torstai 19. helmikuuta 2009

Takatalvena voi vaan kotona istuskella

 

Voi herranjestas kun viime päivät on ollut viileätä! Vaikka lämpötilat on 15 asteen paikkeilla niin ilmankosteuden takia pikkuinenkin viima tuntuu jäiseltä. Ulkona käytiin maanantaina kun aurinkokin paistoi: ajateltiin että olis lämmintä. Väärin! Onneksi ei olla sentään vilustuttu. Ulkoilun jälkeen on mahtavaa nauttia kuppi kuumaa teetä :)

Näinä päivinä olen täysin kadonnut elokuvien ja kirjojen maailmaan. Joka ilta katson ennen nukkumaanmenoa jonkun leffan sekä päivisin luen kirjoja. Tällä hetkellä työn alla on Twilight-elokuvan takana oleva Twilight kirjasarja. Ekan luin ennen elokuvan katsomista (vertailun vuoksi), mutta täytyy sanoa että Twilight- leffa oli aivan mahtava verrattuna siihen. Ihana rakkaustarina! Olen vielä heikkona vampyyrielokuviin, sillä pienestä asti luin (ahmin) Pikku Vampyyri-kirjoja, Narnia-kirjoja sekä muita tälläisiä fantasiakirjoja. Nuorempana lemppari tvsarjani oli Buffy.  Sen jälkeen Angel-sarja. Vieläkin rakastan näitä sarjoja sekä kirjoja. 

Me seuraamme miehen kanssa mielenkiinnolla paikallisvaalien vaalitaistelua. Joka päivä on eri puolueiden puolelta jotain uutta "mutaa" toisen suuntaan lentämässä. Oikein välistä hävettää katsoa kuinka poliitikot käyttävät hyväkseen ihmisten tietämättömyyttä. Totuudet katoavat tuhansien valheiden joukkoon. Täällä Mersinissä on pitkään ollut CHP vallassa. Etenkin Istanbulin jälkeen silmäni heräsivät siihen kuinka huonosti asiat täällä oikeasti ovat. Kadut on muhkuraisia laaduttoman asfaltin käytöstä, työttömyys on suuri (jo paljon ennen talouskriisiä), mitään erikoista kaupungintoimintaa ei ole (esim Ramadanin aikaan ei ollut edes YHTÄ tapahtumaa, vaikka monessa kaupungissa Ramadanin aikana etenkin iltaisin on erilaisia juhlallisuuksia), kaupunkisuunnittelua ei ole (kuka tahansa saa rakentaa mitä tahansa minne vaan). Julkiset kulkuneuvot ja niiden reittiverkosto aivan surkea. Kuilu rikkaiden ja köyhien välillä todella suuri eli kaupunki on jakaantunut kahtia: köyhien ja rikkaiden asuinalueisiin. Kurdiongelmia (kaupungin väestöstä varmasti 60 % kurdeja) kuten mielenosoitukset. Koulut aivan surkeita,eikä vaihtoehtoja ole. Pakosta joudumme muuttamaan, toivottavasti tulevan, lapsemme koulutuksen takia. Kulttuuritarjonta kesäisin ihan ok, eli konsertteja ja teattereita on, mutta ketä ne palvelevat? Rikollisuus kukoistaa: iltaisin ei voi meidän asuinalueella liikkua ulkona turvallisesti. Aseet sekä puukot heiluvat ahkerasti. Tietenkin jokaisessa kaupungissa on omat ongelmansa joita ei ole helppo ratkaista mutta olen sitä mieltä että Mersin tarvitsee muutoksen. Tänä vuonna vaaleissa sama kaupunginjohtaja on CHP:ltä ehdolla, harmittavaa!

Miksei Mersin voisi olla samanlainen kuin Antalya tai vaikka Izmir jossa CHP on myös kaupungin johdossa?! Tappelimme eilen mieheni kanssa CHP:n edustajien kanssa jotka mainostivat vaaliehdokkaita. He kysyivät että olemmeko tyytyväisiä kaupungin toimintaan ja sanoimme ei. Emme ole nähneet mitään muutosta puolessatoista vuodessa. Heidän vastauksensa oli että 10 vuotta sitten nämä alueet olivat aivan hirveitä, 10 vuodessa ollaan tehty todella paljon. Sanoin että hyvä, näin voi olla, mutta miksi viimeisenä 1,5 vuotena ei mitään olla tehty?! 

Esimerkkinä "työskentelystä": meidän asuntolan viereiset tiet revittiin auki ja jätettiin kuukaudeksi ihan sellaisenaan odottamaan asfalttia, joka pari viikkoa sitten viimein tehtiin. Nyt tiet ovat jo aivan hirveässä kunnossa, muhkuraisia sekä kuoppia täynnä. Kiva kun sen asfaltin teitte! Isot mainokset kyllä on että meidän kaupunginjohtaja työskentelee. Jep jep!

Kunpa olisin päässyt tässä vaaleissa vaikuttamaan, mutta kansalaisuutta ei ole vieläkään kuulunut. Helmikuun puoliväli on takaraja, sen jälkeen on taas pakko mennä oleskelulupaa pidentämään.

Tänään vaikka ilma on tosi kylmä, menemme ulkoilemaan. Mieheni käy silmälääkärillä tarkastuttamassa toisen silmänsä sillä on ruvennut näkemään sillä huonommin kuin toisella. Sen jälkeen käymme Forum-kauppakeskuksessa katsomassa ystävänpäivä-lahjaksi saamalleni kukalle uutta isompaa ruukkua sekä multaa. Ruoan teen kohtapuoliin valmiiksi iltaa varten ettei tarvitse sen kanssa hermoilla :) Tänään tarjolla purjosipuli-riisimuhennosta :) Tervetuloa illalliselle! :)

Hyvää torstaita kaikille!

17 kommenttia:

 1. Merhaba!

  Mina kanssa olen paennut "blogimaailmaa" muihin touhuihin;)

  Tanaan on kuitenkin sellainen paiva, etta surffailen.

  Hyvaa torstaita Mersiniin!

  PS. Meilla CHP on saanut paljon hyvaa aikaan, mutta olisin halunnut uuden heilta ehdokkaaksi- en tykkaa tasta nykyisesta. Kuitenkin CHP parempi valinta kuin AKP; AKP:lla taalla hyva ehdokas, mutta en mina voi islamistista puoluetta aanestaa;)

  VastaaPoista
 2. Täällä olaan samoissa asteissa ja tosiaan ilma kovin kostea vaikka ei sadakaan.

  Hurjaa, että siellä on rauhatonta tai turvatonta. Me taidetaan asua aikamoisessa lintukodossa edelleen. Täällä voi yksinäinen nainenkin kulkea myöhäänkin yksin aivan turvallisesti. Toki täälläkin esim taskuvarkaita on mutta ei tuollaista, että aseet ja puukot heiluvat ollenkaan.

  Hyvää kirjapäivää. Mä toipuilen migreenkohtauskesta enkä mitään oikein jaksa tehdä.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on ollut kylmempää mutta itse olen siitä ihan vain tyytyväinen, koska ikuista auringonlämpöäkään ei aina jaksa.
  Kurjaa kun Mersinissä asiat eivät ole hyvin. Toivottavasti vaalit vaikuttavat asiaan jotenkuten sitten jatkossa,koska ne vaalit ovat? Miten on, esimerkiksi kun teidän asuntolan vieressä oli se alfaltti auki, olivatko asukkaat aktiivisia sen suhteen että painostivat sen korjaamista? Miten on asukkaiden ja kaupungin yhteistyö? Onko sellaista? Toivottavasti pääsette jossain vaiheessa muuttamaan parempaan kaupunkiin.

  VastaaPoista
 4. ebrufin: Ihmettelenkin jo minne olet kadonnut :) Marmaris on kylla todella kaunis mutta CHP:n ajatusmaailma ei tunnu riittavan tanne Itaosiin. Tuntuu etta heidan politiikkansa suosii vain rikkaita: Izmir, Antalya ja Marmaris on sentaan hyvinkin taloudellisesti hyvaosaisempia kuin tama osa Turkkia. Toivon mukaan tanne saadaan kunnon kaupunginjohtaja joka naihin ongelmiin kunnolla perehtyisi!

  Mizyena: Jep, taalla on hiukan turvatonta, mutta kun asutaan viela vahan "huonommalla" alueella niin huonot asiat on viela vahvemmin esilla. Pari paivaa sitten taalla oli kunnon mielenosoitukset vain parin kilsan paassa. Poliisin paalle ajettiin jopa autolla! Joka vuosi samoja juttuja. Taman takia toivon etta voitaisiin muuttaa edes vahan turvallisemmalle asuinalueelle.
  sulle pikaista paranemista migreeniin :( tosi inhottava vaiva!! :( Lepaile ja rentoudu.

  Yaelian: Taalla vaalit ovat 29. maaliskuuta, eli viela aikaa on. Vaalitaisto alkaa aina hyvissa ajoin :)
  En tieda ovatko asukkaat valittaneet asuntolan viereisesta tiesta. Me emme valittaneet vaikka olisi pitanyt, tata kylla kadun. Mutta kylla taalla ihmiset valittavat. Meidan pitkaan kayttamamme, todella hyva ja siisti uuni suljettiin koska liiketilan koko oli 10 m2 liian pieni. Tasta sai kylla kaupunginhallitus valituksen meidan koko asuntolan puolesta. Mitaan ei kuulema voi tehda koska laki on laki, sanoivat vaan. Yleensa kylla valituksien jalkeen ei mitaan asioille tehdakaan. Tai selitellaan asiaa jotenkin epamaaraisesti etta "odotellaan materiaalia". Vaalit vain pistavat kaupunginjohtajatkin liikkeelle aivan kun 5 vuotta (yhden kaupunginjohtajan kausi) oltaisiin samalla tavalla tyoskentelty...yritetaan voittaa siis aania. Seuraavat 4 vuotta taas maataan.

  VastaaPoista
 5. uutisissakin on aika usein noista teidan mellakoistanne. antalyan hyvinvointiin kaikin puolin ehkapa vaikuttaa myös se,etta tama on turistikaupunki ja kulttuurikaupunki.ja tietty taalla todella asuu varakasta vakea paljon. mutta erittain hyvaa on myös se,ettei kaupunki unohda sita köyhaakaan vaestöa.ramadanin aikana taalla on kaikenlaisia ilmaistapahtumia,ja ilmaisruokapaikkoja. varsinaisia slummialueita ei enaan kaytannössa ole. ne on pyritty hajottamaan rakentamalla sekaan uutta ja erilaista. rikollisuutta on ,ja se on lsaantynyt.mutta noita katumellakoita ei paljoa ole. esim se suuri puisto,mista kirjoitin,niin siihen kun menee illalla,niin paperit tarkastetaan.muutama vuosi sitten alkoivat tinneristit tehda tihutöita tassa puistossa pimeaan aikaan. nyt tama ongelma on lahes saatu kuriin.
  kylmaa on taallakin ja sateista. yrittakaa lammittaa toisianne siella mersinissa.alaka menekkaan illalla yksin ulos!halit

  VastaaPoista
 6. sateenkaari: Harmittavaa on juuri se etta Mersin on myos turistikaupunki ja kulttuuria on myos paljon! Rannat ovat aivan upeita mutta niiden ymparoiva alue aivan kun 80 luvulta. Mersinin potentiaali on suuri mutta mitaan ei asialle tehda. Metroa on luvailtu jo vuosia: rakentamista ei ole edes aloitettu.
  Onneksi siella on myos saatu nuo tinnerit kuriin. Taallakin samoja ongelmia on mutta poliisit partioivat todella nakyvasti kaduilla ja kerjurit ym. ollaan saatu pois katukuvista (jotain hyvaa!). Harmi vaan etta tarvitaan poliisin nakyvaa panosta katukuvissa etta taalla olisi turvallista. Ekan kerran olen taalla vasta saanut soittaa poliiseja onnettomuuskiin ja tappeluihin. Kesaisin tassa meidan alapuolella tapellaan nimittain usein puukoin ja kepein. Kuulema viereisissa puistoissa iltaisin on huumekauppaa (poliisitutultamme kuulemme). Eli ulosmeno TODELLA riskaabelia.
  Kiitos ihanista sanoistasi :) Meilla on lamminta taalla :) Sinulle myos voimia tavaroiden jarjestelyyn! :)

  VastaaPoista
 7. Hui, en ollut tiennytkaan etta asutte noin rauhattomalla alueella. Toivottavasti paasette muuttamaan viimeistaan KUN tulee perheenlisaysta! :) Jos asiat ei ole yhtaan parantunut niin pitkaan aikaan, niin miksi uskoa parannuksiin nytkaan - varsinkin jos kaupungin johto pysyy pahimmassa tapauksessa samana...

  Taalla on ilmat lammennyt, siis meidan mittakaavan mukaan :D, eli nyt on JO kymmenisen astetta lamminta. aurinko tuntuu ja nayttaa ihanalle; ihan kohta varmasti liljat ja krookukset puskee tien varsille. Ihanaa!

  VastaaPoista
 8. Moro!

  Vihdoin sain luettua kaikki jutut täältä sun blogista! :) Ihania kuvia ja etenkin toi ystävänpäivän postaus toi hymyn huulille. Tosi suloisia olette, ja sun miehelläsi on se sun Istanbulista ostama paitakin päällä. ;)

  Jos haluat jakaa oman Tiramisu-ohjeesi, niin täällä olisi yksi kiinnostunut. Niitähän on netti pullollaan, mutta olisi kiva kokeilla "varmaa" ohjetta. En ole ikinä sitä siis tehnyt, vaikka tarkoitus on ollut.

  Voikaa hyvin ja mukavaa viikonloppua sinne! :)

  VastaaPoista
 9. Himskatti sitä oleskelulupaa! Toivottavasti saat sen pian. Paljonko Mersinissä on asukkaita? (laiskuus iski, en jaksa googlettaa..)

  VastaaPoista
 10. Heippa ja terkut Ankarasta,

  İtse olen jo vahan kyllastynyt vaalitouhuun, samat vanhat parrat jyllaavat puolueesta huolimatta. On todella masentavaa etta Turkista puuttuu ns.poliittinen perinne tavallisen kansan puolelta ja kiinnostus asioihin ja vaikuttamiseen. Onneksi nuoressa sukupolvessa on jo havaittavissa muutosta joten toivo elaa... Taalla johdossa on myös AKP mika nakyy siina ettei tarkeita muutoksia ole saatu lapi, slummit kaupungin keskeisilla alueilla ja valtavat erot eri kaupungin osien valilla, toisaalta taalla julkinen liikenne on hyva ja toimiva, tiet suht. hyvia ja ulkona voi liikkua turvallisesti kellon ajasta huolimatta ainakin keskustassa ja meidan asuinalueella ja suurimmassa osassa kaupunkia. Pitkaan rannikon kaupungeissa asuneena Ankara oli alun kulttuurishokin jalkeen ihana yllatys, vaikka taalta puuttuu İstanbulin historia ja dynaamisuus niin taalla plussana on se vanhan Turkin kohtelias palvelu paikassa kun paikassa mutta toisaalta kohtelias valimatkan pito kaupoissa ja kuppiloissa. Toivotaan Mersiniin myös uudistuksia ja kaikkea hyvaa Turkin tulevaisuudelle!

  VastaaPoista
 11. Kairosta hiekkaiset terveiset!
  Jarkyttava puuskainen hiekkamyrsky tuli taas kiusaksemme.

  Kuulin, etta tata voisi jatkua 3 paivaa ja jopa tulla sadetta...
  Siivoamista siis riittaa kun tuuli antaa luvan...

  VastaaPoista
 12. Maamaa: Jep, aksyonia riittaa kunnolla taallapain :D Tanaan jopa sairaalaan mennessa parkkipaikalla oli nyrkkitappelu!! Jippii!! \0/ Muutto toivottavasti on edessa tana kesana :)
  Olet myos oikeassa tuon "luovuttamisen" suhteen koskien vaaleja. Taalla ihmiset on jo pitka aika sitten menettanyt toivonsa politiikkaan, vaikkakin valittavat aina :) Jos jotain tehdaan valitetaan, jos jotain EI tehda, valitetaan :) Tallaista se on :)
  Ihanaa etta teilla on aurinkoista ja lamminta (jopa +10 vau!! :D) Shortsit jalkaan ja BAANALLE!! :D

  Auski: tervetuloa kiireiden keskelta :) Kiva etta postaukset ovat saaneet sinutkin hyvalle mielelle. Se on mun tavoite :) Laitan tiramisun ohjeen tanne :) Sen teko on tosi helpppoa jos teet valmiskakkupohjalla.
  Hyvaa torstai-iltaa ja perjantaita sinnepain! :)

  Susadim: Taalla on viimeisimman vaestolaskennan mukaan 1 700 000 asukkia eli aika isosta kaupungista on kyse kuitekin :) Kylla se oleskelulupa tulee nopeasti (yhdessa paivassa paperit saadaan valmiiksi, seuraavana antavat jo valmiin luvan). Kansalaisuutta odotellessa....

  VastaaPoista
 13. anonyymi: Ankarassa olen minakin seikkaillut mieheni armeija-aikoina ja olen samaa mielta kanssasi. Kuitenkin Ankara on huomattavasti paremmin koulutettua seka sivistyneempaa vakea taynna kun tama puoli Turkkia joka sitten vaikuttaa vahvasti elamaan. Jos mina asuisin vahan paremmalla alueella niin varmasti olot olisivaat paremmat ja siihen tahdataankin tana kesana! :) Olen samaa mielta kanssasi myos tuosta poliittisen mielenkiinnon puutteesta. Aina valitetaan ja valitetaan mutta kun vaalit on kyseessa niin asenne yleensa muuttuu siihen etta "ei me mihinkaan kuitenkaan pystyta vaikuttamaan". No ette joo! On se myos vaikeata tehda jotain kun lahjonta seka vallan vaarinkayttoa tapahtuu joka paikassa. Se jolla on rahaa on valtaa...
  Hyvaa loppuviikkoa sinne Ankaraan ja kiva kun pyorahdit taalla :)

  blogitse: Onpas teilla inhottava "vieras"!! Vielapa 3 paivaa!!! kylla saa olla karsivallisyytta luudan varressa kun siella siivoilet...paljon jaksamista taisteluun luonnonvoimia vastaan!! :)

  VastaaPoista
 14. Nyt meni senat sakaisin, tarkoitin sitä kansalais hakemusta. Toivottavasti saat sen pian, niin ei tarvii pikku pätkissä oleskelulupaa pidennellä. Mukavaa iltaa sinne!

  VastaaPoista
 15. Heissan taas Heli, hyvää nimipäivää! :)

  VastaaPoista
 16. susadim: voi kiitos!! :D Ihanaa kun muistit :)

  VastaaPoista
 17. se aika illasta etten jaksa kirjotella,mut hengessä oon mukana.

  VastaaPoista