perjantai 9. tammikuuta 2009

Aurinkoinen perjantai

Viikon viimeinen päivä oli taas upean auringonpaisteen säestämä vaikka en mitään erikoista tehnytkään. Maailman ja Turkin tuoreet uutiset alkoivat ahdistaa luettuani koko päivän eri nettilehtiä. Minulla välistä nousee ahdistuessani verenpaine joka sitten aiheuttaa esim hirveetä nälkää ja närästystä. Tämä päivä meni siis ahmiessa ja sulatellessa. Onneksi on kivennäisvettä tarjolla, se auttaa :) Samoin pari närästyslääkettä.

Ennen Turkkiin muuttoani minulla oli pelkästä koulu - ja työkiireistä johtuva korkea verenpaine, jonka takia sain ravata terkkarilla tarkastuksissa. Täällä Turkissa kun olen pistänyt ruokavalion remonttiin (kotona tehtya ruokaa, paljon he/vi:ä, ei koskaan fast-foodia), rentoutunut ja elämä on muutenkin rauhoittunut, on myös verenpaine pysynyt normaalina todella pitkään. Tulee kuitenkin vastaan tälläisiäkin päiviä, valitettavasti.


Iloisemmissa merkeissä, tänään on myös isäni 60-vuotissyntymäpäivä! Hän viettää sitä arvokkaasti ulkomailla, Kuubassa asti :) Olenkin yrittänyt useasti soittaa mutta ei taida päivänsankari päivystää puhelimen vieressä. Me aiotaan mieheni kanssa järjestää juhlat sitten kun isäni taas tänne vierailulle tulee toukokuun alussa. Kyllähän noita pyöreitä vuosia tulisi juhlia koko vuoden läpi, eikö? :) Paljon onnea sinulle isä syntymäpäivänäsi! :)

Mieheni myös jätti hakemukseni oleskeluluvan pidentämiseen. Maanantaina kuulema on valmis. Ihanan nopeata toimintaa :) Hän käväisi myös pormestarin luona muuttamassa kunnallisvaaleja varten omat osoitetietonsa vaalirekisteriin. Sekin on kuulema maanantaina valmista.

Mieheni on vankka äänensä käyttäjä joka vaaleissa, hän haluaa EHDOTTOMASTI äänestää vaikka sairaspediltä. Hän myös patistaa äitiään ja siskoaan äänestämään, vaikka eivät pahemmin politiikasta tajua. Hänen mielestään on kuitenkin tärkeää oppia vaikuttamaan maan tilaan, äänestämällä mitä tahansa kannattamaansa puoluetta. Itsekin haluan aina äänestää Suomen vaaleissa, kunhan siihen on mahdollisuus. Harmitellen joudun kuitenkin täällä Mersinissä tyytymään olooni ilman äänestysmahdollisuutta, sillä vain Suomen konsulaateissa Istanbulissa ja Ankarassa voi ääntä käyttää. Turkin kansalaisena varmasti tulen äänestämään joka vaaleissa. Se on minulle myös tärkeää, olla demokraattisesti vaikuttamassa asumani maan tulevaisuuteen.

Tällä hetkellä seurataan Acunia Show TV:llä ja haaveillaan mitä huomenna voitaisiin tehdä :)

Oikein mahtavaa viikonloppua kaikille !!! :)

21 kommenttia:

 1. Itsensä sairastuttaminen työn takia on kyllä turhaa. Elämästä täytyy myös voida nauttia eikä vain suorittaa sitä.

  Aika hölmöä, ettei sieltä käsin voi äänestää kuin harvoissa paikoissa. Mielestäni ulkosuomalaisten äänestäminen pitäisi myös tehdä mahdollisimman helpoksi.

  Pitelen peukkuja, että saat Turkin kansalaisuuden, niin pääset sielläkin vaikuttamaan :)

  Oikein aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää viikonloppua myös sulle Heli.Ihan oikeassa olet ,että ruokavaliolla on paljon merkitystä terveyteen, we are what we eat...
  Onpa nopeata toimintaa tuo oleskeluluvan saaminen,hyvä juttu.
  Toivottavasti saat isäsi kiinni puhelimessa,jotta voit hänelle toivottaa onnea synttäreiden johdosta.

  VastaaPoista
 3. Elegia: Valitettavasti välistä sitä ei voi vaikuttaa oikein oloihinsa, kun on pakko tehdä töitä niin sitä sitten joutuu tinkimään joistain asioista. Monesti terveys.
  Kiitos paljon toivotuksista :)

  Yaelian: Kiitos :) Uskon että sinun täyskasvisruokavaliosi on kaikkein parhain vaihtoehto :) Sinulta kyllä saa tosi hyviä reseptejä omaa keittiötä varten. Huomiselle olen jo tekemässä sun munakoiso picantea :)

  VastaaPoista
 4. Haha Acun bey, var misin yok musun on ihan paras. :DD

  Päätin itseasiassa vain kommentoida paria asiaa kysyen. Että kun meillä on perheellä oma loma-asunto Marmariksessa, jonne me suuntaamme aina kesäisin. 19-vuotiaana (vuoden päästä) mun olisi sitten tarkoitus muuttaa kokonaan sinne, mutta onkohan tuo ihan minkäänlainen idea. Osaan puhua ja tajuan kyllä hyvin turkkia, mutta onkohan silti ihan viisasta mennä yliopistoon siellä? Päästääkö ne edes sinne yliopistoon jos on käynyt Suomessa muuten lukion loppuun asti jos on käynyt Suomessa lukion? Hehe, olisi aika helpottavaa jos tähän saisi vastauksen, olen pähkäillyt tätä jo pitkän ajan.. :D Ja onkohan helppo saada töitä jos on käynyt vain lukion?;s

  VastaaPoista
 5. acunia taallakin katsellaan.ONNEA İSALLESİ.akkiapa on valmis oleskelulupasi.taalla pikku fethiyessa kesti monta viikkoa. mut sita ei hoidetakkaan fethiyessa,vaan muğlassa.muğla on se kaiken keskuspaikka,mihin kuuluu vaikka kuinka ja monta kuntaa.minun aanestyspaikka on taalla fethiyessa,mutta luultavasti kerkeemme muuttaa antalyaan.en tieda,miten sitten toimitaan.pitaa kait ottaa selvaa.
  kiitti ,sinulle myös ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Utelias: Tervetuloa kommentoimaan ja kysymään. Pyrin auttamaan miten voin mutta suoraan sanottuna en tiedä oikein mitään turkkilaisista yliopistoista koska en ole itse sellaista käynyt. Turkissa kuitenkin on paljon yksityisiä yliopistoja joiden lukuvuosi maksaa tietyn (todella mittavan) summan, aivan kuten Amerikassa. He myös luultavasti haluavat sinun käyvän tasokokeessa ennen kuin hyväksyvät sinut. Englannin kielesi tulee olla todella hyvä ja turkin kielen taitoa myös tarvitaan. Marmariksessa tai edes Muglassa ei naita yksityisia yliopistoja ole, ainoastaan suurimmissa kaupungeissa. Valtion yliopistoihin sinun pitää hakea varmasti aika monen tasokokeen ja kielikokeen kautta. Tartte tietty myös opiskelijaviisumin opiskellassesi. Aika monimutkaista. Suosittelenkin Suomessa opiskelua ja tänne tuloa opiskelijavaihdon kautta.

  Jos sinulla on erikoistaitoja, kuten osaat monia eri kielia, on sinulla mahdollisuus saada töitä Marmariksessa. En tiedä haluatko muuttaa muihin kaupunkeihin? Kuitenkin yleensä turkin kielen taito vaaditaan hyviä työpaikkoja varten ja/tai todella hyvää jonkun alan tietotaitoa/kokemusta. Marmariksessa työsi suurella todennäköisyydellä on tarjoilija, sisäänheittäjä, opas tasoa. Muista myös että turistikohteissa asuu myös monia muitakin ulkomaalaisia sekä sesonkityöntekijöitä, joten työn saanti ei ole helppoa koska tuntevaa työntekijää on tarjolla runsaasti. Palkat ovat huonoja ja työajat pitkiä. Plus että suurin osa töistä on sesonkitöitä: talveksi pistetään lappu luukulle.
  Kysy mielestäni lisää tästä aiheesta Ebrufin:ltä ebrufin.blogspot.com hän asuu Marmariksessa ja tuntee sen paikan paremmin kuin minä :)
  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 7. sateenkaari: Taitaa kuitenkin se Muglan alue olla myös aika kiireinen näiden ulkomaalaisten kanssa. Onhan siellä niitä aika monta sataa enemmän kun täällä (varmasti yhdellä kädellä voi laskea) :)
  Kiitos paljon toivotuksista :) Olet ihana!

  Kait tuo osoitteenmuutosmahdollisuus on voimassa tiettyyn aikaan ennen vaaleja, niin me ainakin ymmärsimme. Suosittelen heti Antalyaan muutettuanne valilik:ssä vierailua ja saatte asianne selväksi :)
  Oikein mahtavaa viikonloppua sinne Fethiyeen myös! Jännää että meistä tulee kohta naapureita :) Tosin todella pitkä välimatka :(

  VastaaPoista
 8. Hyvä, jos olosi on nyt parempi. Minäkin sairastuin viime yönä rajuun vatsatautiin, enkä päässyt tänään tenttiinkään... Vieläkin on voimaton ja kipeä olo.
  Acunin ohjelma on minunkin isäni suosikki. Baba kutsuu ohjelmaa nimellä "Güler misin ağlar mısın?" kun ne reagoi aina niin tunteella siellä. :)
  Hyvää viikonloppua sinnekin, toivottavasti haaveenne käyvät toteen! :)

  VastaaPoista
 9. Sevda: Ensinnäkin iso Gecmis olsun!! Todella inhottava tuollainen vatsapöpö. Ota tämä viikonloppu rauhallisesti rentoutuen ja palauttele voimiasi... Lähetän täältä parantavan halauksen!
  Nauroin tuolle Güler misin aglar misin nimelle :D Taidan minakin ruveta kayttamaan tuota lempinimea :D Ma kutsuin sitä ohjelmaa joskus Aslan mısın Eşek misin liittyen mahdollisiin voittosummiin :)
  Pikaista paranemista!!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kovasti! Kuumettakin on aika paljon, yritän tästä mennä nukkumaan ja tervehtyä mahdollisimman pian. Hauska tuo sinunkin keksimäsi nimi! :)

  VastaaPoista
 11. Günaydin Heli,
  mina olen ottanut noiden uutisten suhteen saman linjan, en halua edes enaa tietaa mita tapahtuu, koska rupean vatvomaan koko maailmanrauhan tilannetta sen jalkeen.... :(

  Kyselit tasta meidan sijainnista, kylla AYT:ssa asustellaan. Naapurissa :)

  Hoituu tuo sinun oleskelulupasi todella nopeasti, meilla meni 3 vkoa ja uskon etta meilla eurooppalaisilla asiat hoitui sutjakkaammin viela kuin muilla.

  Aanestamassa aion kylla kayda ehdottomasti. Eihan mistaan voi mitaan kommentoida, jos ei ole kaynyt antamassa aantaan kenenkaan hyvaksi.

  Mina katselen noita suomalaisia ohjelmia tvkaistan kautta. Tietokoneesta viritetty langat telkkariin joten voin istua sohvalla ja katsoa normaalisti isolta ruudulta. Helpottaa kummasti koti-ikavaa valilla. Kason kyllakin myös turkkilaisia ohjelmia mitka sattuu olemaan makuuni.

  Auringon tayteista ja rentouttavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 12. Meltem: On parempi olla uutispimennossa talla aikaa. Liikaa tapahtuu.

  Jee! Naapuri! :) Kunpa tata valimatkaa ei olisi nain paljon niin varmasti vierailisin siellakin. Antalya on kyl mahtava paikka. Mun vanhan työpaikan paatoimisto oli Larassa, matkustelin toiden aikaan pari kertaa Antalyaan ja olen myos kaynyt siella pari kertaa lomalla.

  Olen kanssasi samaa mielta! Ei tosiaankaan voi mistaan keskustella oikeasti jos ei itse ole vaikuttanut aanestamalla.

  Ma katson valista suomalaisia telkkariohjelmia netista esim youtubesta tai sitten imuroin ne. En kyl oo mitenkaan Suomi-telkkarin ystava eika miehenikaan lammennyt tuohon tv-kaista juttuun. Ihme kylla ei se koti-ikavakaan ole iskenyt tana vuonna mitenkaan pahana :)
  Teilla on kylla hyvin jarjestetty suomalaisten ohjelmien katselu :)

  Sinullekin oikein hyvaa viikonloppua :) Toivottavasti teillakin aurinko paistaa :)

  VastaaPoista
 13. Mina jo sain niin pahoja fyysisia oireita kaikesta, etta pistin itseni uutispimentoon. En katso mita Gazassa tapahtuu, mutta Ergenekon- juttua seuraan kylla silmat ihmetyksesta paiva paivalta suurempana:)

  Olen antanut itselleni luvan lukea nettiuutisia, mutta yhtaa kuollutta lasta en enaa halua nahda:(

  Hyvaa lauantaita:)

  VastaaPoista
 14. Ebrufin: Ergenekon kyl on ahdistava, etenkin ihmisten reaktio pidatyksia kohtaan. Siis voiko Turkissa olla niin sokeita ihmisia. Se ahdistaa... :)

  Hyvaa lauantaita myos sinne Lansi-Turkkiin :)

  VastaaPoista
 15. kiitos heli kauniista sanoistasi. samoilla sanoilla sinulle ihanaa lauantai-illan jatkoa.

  VastaaPoista
 16. Heippa Heli!
  Tervetuloa kurkistelemaan myös minun elämäni esiripun taakse :)
  Leppoisaa sunnuntai illan jatkoa!

  Susanna

  VastaaPoista
 17. BLOGitse vie teidat hetkeksi muihin kuviin...
  Palasin Aussireissulta ja blogistani http://photoblogitse.blogspot.com loytyy jo muutamia kuvia, lisaa tulee pikku hiljaa...

  Toivotan kaikille onnellista vuoden jatkoa!

  HELI; onnea isallesi!

  VastaaPoista
 18. Susadim: Kavin vierailulla :D

  Blogitse: Kiitos paljon toivotuksista ja kavin heti kurkkimassa kuvia :) Tuli kylla kaipuu kaukomaille noita katsellessa...

  VastaaPoista
 19. Ma olen nykyisin lahes taysin uutispimennossa, taalla normaalit uutislahetykset kasittelee paaosin paikallisia tapahtumia, jotka kylla nekin on aika masentavia.

  Mulla on kanssa valilla narastysta, mutta loysin tosi tehokkaan avun; teelusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vetta. Tosi tehokas apu.

  VastaaPoista
 20. Itkupilli: Kiitos tuosta ruokasoodavinkista :) Aionkin sita myos kokeilla! :)

  VastaaPoista
 21. kiitos onnen toivotuksista
  vähän myöhäinen vastaus mutta tuli Kuuba testattua
  ja tosissaan siellä muka kauppasaarto kamaa on ja kaikki pukeutuneet hienosti.
  ja lämpöä oli tarpeeksi

  VastaaPoista