maanantai 19. tammikuuta 2009

Turkin hullujen päivät :)

Istanbulissa eräs uusi turkkilaista tuotantoa myyvä vaateketju nimeltään MOL ilmoitti avaavansa ensimmäisen myymälänsä 90 % alennuksin. He hehkuttivat telkkarissa hintojen kanssa tuotteidensa laatua sekä alennuksen paljoutta. Kuulema myöhemminkin yllätyksiä tulee ja alennukset ovat kestäviä.

Noh, mitä tapahtui. Liikkeen avautumisen piti tapahtua klo 24.00 ja hullu tarjous kestää klo 06.30 asti.

Suuret ihmismassat kuitenkin MURSIVAT liikkeen oven joten ovet jouduttiin avaamaan jo 22.00.

Sen jälkeen hulluus alkoikin.  KAIKKI tuotteet kahmittiin 1,5 tunnissa, monet varastivat tuotteita maksamatta repien irti hintalaput sekä turvalaitteet. Jopa vaatemannekiinit sekä kukkaruukut lähtivät ryöstelijöiden matkaan. Mukana oli vanhuksia, lapsia ja vauvoja jotka litistyivät massojen alle.  Yksi henkilö sai epilepsia kohtauksen kahakassa. 

Mitä ihmiset eivät tienneet oli että tämä 90 % alennus koski vain ENSIMMÄISTÄ ostamaansa tuotetta. Toinen tuote oli normaalihintainen, tämä vauhditti tietenkin lisää ihmisten ryöstelyä :)

Video tapahtuneesta (ei sovi herkkähermoisille):

Toinen vaihtoehtoinen videolinkki niille joilla ei Youtube toimi:

http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=38291

Lopputulos:

untitled

Kaiken kaikkiaan liikkeen avajaisiin oli tullut arvioiden mukaan yli 45 000 ihmistä, suurin osa heistä ei edes päässyt liikkeeseen asti. Tiet kauppakeskukseen olivat illalla tuntikaudet tukossa.

Myymälä sai runsaasti ilmaista mainontaa ja tuhannet ihmiset mielenkiinnolla jäävät seuraamaan seuraavaa alennusta.

20 kommenttia:

 1. Uskomatonta!! Täällä eräs liike vei yön pimeydessä kasseissaan tuotteitaan puihin mainoskikkana...

  VastaaPoista
 2. Boncuk: Siis tah? :D Onpa outo mainoskikka!?! :D Sain kylla paivan naurut!

  VastaaPoista
 3. Mä kun olen luullut, että Stokkan Hullut Päivät on se kaikkein pahin paikka, mutta tämä päihittää kyllä nekin!!!

  VastaaPoista
 4. En löytänyt uutislinkkiä, itse kuulin Voicen aamusta... mutta linkkaan sulle tänn:

  http://kaksplus.fi/keskustelu/t1266213

  Mitäpä sitä ei mainonnan eteen tekisi :-D ???

  VastaaPoista
 5. katsoin tata eilen uutisista.ja jo aiemmin niitten mainontaa. mina sain sen kasityksen,etta se ei ollut pelkastaan vaatteita myyva liike. siellahan oli kannyköita 20tl(10 euroa) ja dvd-laitteita jopa 10 tl(5 euroa) kappaleelta.jaakaappeja telkkareita ym.Vai onko sitten kyse eri liikkeista.hurjaa touhua oli kylla.

  VastaaPoista
 6. Pia: Jep, Hullujen paivat on naiden rinnalla aika normaalit paivat :D Kuulema ens yona on tarkoitus taas liike avata isoilla alennuksilla...

  Boncuk: Kiitos vinkista! :D Olisin kyl varmasti lahtenyt Helsingista Tampereelle jos olisin Suomessa ollut ja koko yon ympari Tamperetta pyörinyt :D Loysitko sina yhtaan pussia?

  sateenkaari: Tuo elektroniikkaliike oli mielestani toinen liike, joku spot liike. Siita oli myos aikaisemmin ollut uutisissa. Ihan hullua meininkia :) Olen kylla oppinut etta mikaan tuote ei ole tuollaisen kahakan arvoista, on se vaikka ilmainen.

  VastaaPoista
 7. Juu kyllähän täällä semmonen tempaus oli Tampereella.Harmi vaan kun huomasin sen vasta seuraavana aamuna lehdestä.=)

  VastaaPoista
 8. Äääh... en sentään lähtenyt Tampereelle :-D Enemmän olin kiinnostunut moisesta mainonnasta - saivat ihan kivasti huomiota!

  VastaaPoista
 9. ekku: Harmi, meni sivu suun :) Minuakin harmittaa taalla :D

  Boncuk: Totta, saivat hyvaa mainosta. Monet varmasti menevat ostoksille tallaisen tempauksen jalkeen. Itsekin kylla menen kun/jos Tampereelle menen :D

  VastaaPoista
 10. Siis yöllä! Ja noin paljon ihmisiä.. Video oli kyllä aika hurja, en itse menisi sekaan mihinkään tuommoiseen. Muutaman kerran elämässäni olen joutunut ihmismassan vietäväksi enkä vapaaehtoisesti uutta tilaisuutta etsi, kaikkein viimeksi kaupassa.

  VastaaPoista
 11. Sirokko: En minakaan tollaiseen hulluuteen mukaan lahtisi :) Uskon etta ihmismassoissa olo on kylla pelottava kokemus.
  Hauskinta on tietenkin se etta tuolla ihmismassoina tunkevat ihmiset syyttivat naamat vihasta punaisina massoista ja ryysiksesta kaupan omistajaa joka tuollaisen alennuksen oli tehnyt :D Joo,joo, omistajahan on pakottanut teidat tulemaan sinne :D

  VastaaPoista
 12. Hui, itse pysyisin kaukana tuollaisesta, niin ihmismassojen kuin shoppailuinhonkin takia. Periaatteessa vastustan turhaa kulutusta, mutta käytännössähän asia on ikävä kyllä toisin.

  VastaaPoista
 13. Susadim: Shoppailu on kylla vaarallista, tama uutinen sen todistaa :D

  VastaaPoista
 14. jestas mikä raivoisa ryysis!
  kestää varmaan vähän aikaa, ennenkä järjestävät tommosen alen seuraavan kerran...
  Varmaan kestää jonkin aikaa, ennenkä pystyvät avamaan liikkeen uudelleen ollenkaan...

  Terkkuja aurinkotuolilta, kyllä! :D

  VastaaPoista
 15. -S-: :D

  Maamaa: Kylla, niilla kesti kokonaiset kaksi paivaa pistaa puoti taas kuntoon ennen kuin pystyivat avaamaan. Luultavasti noin isoa ryysista/alennusta ei ollut koska uutisissa ei ole ollut uutta uutiskuvaa :) Tais ihmiset myos viisastua hiukan!
  Rentoisaa surffailua :D

  VastaaPoista
 16. HIUKAN siis vain hiukan samantapainen ryntays on blogejen kommenttiosastoihin kun bloggaaja pitaa arvonnan kommentoijien kesken.

  Seuraan jenkeissa yhta blogia ja sinne on tullut talla hetkella yli 120 kommenttia...
  ettei muuten ihmiset kommentoi kuin saamalla jotain ILMAISEKSI!
  ja ne ylitsevuotavat kehut mita blogin pitaja saa...
  Ollaan me hassuja...
  ps. tuossa hyva idea kaikille bloggaajille! - pida arvonta!

  VastaaPoista
 17. Blogitse: Tuo arvonta voi olla vahan kinkkinen juttu koska mitä nyt täällä antaisin menemään?! :D pari kiloa appelsiinejä? :)
  Kiitos kuitenkin ideasta, varmasti tuollaisiinkin juttuihin on tunkua :) Tietty parhaiten kehuva saa parhaimmat lahjat :D

  VastaaPoista
 18. Jestas, kyllä ihmiset on hulluja!

  Mä en muista, olenko koskaan vielä kommentoinut blogiasi. Mutta muutaman kuukauden olen tätä seurannut. Jostakin toisesta blogista tänne eksyin.

  Olivia

  VastaaPoista
 19. Olivia: Tervetuloa seuraamme! :) Toivottavasti jaksat pyöria mukana pitkaan :)

  VastaaPoista