maanantai 9. helmikuuta 2009

Istanbul - 1.päivä

Ensimmäisen päivämme vietimme Aasian puolella Çamlıca:ssa sekä Floryassa, joka sijaitsee Euroopan puolella aivan lentokentän edessä. Tämän päivän kuvasaldo oli yksi parhaimmista.

 

DSCF9397

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilma oli pilvinen mutta mieli aurinkoinen :)

DSCF9401

Upea näkymä Euroopan puolelle, jossa nousee korkeat pilvenpiirtäjät. Etualalla Aasian puolista Istanbulia. Keskustaa halkaisee Bosporin salmi.

DSCF9413

Rahtilaivan yläpuolella näkyy Istanbulin kuuluisimmat hotellit: valkoinen Swissotel, sen vasemmalla puolella jykevä Ritz-Carlton jonka vasemmalla puolella taasen pikkuruisen näköinen The Marmara hotelli. Tämän lähemmäksi Taksim-aluetta en päässytkään koko reissulla. Se harmitti.

DSCF9414

Istanbul tuntuu jatkuvan silmänkantamattomiin. Harmi että tuona päivänä oli juuri pilvistä, muuten näkymät olisivat olleet huomattavasti paremmat. Matkaa ja kokoa voitte miettiä tällä: Vasemmalla näkyvien pilvenpiirtäjien korkein on korkeudeltaan antennin kanssa 261 metriä ja on koko Euroopan korkein rakennus. Täältä se näyttää mitättömän pieneltä :)

Matka jatkuu Aasiasta Euroopan puolelle....

5 kommenttia:

 1. Ihana nahda teidan kuvia Istanbulista! Minakin palasin sielta asken, meilla oli aivan mahtava 17 paivan loma. Kavimme kaikkialla ja alennusmyynneistakin loytyi kaikkea kivaa :)

  Maria

  VastaaPoista
 2. Maria: Tervetuloa takaisin myos sinulle! Ihanaa kuulla etta teidankin lomanne onnistui :) Olisi niin kiva nahda niita teidankin kuvia...laheta pari sahkopostitse!! :) Mua jai kyl harmittamaan etta meidan matka kesti vain 4 paivaa, oli niin mahtavaa. Istanbul kaivaa yha sisallani :)
  Jep, Istanbulin alennusmyyntien/markkinoiden saldon aion viela erikseen esitella lahipaivina kunhan saan ne kaytettya pesukoneessa :)

  VastaaPoista
 3. Istanbulista ei saa koskaan tarpeekseen! Eikä sitä ehdi koskaan kiertämään tarpeeksi. Itse olen nähnyt todella vähän.

  "Ah Istanbuuuul Istanbuuul olalııııııı..." laulelen aina itsekseni kun muistelen tuota ihanaa kaupunkia. :) Ymmärrän siis olosi; sydän jää aina sinne...
  Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 4. mine en ole ollut istanbulissa kuin lentokentalla,metrossa ja esenerin bussiasemalla. se,minka linja-autosta on nahnyt,niin nakee kylla,etta miten valtavasta kaupungista on kyse.

  VastaaPoista
 5. Sevda: Kylla, sydan jaa aina sinne :) Etenkin suurella hammastyksella ihmettelin Istanbulin SUURTA muutosta tassa 1,5 vuoden aikana. Meidan vanhat kotinurkat ovat taysin muuttuneet. Harmitti oikein niita upeita uusia rakennuksia, katuja, puistoja katsellessa etta miksi me lahdimme :)

  sateenkaari: Kylla, kaupunki on uskomattoman VALTAVA. Se ei vain tunnu koskaan loppuvan :)

  VastaaPoista