa. Mutissa vannottiin AKP:n nimeen.
Mutta suurin "bomba" eli pommi tapahtui meidän kaupunginosan johtajan valinnoissa. Viimeiset 5 vuotta täällä on vallinnut CHP. Edellisessä vaalipostauksessa jo esittelin tämän kyseisen henkilön. Tänä vuonna hän ei voittanut vaan voittaja on DTP, kurdipuolue. Kiitos alueen ison kurdiväestön sekä DTP:n värikkään vaalikampanjan. Mersinin kaupungin muissa kaupunginosissa CHP oli voittamaton, taas kerran. AKP:lla on täällä vain noin 20 % kannatus, vaikka sekin nousi vuoden 2004 vaaleista muutaman prosentin.
Saas nähdä mitä seuraavina viitenä vuotena tällä alueella tulee tapahtumaan. Luulen kuitenkin että DTP aikoo jakaa kaiken huomionsa kurdien asuttamille slummialueille, jotka näyttävät aivan hirveiltä. Hyvä heille, paha meille :)
Turkkia yleisesti katsoessamme AKP menetti jonkin verran suosiotaan vuodesta 2004 joka on hyvinkin odotettavaa kun ajatellaan että Turkissa on meneillään talouskriisi sekä maassa on tehty suuria muutoksia. Esim Istanbulissa, CHP kasvatti äänimääräänsä 20 %:sta 40 %

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti