keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Taas Adana ja TAAS pettyminen

 

On se vaan ihmeellistä ettei Turkin valtionsairaaloissa KOSKAAN saa asioita hoidettua. Eilinen oli meille täysi tyrmäys. Sama paikka kuin viimeksikin.

Me oltiin odotettu jo 2,5 kuukautta meidän eiliselle varauttua aikaa urologille, koska urologin myös pitää allekirjoittaa se hiton raportti, jolla me saadaan valtiontuki näissä vaikeissa hoidoissa. Tää aika oli eka vapaa joka me saatiin. Olimme Adanassa kaikkien kommellusten jälkeen (piti käydä myös mieheni koululla hakemassa lähete koululta sairaalaan, kun miehelleni tämä tuli viime hetkellä mieleen) vasta klo 10. Pelkäsimme että taas tää koko ruljanssi venyy iltapäivälle.

Onneksemme vuoromme tuli ennen lounastaukoa, mutta onnemme loppuikin tähän. Tämä KIROTTU urologi päättikin sitten teetättää AIVAN turhia kokeita, jotka mieheni on jo aikaisemmin teettänyt sekä niiden tulokset oli meillä mukana. "Ei nämä kelpaa täällä" oli vastaus. Näitä kokeita varten meidän pitäisi odottaa vielä MAALISKUUN puoliväliin sekä kuulema VASTAUKSIA vartenkin pitää uusi aika varata kokeen jälkeen joten koko ruljanssi venyy ehkä tämän vuoden loppuun, siltä näyttää. Tuolloinkaan en kyllä ihmettelisi että lääkäri sitten sanoisi että teidän nää kaikki kokeet ja paperit on vanhentuneita, tuokaa uudet. Koko samperin laitos on perustettu asioden vaikeuttamiseen.

Itkimme kiukusta molemmat. Seikkailimme 4 tunnin ajan tuossa labyrinttimaisessa kaupungin kokoisessa  sairaalassa eri lääkärien puheilla, sekä kävimme myös siellä yksityissairaalassa jossa päätimme hoidot aloittaa, ei apua. Lopulta päätimme tehdä kirjallisen valituksen sairaalan johdolle kyseisen urologin toimista. Tämä urologi oli myös sanonut 2,5 kk sitten että jos maksatte 120 TL (60 EUR) niin pääsette heti vastaanotolle ja asiat näin helpottuvat (ei tarvitse odottaa 2,5 kk). Mutta ei kyllä silloin sanonut että jos ette maksa niin teen kaiken mahdollisen jota vain pystyn että kidutte näillä sairaalan käytävillä mahdollisimman paljon!  Ei meillä ollut tuolloin varaa maksaa lisämaksuja, joten päätimme odottaa. Mikä virhe!!!

Teimme kirjallisen valituksen sairaalan PR-työntekijän kanssa, kopioimme kaikki meidän tulokset sekä haluttujen kokeiden tulokset. Päätimme vielä ennen valituksen virallista luovuttamista käydä uhkailemassa (hävetti oikein että tähän meidät oli pakotettu) tätä urologia että korjaisi virheensä tai me teemme virallisen valituksen. Mieheni tunki itsensä lääkärin luo ja teki asian selväksi. Näemmä jokin vaikutus tällä oli sillä urologi sanoi että joutuu kysymään tästä ylilääkäreiltä, jos he sanovat kyllä niin sitten hän allekirjoittaa todistuksen. Perjantaina kuulema saisimme tietää tuloksen. Eli perjantaina jos saamme positiivisen vastauksen, tarkoittaa se sitä että meidän raportti pitäisi valmistua tän kuukauden sisällä ja parhaimmillaan ensi kuussa pääsemme aloittamaan hoidot. Taas kuukausi odottamista, mutta ei tässä voi mitään. Kiukuttaa vaan niin HITOSTI!!!

 

Sairaalan jälkeen kiertelimme hiukan Adanassa. Mieheni kiehui kiukusta ja minä sitten yritin parhaani mukaan keksiä meille parempaa tekemistä. Vierailimme upeassa Sabanci moskeijassa hakemassa voimaa sekä kävelimme sen viereen valmistetussa upeassa puistikossa. Se vähän rauhoitti meitä molempia. Lisään kuvia tästä myöhemmin kunhan ehdin siirtää ne tietokoneelle.

Illalla palatessamme vierailimme taas M1- ostoskeskuksessa josta emme paljon mitään ostaneet mutta söimme illallisen. Löysimme myös aivan ihania tuoreita hillomunkkeja jotka hotkimme heti suihimme kotiin päästessämme :D

Tänään olemme paremmalla tuulella...

Kävin aamulla kampaajalla leikkauttamassa hiukseni, kohta lähden ulos etsimään tuliaisia Istanbuliin sekä muuten vaan kävelylle koska ilma on aivan mahtava! Miehelläni on kädet täynnä töitä ja viettää tietokoneen äärellä 12-13 tuntia päivässä :( Eilen hän huomasi että hänen toinen silmänsä on huononäköisempi kuin toinen, johtuen liiasta tietokoneen käytöstä (tapahtui ennenkin).  Ennen Istanbulia miehelläni on tehtävää aivan kamalasti: nettisivuja 2 kpl, vuosiraportti Istanbulin työnantajalleen sekä kokouksessa tehtävän esityksen valmistelu. Toivon mukaan tämän jälkeen työtempo hiukan vähenee ja silmäkin lepäisi. Huomenillalla meille tulee vieraita, samoin perjantaina. Mullakin pyykkikoneet pyörii koko ajan, tänään pitäisi siivota kunnolla sekä tehdä vielä hilloja Istanbulin tuliaisiksi.  Kiirettä pitää mutta palkaksi on tietty Istanbulin reissu :)

Hyvää viikonjatkoa kaikille ihanille lukijoilleni! :)

25 kommenttia:

 1. Voi itku mita touhua:( Uskomatonta.

  Kylla on monen kiemuran takana tuokin homma. Tsemppia lahettelen...öptüm.

  VastaaPoista
 2. ebrufin: Kiitos paljon. Uskomatonta touhua kylla. En ole missaan muualla nain torkeata laakarien kaytosta tavannut. Jopa Istanbulissa oli helpompaa!!! :( Me ei kyl luovuteta, perkele!! :)

  VastaaPoista
 3. Voi kurjuus mitä pompottamista!!

  Toivotaan tosiaan, että hoidot pian edistyisivät!!

  VastaaPoista
 4. Voi olen tosi pahoillani tuosta kurjasta ruljanssista, jotka te joudutte käymään läpi hoitojen aloittamiseksi. Ja hyvä ettette luovuta! Toivottavasti nyt saatte kaiken sujumaan kunnolla.
  Mä luulin että Istanbulin reissu oli ollut jo.

  VastaaPoista
 5. Älkää tosiaan luovuttako! Kyllä on ikävää. On se kumma, kun tehdään asiat niin vaikeiksi. Lähetän teille paljon voimia, koko sydämestäni. Uskon, että asiat vielä hoituvat.
  Niin, minä päivänä nyt lähdettekään sinne Istanbuliin?
  Kiitos, mukavaa viikonjatkoa myös ihanalle bloginpitäjälle! :)

  VastaaPoista
 6. Tsemppisäteitä ja jaksamista minultakin ~~~~~~~~~~~

  Ja mukavaa Istanbulin matkaa!!

  VastaaPoista
 7. No on kyllä ihmetouhua, ihan käsittämätöntä. Onneksi valititte asiasta, toivottavasti siitä on apua. Tuohan on ihan pimeää mielivaltaa, mitä se urologi harjoittaa :(

  Olen hengessä mukana!

  VastaaPoista
 8. Voi perskele etta onkin vaikeeta ja raukkamaista touhua laakareilta! Mita ihmetta ne tommosesta muka itse kostuu?!
  Hyvin ymmarran eilisen vatytyksen!
  Hyva etta teitte kunnon valituksen, toivottavasti saatte pyorat pyorimaan ja sitten kanssa toivottuja tuloksia! Ja hyva, etta ootte edelleen paattavaisesti luovuttamatta. Ma tsemppaan mukana!

  Laita kuva uusista hiuksista!
  Mukavata loppuviikkoa vierailijoiden kanssa ja iloista Istanbulin reissun odottamista.

  me varataan meidan Istanbul lennot varmaan tanaan tai huomenna: 31.7.-4.8. sitten siela! JIPPII!!

  VastaaPoista
 9. Kiukutti todella myös teidan puolesta tuollainen touhu!! Alkaa alistuko vaatikaa ja vaatikaa, niinhan se taalla menee. Jos et mitaan vaadi, saat odottaa ja taas odottaa. Taalla kun jollain on jotain valtaa useimmiten se kaytetaan vaarin omiin intresseihin.

  Onneksi jaksat olla positiivisella mielella :D

  Toivottavasti odotuksenne palkitaan :)

  Mukavaa viikkoa myös sinulle Heli!

  VastaaPoista
 10. Alkaa nuo lääkärireissut kuulostaa vähän samalta kuin meidän naimisiinmeno... siellä myös jaksoivat pompottaa joka kerta eri asiasta ja lopulta päädyttiin myös hiukan uhkailemaan - pieni uhkailu näyttää tepsivän Turkissa asiaan kuin asiaan ;)

  Eiköhän asiat järjesty kuitenkin lopulta!

  Olen todella kateellinen teidän Istanbulin reissusta, pitäkää hauskaa :)

  VastaaPoista
 11. No olipa ikävä reissu, mutta on teillä kuitenkin sisua, hyvä niin. Toivottavasti asia järjestyy nopeasti. Tsemppiä!
  Teilläkin näköjään raha ja suhteet ratkaisee, mutta hyvä jos uhkailu tepsii, meillä se vain pahentaa. Iin naimisiin menosta tulikin mieleen, että me ei vielä tänä päivänä olla Algeriassa täysin virallisesti naimisissa tuon pompotuksen takia..

  VastaaPoista
 12. Mietinkin jo missä olet luuraillut, kun et ole bloggaillut. Ihan tuli kyllä paha mieli sun puolesta, kun vaikeasta asiasta tehdään vielä vaan vaikeampi. Toivottavasti tämä ei revi ja raasta parisuhdettanne vaan vahvistaa sitä entisestään.
  Hali!

  VastaaPoista
 13. Todella törkeetä käytöstä siellä sairaalassa! Tsemppiä

  VastaaPoista
 14. niin on minullakin paha mieli tuon kohtelun takia. aika paljon tuollainen on kiinni laakarista ja myöskin paikkakunnasta taalla.toivotaan,etta lopulta asiat alkavat luistamaan nopeammin. olen kuullut,etta aikalailla suomessakin menee aikaa tuon asian kanssa.nauttikaa istanbulin matkasta taysin siemauksin. halaus ja öptüm.

  VastaaPoista
 15. Yaelian: kiitos paljon :) Suomalaisella sisulla mennaan :)

  Sevda: Kiitos toivotuksistasi :) voi kuinka toivonkin etta asiamme sujuisivat edes kerran kuten haluaisimme...
  Tiistaina on lahto. Oletko sattumoisin Istanbulissa silloin? :)

  Inka: KIITOS!! :)

  Elegia: Tuolla urologilla taisi pissa nousta paahan. Kayttaa valtaa aivan vaarin. Me ei viela pistetty valitusta virallisesti sisaan, koska annettiin laakarille mahdollisuus itse korjata virheensa. Jos ei korjaa niin valitus kylla laitetaan sisaan heti! Olkaa te vaan onnellisia siella Suomessa ettette joudu tallaisen ryopytyksen kohteeksi...harmittavasti kylla kaikki p meidat loytaa :(
  Hyvaa viikon jatkoa sinulle! :)

  Maamaa: Jep, eilen HIUKAN vatytti! Toivotaan etta perjantaina saadaan hyvia uutisia. Kuten jo Elegialle vastasin emme viela virallistaneet valitustamme mutta jos emme saa haluttuja tuloksia niin valitetaan vaikka oikeuteen asti. Kyllahan se urologi siita sen yksityisvastaanoton hinnan verran "kostuu"...
  Hei luinkin sun fb viestin ja vastaan siihen heti! :) Tosi kivaa etta olette Istanbuliin tulossa. HYVIN lampiman ajan valitsitte ;) Ette ainakaan vilustu :D Hiuksista laitan myos uuden kuvan kunhan kehtaan kameran eteen menna niiden kanssa :) Naytan taas ihan venalaiselta, tanaan joku mua jo sanoi "huoraksi" kun kavelin kadun yli.... "kiva"

  Meltem: olet kylla oikeassa. Onneksi meidat on siunattu talla suomalaisella sisulla jonka kanssa me viimeiseen tippaan asti tapellaan. Ei varmasti anneta periksi!! :) Paljon terveisia sinne naapuriin! Teille kuulema taas huomiseksi myrskyisaa saata luvassa.. :(

  ii: Harmittavaa etta sinakin olet tallaisen hapeallisen "kaytannon" kokenut :( Siis uskomatonta nain suomalaiselle etta joutuu laakareita uhkailemaan etta he tekisivat tyonsa OIKEIN...havetti oikein olla siina pisteessa. Meidan asia on yha edelleen kesken joten ei viela tiedeta oliko uhkailusta apua. Toivotaan parasta varaudutaan pahimpaan, eiko niin? :)

  Sirokko: Apua, siella Algeriassakin on tallaista? Uskomatonta!! Siis inhimillisyys on kaukana. Inhottavaa kuulla etta te ette ole edes saaneet avioliittoanne virallistettua.. :( Onko teilla mahdollisuutta valittaa tai jopa haastaa ketaan oikeuteen? Toivon mukaan saatte jotenkin taman ongelman ratkaistua!

  susadim: Olen pitanyt taukoa koska tosiaan kiiretta riittaa. Meitakin kylla inhottaa koko asia, ihan kun me huvin vuoksi siella sairaalassa ollaan. Meilla on ongelma ja talla ongelmalla sitten pyritaan rahastamaan tai tekemaan koko ongelman/raportin viela isommaksi. Nama asiat tekevat vaan meidan parisuhteen vahvemmaksi :) Yla ja alamaessa, aina yhdessa :) Hyvaa viikon jatkoa sinnekin! Teen pian vastavierailun..

  ekku: Kiitos!! :)

  sateenkaari: Olet oikeassa. Adanassa valtionsairaalassa ihmishengen arvo on nolla, sen opimme. Suomessakin asia tosiaan kestaa myos kauan, koska jonot ovat pitkat. Taalla sairaaloihin ei ole jonoja, mutta kaikki muu sitten viekin aivan liikaa aikaa. Sinullekin voimia pakkaushommiin! :) Oliko tana viikonloppuna edessa se isoin muutto? :) Öptüm!! :)

  VastaaPoista
 16. En valitettavasti... :( Täällä lakkoilevassa patonkimaassa oleilen. On kyllä aivan sietämätön ikävä Turkkiin!
  Voi vitsi, älä välitä, hiuksesi ovat varmasti hienot. Kyllä se on kumma kun pidetään heti ties minä, varsinkin jos on vaaleampi kuin paikallisväestö... Ja sitäpaitsi, on vaaleitakin turkkilaisia olemassa. He näkevät minusta kuitenkin heti (vaikken edes ole vaaleahiuksinen), etten ole sieltä. Yleensä mä suutun ja tiuskaisen "Ben Türrrrrrrküm!" :D
  Ihanaa, että jaksatte yrittää ja tuette toisianne. Kyllä kärsivällisyytenne vielä palkitaan. "Sabreden derviş, muradına ermiş!" :)

  VastaaPoista
 17. Ai niin, minun piti vielä kertoa mielipide tuohon sinun kyselyyn musiikista.

  Itse en oikeastaan halua taustamusiikkia blogeihin, koska kuuntelen usein itse jo jotain musikkia. Toisaalta saahan sen musiikin pois päältä, joten ei se mikään huono juttukaan ole.

  Jos musa kuitenkin soi, niin ehdottomasti täällä turkkiaista musiikkia, koska se niin sopii aiheeseen. :)

  Aurinkoa sinun päivääsi!

  VastaaPoista
 18. Moi Heli taas pitkästä aikaa! Voi kun tuli kurja olo puolestasi:o( Vaikeasta asiasta tehdään entistäkin vaikeampi. Toivotaan, että lääkäri tajuaa korjata oman virheensä itse. Täällä todellakin tarvitsee toisinaan käyttää kovempia otteita saadakseen oikeudenmukaista palvelua. Suomalaisella sisulla ja turkkilaisella tempperamentilla eteenpäin! Periksi älkää antako!

  Rentouttavaa lomaa teille täällä Itanbulissa! Loman alkupäivät olivat ihanan lämpimiä ja melko aurinkoisiakin. Nyt tulee vettä tuutin täydeltä, plääh! Toivottavasti ensi viikolla aurinko paistaa;o).

  VastaaPoista
 19. Elegia: Kiitos kun kommentoit asiasta :) Nayttaa talla hetkella siltä että on musiikkia haluavien ja haluamattomien maara on tasan puolet, joten olen vahan sormi suussa mitä tehdä :) Luultavasti en musiikkia tässä tapauksessa pistä. Ymmärrän hyvin että joillekin musiikki on ärsyttävää blogeja seikkaillessa, etenkin jos päällekkäin on useita eri musiikkeja. Tämän takia päätinkin kartoittaa tilanteen kyselemällä :)

  Johanna: Terve pitkästä aikaa!! :) Kyllä, suomalaisella sisulla on täällä vientiä joka paikassa. Onneksi sitä on mulla kunnolla. Mieheni myöskin omistaa todella sitkeän luonteen eikä anna periksi helpolla :) Toivottavasti tämä yhdistelmä tehoaa.

  Toivon mukaan lämpötilat Istanbulissa ovat mukavat kun tulemme. Vielä on 5 päivää jäljellä :)

  VastaaPoista
 20. kylla muutetaan tana viikonloppuna.
  ja Adana on monessa asiassa varmaan aikalailla byrokraattisempi ja vanhoillisempi kaupunki kaikissa asioissa,kuin esim.etelaturkin kaupungit.

  VastaaPoista
 21. Voi hitsi, unohdin Sevda sut valista eilen!! Nyt vasta huomasin...anna anteeksi!
  Kiitos paljon tsemppauksestasi. Oikein tulin hyvalle mielelle niita lukiessani :) Joo, en pahemmin enaa valita minakaan vaikka vastaan tulee mita tahansa "roskaa". Mutta jos joskus oikein pain naamaa sanoo niin kylla minultakin tulee vastaus: GERİ ZEKALI! :D Aion kylla ripustaa mun tulevan (INSALLAH) Turkin henkkarini kaulaani.
  Antoisaa viikon viimeista paivaa sinnepain :)

  VastaaPoista
 22. sateenkaari: Kylla, tama byrokraattisuus on mielestani kiinni paljon asukkaiden koulutustasosta. Adanassa se on vahan mita on :)

  VastaaPoista
 23. Ei se mitään! Kiva kun nyt vastasit. :) Mukavaa, jos sanani piristävät.
  Hih, 'kimlik' kaulaan vaan... :D Toivotaan, että sekin asia hoituu pian.
  Kiitos, sinnekin hauskaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 24. Tosi ikävä lääkäri ja näihin tapauksiin törmää Turkissa valitettavan usein:( olen kuullut uskomattomia juttuja esim. synnytyslääkäreistä, jotka suosittelevat potilailleen sektiota vain siksi, että nettoavat siitä itse enemmän!!

  Mukavaa Istanbulin reissua! Toivottavasti säät suosivat.

  VastaaPoista
 25. Sevda: Kiitos samoin :)

  Leyla: Olen minakin kuullut samoista jutuista, uskomatonta toimintaa. Mutta noi laakarit kyl ryppyili vaarille ihmisille.. :)
  Kiitos toivotuksista :)

  VastaaPoista