torstai 29. tammikuuta 2009

Adanasta muutama kuvaSabanci Merkez Moskeija, rakennettu 1988, on Adanan kuuluisimpia nähtävyyksiä. Ulkonäöltään se rakennettiin ottomaanien aikaiseksi muistutten ulkopuoleltaan Sinista Moskeijaa (Istanbul) ja sisäpuoleltaan Selimiye Moskeijaa (Edirne). Moskeijalla on 6 minareettia, joka on hyvin harvinaista koska moskeijat rakennetaan yleensä 4 minareettisiksi.


Sisälle mahtuu samaan aikaan 20 000 ihmistä rukoilemaan. Moskeijan rakentamisen kuluista puolet tuli keräysten avulla, puolet Turkin kuuluisimmalta yrittäjäsuvulta, Sabanci-perheeltä, etenkin Haci Sabancilta. Sabanci-perheen avokäteisyyden takia moskeijan nimeksi tuli virallisesti Sabanci Merkez (keskus) Camii.

Moskeijassa on useita upeita yksityiskohtia kuten nämä ovet, jossa on hienoa kultakirjailua sekä posliinilaattoja.

Moskeijan vieressä on massiivinen ja upea puisto jossa kävely oli todella rentouttavaa.8 kommenttia:

 1. Ohhoh, moskeija muistuttaakin jollain tavalla Kairon Citadel-linnoitusta moskeijoineen, mutta onhan siellä paljon ottomaanienkin vaikutusta!

  VastaaPoista
 2. wau mika mielettoman nakoinen ja kokoinen moskeija! ...esimakua mulle Istanbulia varten :D

  VastaaPoista
 3. varmasti on upea myös sisalta tuo moskeija.
  kaunis puisto.kiitti kuvista.
  kivaa torstain jatkoa.illalla jannataan,kuka lahtee yabanci gelinista.

  VastaaPoista
 4. Erikoisen näköinen 6-minareettinen moskeija. Miltä se näytti sisältä?

  VastaaPoista
 5. Ihana nähdä Adanan kuvia! Moskeija näytti jylhältä puiston vieressä...

  Minulta on vielä Antalya-Ankara linjan itäpuoli tutustumatta. Kiinnostusta kyllä olisi...

  VastaaPoista
 6. Onpa upean näköinen rakennus tuo moskeija! Ja upea on puistokin.

  VastaaPoista
 7. oi kuinka ihanan näköinen moskeija tosiaan. Turkissa niitä taitaa olla hieman enemmänkin :D

  VastaaPoista
 8. Johki: Enpa ole tuota Citadel-linnoitusta nahnyt. Tiedan kylla Citadel hotellin Istanbulissa :D Taytyykin googelta kysya minkanakoinen Citadel on.

  Maamaa: Jep, esimakua kyllakin! :) Ensi viikolla laitan lisaa esimakua sulle kunhan palataan kotiin ;) Koeajan Istanbulin sun puolesta... ;)

  sateenkaari: Kylla, sisalta oli myos upea, paljon upeaa yksityiskohtaista posliinitiilitysta. Emme ottaneet sisalta valokuvia koska siella oli ihmisia rukoilemassa.
  Mina seurasin vieraiden kanssa Ask i memnu:n Kanal D:lta ja he vahan aikaa sitten lahtivatkin. Viime viikolla kait se Aliye putosi, eiko? Muistaakseni...Se uusi sulhasehdokaskin oli oikein komea, vau! :)

  Susadim: Valitettavasti en voi kuvin nayttaa moskeijan sisapuolta koska siella oli samaan aikaan ihmisia rukoilemassa emmeka viittineet ruveta turisteiksi :) Mutta paljon oli posliinitiilitysta, upeita yksityiskohtia. Yhta massiivinen sisalta kuin ulkoakin. Oikein henkea salpasi se kauneus.

  Boncuk: Tervetuloa tannepain vaan! :) Kylla taallakin on paljon nahtavaa. Etenkin Gaziantep, Mardin, Sanliurfa on nahtavien arvoisia. Mullakin viela on Mardin ja Sanliurfa nahtavien listalla. Ehka ensi kesana (tai, ehka ei...hitsin kuuma :D). Adana ei itsessaan ole kovin erikoinen paikka. Kaikki paikat nayttavat aivan samalta. Paanahtavyydet ovat jarvi seka tama moskeija jonka vieressa on pikkuruinen museo. Ainakin tietaakseni... :) Tietavat minua sivistakoot jotta mekin saamme Adanasta irti jotain ensi kerralla! :)

  Yaelian: Kylla, upeita olivat :) Kiva kun kavit taas vierailemassa :)

  -S- : Hyva huomio :D On naita tosiaan pari kolme per kaupunki :D :D

  Kaikille hyvaa viikon viimeista arkipaivaa :) Huomenna uusi postaus.

  VastaaPoista