keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Keskiviikko keskellä viikkoa

Viikonloppuna ei tapahtunut mitään kovin erikoista. Ainoa mainittava asia on että törmäsimme mieheni serkun mieheen, jotka ovat olleet meille yli vuoden "suuttuneita" syystä, joka ei edes minuun ja mieheeni liity. Mainitaakseni tämä ongelma on myös aikoja sitten asianomaisten ohelta ratkaistu sekä serkut itse ovat tehneet monia anteeksiantamattomia virheitä, mutta näiden serkkujen vihanpito meitä kohtaan vain jatkuu...hohhoijaa. Juttelimme asiasta serkun miehen kanssa sitten ja ilmaisimme kantamme selvästi. Eipä ole sen jälkeen heiltä mitään kuulunut. Ei sen puoleen, eipä ole minulla kovin paljon intoa pitää yhteyttä ihmisten kanssa jotka voivat omien virheidensä takia olla vihaisia meille näin pitkän ajan.

Viikko jatkui yhtä rauhallisesti. Olemme vain olleet kotona. Huomenna olisi tarkoitus käydä poliisilaitoksella hakemassa mun oleskelulupani, samalla ehkä kipaistaan kipassa :D Tänään tuli myös sähkölasku: 150 TL eli 75 EUR, talvilämmitys on kallista :(

Uutispimento jatkuu ja olen todellakin kyllästynyt telkkarissa sodan uhreilla mässäilyllä. Joka kanavalla näytetään päivittäin uhreja, pommeja, itkeviä lapsia ja naisia. Siis todella ahdistavaa. Eikä tässä nyt oikein ole mitään tehtävissä kun vain katsoa. Eilen myös 10 Gazassa loukkaantunutta palestiinalaista lennätettiin Ankaraan hoidettavaksi. Enemmänkin olisi haluttu tuoda mutta neuvotteluissa ei myönnetty kuin 10 loukkaantunutta.

Tässä haluankin kysyä teiltä että mikä on teidän mielestänne kaikkein tehokkain tapa jolla palestiinalaisia voitaisiin auttaa? Miten yksilö voi vaikuttaa tähän konfliktiin? Rahalahjoitukset? Rauhanmarssit? Mielestäni rauhanamarssit ovat aivan turhia, niistä ei pahemmin ole ollut apua niin Irakin sodassa kuin tässäkään konfliktissa. Israil viisveisaa kansainvälisestä mielipiteestä. Rahalahjoitukset taasen tuntuvat olen turhia kun Israil pommittaa myös apujärjestöjen sairaaloita sekä turvapaikkoja sekä vaikeuttaa apujärjestöjen toimintaa. Olemme tästä huolimatta antaneet pienen summan eräälle avustusjärjestölle.

Boikotista ollaan myös puhuttu monella palstalla. Me olemme mieheni kanssa jo pitkään boikotoineet israliliaisia ja amerikkalaisia tuotteita/yhtiöitä kuten Coca-Cola company (Fanta, Sprite, Damla), Pepsi, McDonalds, Burger King. Samoin Nestle, Nescafe, Danone (hyvästi rakastamani Activia), Shell sekä British Petrol ovat boikottilistalla. Jos tällä on jonkinlainen vaikutus, edes pienoinen Amerikan tai Israilin talouteen niin olemme tyytyväisiä. Monet eivät tunnu uskovan boikotin vaikutuksiin mutta mielestäni se on parasta mitä voimme tehdä. Onneksi Turkissa on todella monia turkkilaisia tuotteita, joilla voidaan helposti korvata ylläolevien yritysten tuotokset ja samalla tietenkin tuetaan turkkilaista tuotantoa.

Facebookissa on perustettu ryhmiä joihin sadat tuhannet ihmiset ovat liittyneet. Auttavatko nämä? Pystymmekö vaikuttamaan mitenkään? Uskon että monen toiveet on Obamassa, mutta en usko että hän mitään pystyy tekemään. Amerikka on niin juutalaiskorruptoitunut että Amerikalla ei ole varaa olla Israilia vastaan.

Katsokaa sivustoa : http://www.ifamericansknew.org/

31 kommenttia:

 1. Onpa kiva kuulla, että joku muukin harrastaa boikotointia! Ihan noin laajassa mittakaavassa en sitä tee, mutta ainakin viisitoista olen boikotoinut McDonaldsia, Nestleä, Nescafeta ja Shelliä. Se ei todellakaan ole vaikeaa enkä koskaan ole tehnyt siitä numeroa. Valinnut vain kahdesta vierekkäisestä huoltsikasta toisen.

  VastaaPoista
 2. Boikotti ei ihan kyllä ole maailman paras keino, koska sillä on välillisiä vaikutuksia työntekijöihin,kun sen sijaan pitäisi vaikuttaa valtioon.Kyllä varmaan rahalahjoitukset ovat ihan hyvä ajatus,jos vaan on varmaa,että apu tulee perille.Ainahan se ei ole tullut niille,joille sen piti mennä,eli on jäänyt Hamasin pamppujen omaan taskuun ja aikoinaan myös Arafatin omaan taskuun. Pitäisi varmistua,että se varmasti menee perille sinne minne tarvitsee.
  Heli, "Amerikka on niin juutalaiskorruptoitunut" sanoisin tota vähän rasistiseksi sanonnaksi.

  VastaaPoista
 3. Mielestani voimme yrittaa tehda kaiken mita vain voimme auttaaksemme palestiinalaisia. Vaikka uutiset ja asiasta puhuminen voivat ahdistaa, niin asiasta kertominen ja tiedottaminen muille on tarkeaa koska on paljon ihmisia jotka eivat ihan oikeasti tieda aiheesta juuri mitaan.

  Minakin olen paattanyt boikotoida noita kyseisia yrityksia. Lisaksi netista loytyy listoja joilla on lueteltu paljon muitakin, kuten L'Oreal, Maybelline ja Garnier. Jarkyttyneena huomasin etta lahes kaikki suosikkituotteeni ovat nailta ja kun kaupassa seurailee kosmetiikan tarjontaa, suurin osa on juuri L'Orealin (tai siihen kuuluvien Maybellinen ja Garnierin) tuotteita ja niita tyrkytetaan ihan kaikkialla!

  Nyt onkin hyva mahdollisuus etsia vaihtoehtoisia tuotteita :)

  Maria

  VastaaPoista
 4. Niinpa. En voisi olla ilman Nescafeta. En boikotoi siis mitaan.

  Koulussa on rahakerays Opetusministeriön puolesta, ja lapset veivat tanaan kirjekuoressa kouluun kumpikin 10 tl.

  Kasittamatönta, etta LUPA saatiin vain kymmenelle:(

  VastaaPoista
 5. susadim: Kiva tietaa myos etta boikotoijia on myos siella Suomessa :)

  Yaelian: Jos puhun suoraan Turkista niin Turkissa on kymmenia eri merkkeja jotka ovat ihan turkkilaisia. Naita ostaen me tuetaan turkkilaista taloutta seka tyovoimaa. Naiden amerikkalaisten yritysten tyontekijat ovat vain nappuloita jotka valitettavasti joutuvat karsimaan, mutta jotain on TEHTAVA! Parempi 1 tyoton kuin 1 kuollut!

  Toivomme vain etta rahat menee perille. Se etta jotain tekee on tarkeinta mielestani.
  "Juutalaiskorruptoitunut" ei mielestani ole rasistinen vaan hyvin realistinen sanonta. Kaikkihan tuntevat politiikan juutalaiset lobbarit plus etta Amerikan suurimmat yhtiot ovat kaikki juutalaisten omistamia. Tama tietty vaikuttaa vahvasti politiikkaan. USA on aina pitanyt Israilin puolta, vesittanyt monta YK:n aloitetta. Tama on vain totuus tamanpaivan maailmassa. Anteeksi jos en osaa olla objektiivinen tassa maailmantilanteessa.

  Maria: Olet oikeassa etta ihmisia pitaa tietenkin tiedottaa asioista, mutta se etta asiasta kerrotaan tuntikaupalla joka paiva ja naytetaan jokaisessa valissa niita uhreja ei mielestani ole enaa tiedottamista vaan "massailya". Suomen media on esimerkiksi tassa huomattavasti parempi koska kertoo vain tosiasiat topakasti.
  Onneks kosmetiikassa on paljon eri merkkeja joita voi kayttaa :) Mina suosin aina kotimaista :D

  Ebrufin: Niinpa, harmittaa kylla etta vain kymmenen loukkaantunutta saatiin. Toivottavasti lisaa saadaan myohemmin.

  VastaaPoista
 6. 1. Kotimaista teollisuutta on aina hyva tukea, itse kukin maassaan.
  2. Ei kai sentaan kaikki amerikkalaiset yhtiot ole juutalaisten omistuksessa (jos ovat , niin mikas menestykselle voi
  ;)). Ja sekaan ei automaattisesti tarkoita etta kyseessa olisi KORRUPTIO, sehan tarkoittaa lahjontaa, joka on taysin rikollinen juttu.
  3. Miksei kukaan ole muistanut tule Israelia naiden 8 vuoden aikana, kun on ammuttu Gazasta 10000 rakettia VAIN JA AINOASTAAN siviilikohteisiin)?
  4. Gazaan siirretaan paivittain siviileille kymmenia rekkoja tarvikkeita, jotka kuulemma menevat etupaassa Hamasilaisten varastoihin. Eilen piti polttoaineenkin siirto sinne keskeyttaa, kun siirtoaseman seutulta loytyi useita valmiiksi viritettyja pommeja.

  VastaaPoista
 7. Heli; olethan huomannut blogissani merkin "kendi malini kullan":)Totta kai minakin suosin turkkilaista, jos mahdollista.

  VastaaPoista
 8. Ebrufin: Enpa ole huomannut tuota merkkia :) Jokainen tavallaan, en taalla ketaan arvostele :) Saygılar... :D

  VastaaPoista
 9. Heli, Turkissa on tänään pieni juutalaisvähemmistö,ei sitä Yhdysvaltoihin ja sen juutalaisvähemistöön voida verrata.
  Ja by the way, Amerikka syytää rahaa myös, esimerkiksi, Libanonille, ja monille muillekin maille.
  Totta, että Israelin menetykset ovat olleet pienet verrattuna palestiinalaisten menetyksiin,johtuen esimerkiksi siitä ,että Israelissa on paljon pommisuojia, on hälytyssysteemit jne jne.,Mutta onko oikein 8 vuoden ajan ampua jatkuvasti raketteja siviiliväestön keskuuteen ja tehdä heidän elämästään helvetin?Ei kukaan maa sellaista hyväksyisi.

  VastaaPoista
 10. Yaelian: Olen tietenkin myos surullinen kuolleiden israililaislasten ja siviilien johdosta mutta luvut kertovat puolestaan.
  http://www.ifamericansknew.org/stats/children.html
  http://www.ifamericansknew.org/stats/deaths.html

  Israilille ei mikaan syy anna lupaa tai oikeutusta murhata tuhansia ihmisia heidan sataa henkeaan kohtaan. He myos terrorisoivat sotatoimillaan tuhansien ja tuhansien palestiinalaisten elamaaa, jotka muuten jo elavat huonoissa oloissa. Talla hetkella avustuksista riippuvaisina. Ei ole sahkoa, ei ole vetta, ei ole ruokaa. En taman takia voi kannattaa Israilia heidan sotaretkellaan. YLI TUHAT kuollutta...TUHAT!
  Jos asetelma olisi toisinpain ja israililaisia olisi kuollut moninkertainen maara verrattuna palestiinalaisiin, olisin silloin Israilin puolella ja puolustaisin heita. Mutta tama on mennyt jo aivan liian pitkalle Israilin toimesta.

  VastaaPoista
 11. En tietenkaan tarkoita etta tarvikeapu pitaisi lopettaa, painvastoin! Halusin vaan kertoa, etta se ei aina valttamatta mene sinne missa sita eniten tarvittaisiin.
  Mita sina tekisit jos maatasi tulitettaisiin vuosikausia? Uskotko etta yleensa joku maa antaisi sen tapahtua puuttumatta asiaan kovalla kadella?

  VastaaPoista
 12. Jos mina olisin toisen maan alueelle mennyt, tayttanyt sen omilla maamiehillani ja sitten vaittanyt yksi paiva etta tama maa onkin nyt meidan ja te, alkuperaiset asukkaat, asutte tuolla pienella plantilla, niin alkuperaisten asukkaiden prostestointi ei olisi yllatys!?!

  VastaaPoista
 13. Ei se ihan noin mennyt....Heli, arabimaista joutui itsenäistymisen jälkeen paeta satoja tuhansia juutalaisia, jotka joutuivat jättämään kotinsa ja omaisuutensa ja aloittamaan aivan tyhjästä uuden elämän.Entä he, miksei heitä mainita? Tässä asiassa on kaksi puolta.Eivät hekään kaikki olisi halunneet sieltä kodeistaan lähteä ja jättää koko omaisuutensa sinne.

  VastaaPoista
 14. Yaelian: Yha edelleen haluan puhua luvuilla. Talla hetkella yli tuhat kuollutta monta? 20 kuollutta israililaista vastaan. Uhrien luvut ovat yha edelleen raskaasti palestiinalaisten häviöksi. Totta on myös se etta ennen vuotta 1947 ei ollut Israil nimistä valtiota vaan Palestiina. Tietenkään kukaan valtio maailmassa ei halua luovuttaa tosta vaan jollekin toiselle suurinta osaa maa-alueistaan vaan sen takia että se on "luvattu heille raamatussa". Tietenkin tälläiseen valtauksen jälkeen et varmaan myöskään kuvittele että naapurimaat (jotka ovat myös muslimeja) pysyvät hiljaa? Alkuperäiskansa alistetaan pienille maa-alueille huonoon oloihin ilman oikeuksia.

  Tämäkö kertomasi "pako" sitten oikeuttaa heidät murhaamaan moninkertaisen määrän viattomia siviilejä????

  VastaaPoista
 15. Ei tanne tultu kuule omin pain vaan YKn paatoksella perustettuun juutalaisvaltioon.

  VastaaPoista
 16. anumorchy: Kyllapa siella Israilissa asui jo ennen YK:n paatosta tuhansia israililaisia jotka halusivat itsenäistyä omaksi valtiokseen, luvatulla maallaan paossa Hitleriltä. Sitten kun he huomasivat että palestiinalaiset eivät olleet tästä tyytyväisiä he vaativat YK:ta tunnustamaan Israilin. Israil ja Palestiina jaettiin kahtia.

  Toiselta kannalta ja loppukommentiksi asiasta sanon suoraan näin:
  Israil on myös saanut kärsiä vuosien varrella. Jokainen kuollut siviili, niin israililainen tai palestiinalainen on surullista. Mutta israililaiset ovat pääsyyllisiä kriisiin sen takia, että koko lähtöasetelma on heidän luomansa ja epäoikeudenmukainen.

  Kun toisen maailmansodan jälkeen alueelle alkoi voimakas juutalaisten muutto, hoidettiinko asiat silloin rauhanomaisesti? Ei. Aluksi juutalaiset muodostivat sissiliikkeitä, ja karkottivat brittien siirtomaavallan, ja sen jälkeen samat joukot karkottivat palestiinalaiset heidän vuosisatoja asuttamilta mailta, ilman korvauksia. Siitä syntyivät pakolaisleirit, jotka ovat vähitellen muuttuneet köyhiksi kaupungeiksi esim. Gazassa. Ne todellakin ovat pakolaisleirejä, ilman omaa syytään omista kodeistaan karkotettujen ihmisten ja heidän jälkeläistensä koteja. Ei tuollainen vääryys unohdu!

  Israel perustelee olemassaolonsa tilanteella, joka alueella vallitsi viimeksi liki 2000 vuotta sitten. Maa oli heille "luvattu". Miltä maailma näyttäisi, jos kaikki muutkin rajat piirrettäisiin samalla perusteella? Olisi iso intiaanivaltioiden joukko Amerikassa, olisi Italian johtama imperiumi Euroopassa jne. Maailma ei vain enää ole sellainen, ja johtaa väistämättä epäoikeudenmukaisuuteen ja vihaan, jos siitä yritetään väkipakolla sellainen tehdä. Israelin valtio oli virhe, sen sijaan alueelle olisi toki saanut muuttaa juutalaisia siirtolaisia vaikka kuinka paljon, jos sen olisivat silloiset vallanpitäjät hyväksyneet.

  Viattomien siviilinen armoton murhaaminen ei koskaan tule auttamaan Israilia saavuttamaan päämääriään vaan luo lisää epätoivoa ja vihaa palestiinalaisten keskuudessa. Sotaa ei voi sodalla voittaa.

  VastaaPoista
 17. Turkissa asuessa oli sekin, että niistä kotimaisista turkkilaisista tuotteista ihmiset yrittivät ostaa niitä, mitkä olivat "oikean puolueen" tuotemerkkejä. Tunnustan, etten ikinä muistanut, mikä oli kenenkin tuotemerkki enkä edes jaksanut välittää. Meni liian vaikeaksi.

  Mut meinattiin kerran teininä pidättää, kun tulin Lepakosta keikalta ja samassa lössissä kävelleet järjestivätkin yllättäen McDonalds-miekkarin. Seisoin hämmentyneenä vieressä, kun jengi heitti kananmunia Mäkin ikkunaan ja juoksi sitten karkuun. Sitten sieltä sisältä tuli joku päällikkö, joka suu vaahdossa osoitti mua ja sanoi poliiseille mun olleen syypää. Onneksi poliisikaan ei pitänyt mua niin tyhmänä, että jäisin viereen seisomaan jos olisin syyllinen.

  Voi, nuoruusmuistot! :)

  VastaaPoista
 18. Ii: Kivat muistot kyllä :) Tuosta "oikean puolueen tuotemerkistä" en ole minä kuullutkaan. Pitääkin heti mieheltä tiedustella jos vaikka olenkin väärän puolueen tuotteita ostanut :D

  Huh huh, tuo mäkkäri"muisto" on kyllä aika pelottava. Onneksi tosiaan poliisi oli sun puolella. Onneksi olit tuolloin Suomessa :) Turkissa olisi voinut olla vähän eri juttu.

  VastaaPoista
 19. Niin sota on surullista, ja kaupunkisodassa, kun hamas piiloutuu siviiliväestön pariin, on kuollut aivan liian monta ihmistä, siviiliä. Se on kovin surullista. Mutta ei se ole tahallista murhaamista, ei ainakaan siviiliväestön.
  Heli, kirjoitit ,että silloin olisi juutalaisten hyväksyä paíkalliset vallanpitäjät, siis britit! Valtiotahan siellä ei ollut vaan silloinen Palestiinan alue käsitti paljon suuremman alueen,myös nykyisen Jordanian. Ei ollut valtioita.Oli heimoja siellä sun täällä.Ja ennen brittejä olivat turkkilaiset. Joten siellä oli vieras hallinto koko ajan. Ja ne sadat tuhannet ,jotka joutuivat pakenemaan arabimaista, eivät saaneet minkäänlaista korvausta siitä, että heidän talonsa ja omaisuutensa otettiin.Paradoksaalista on se, että jos laskee kaikki juutalaispakolaisten menettämät talot ja omistamat alueet arabimaissa, olisi se alue suurempi kuin nykyinen Israel.....

  VastaaPoista
 20. Jos nyt aletaan historiaa kaivelemaan, niin loytyy Turkinkin menneisyydesta kaikenlaista ikavaa, kuten armenialaisten tragedia. Kurdeista nyt puhumattakaan. Miksei heille ole annettu omia alueita ja oikeuksia. Taalla sentaan on arabiankielisia tv ja radiokanavia, koulut ym. Miksi juuri Israel on koko maailman silmatikku? Afrikassa tapettiin pari viikkoa sitten satoja naisia ja lapsia viidakkoveitsilla kirkkoon, kuka siita on kuullut?

  VastaaPoista
 21. Pohjois-Irakissa on autonominen Kurdistan- sinne vaan ihan omaan maahan jos joku haluaa:)

  VastaaPoista
 22. Yaelian: Tama asia on monimutkainen mutta nykyinen tilanne menee tosiaan jo aivan yli. Tästä lähtien tilannekaan ei ihan yhdessä päivässäkään parane, mutta sotimalla ratkaisu lipuu yhä kauemmaksi.
  On parempi että asia jätetään jo tähän. Tästä voitaisiin keskustella tuntikaupalla, kiistellä ja väitellä eikä asiat Lähi-Idässä parane siitä yhtään mihinkään.

  Susa: Anteeksi, ISRAEL siis.

  Anumorchy: Armenialaisten ja kurdien tilanne on aivan erilainen. Ensimmäiseksi armenialaisten kuolema on tietenkin ikävää, mutta mitään kansanmurhaa ei ole tapahtunut! Tästä kirjoitin jo aikaisemmin vanhaan blogiini ja taas aihe nosti kiivasta väittelyä. En haluaisi siihen palata uudestaan.

  Kurdien tilanne on myös hyvin erilainen. Kurdit ja turkkilaiset ovat vuosikaudet eläneet yhdessä rauhallisesti samalla maaperällä. Turkkilaiset eivät ole heidän maaperäänsä valoittanut tai pakottanut heitä lähtemään muualle. Normaalit ihmiset eivät erottele ihmisiä kurdeiksi tai turkkilaisiksi. Monet meidän ystävistämme ovat kurdeja, monet turkkilaiset ovat myös menneet kurdilaisten kanssa naimisiin. Turkkilainen/kurdilainen-teorian keksinyt, valtiolle vahinkoa haluava taho, veikin sitten Turkin ahdinkoon moneksi vuodeksi. Terroristijärjestö ei todellakaan aja kurdien asiaa, he vain käyttävät kurdeja pelinappuloinaan. Heidät on koulutettu ja aseistanut muut maat. He jopa olivat vastaan kun kurdeille avattiin oma tv-kanava sekä yliopistoihin kurdinkielisiä ohjelmia.

  Jos ruvettaisiin tässä erikseen jokaista maata ja sen historiaa käymään läpi niin jokaiselta niistä löytyy varmasti omat konfliktinsa.
  Miksi Afrikan maiden sotia ei kiinnosta niin paljon kuin Israelin? Tätä voidaan kysyä maailman päättäjiltä jotka eivät ole innostuneet Afrikasta ollenkaan. Kyllä minä ainakin olen surullinen myös siellä käyvistä tapahtumista, vaikka niitä ei uutisissa joka päivä näytetäkään.

  Hyvää yötä kaikille! :)

  VastaaPoista
 23. Mita kirjoitit kurdeista, voisi kopsata ihan suoraan ja vaan vaihtaa heidan terroristijarjestonsa hamasiin ja ihan sama juttu. Pelinappulat, muut maat aseistaa ja niin edelleen.
  Armenialaisten kuolema oli ikavaa, varsinkin kun ei ollut "luonnollisista" syista. Aika laajasti on kansanmurhaksi tuomittu. Ehka siella "lahituntumassa" elaessasi olet kokenut asian toisin. Niinkuin mekin taalla Israelissa koemme taman Gazan selkkauksen eri lailla.
  Hyvaa yota myos!

  VastaaPoista
 24. Ma olen kanssasi aika samaa mielta tuosta Israelin valtion perustamisesta ja myos siita, etta Amerikan tuki Israelille aiheuttaa epatasapainoa silla alueella ja se aiheuttaa turhautumista ja juuri tuota jatkuvaa epatoivoista ja turhaa pommittelua Israelin suuntaan.

  Rauha voitasiin saada aikaiseksi ainoastaan, jos molemmat osapuolet voisivat istua samaan poytaan tasa-arvoisina neuvottelukumppaneina, nyt se ei ole mahdollista Israelin sotilaallisen ylivallan ja Amerikkalaisten peesauksen takia.

  Obama voi muuttaa amerikkalaisten lahi-ita politiikkaa, ainakin han on lupaillut hiukan sellaisia, uskon, etta han uskoo enemman diplomatian kuin aseiden voimaan.

  Boikoteilla ja marsseille voi tietysti ilmaista oman mielipiteensa, mutta onko silla sitten merkitysta. Israel ja USA eivat ole tottuneet ajattelemaan, etta muiden mielipiteita pitaisi kuunnella, vaikkakin se oli heidan omaksi edukseen.

  VastaaPoista
 25. Jaahas, tätä samaa täälläkin :)

  Olen tainnut lusikkaani upottaa tähän soppaan niin monessa blogissa, että nyt olen hiljaa. Ei taida minun kanta enää koko blogimaailmalle olla epäselvä :)


  Hyvää yötä.

  VastaaPoista
 26. mina en jaksa oikein uskoa tuohon yksittaisten ihmisten boikottiin. en ole boikotoinut. kauppasaarrot ovat sellainen toimenpide,jolla on voimaa. ja tatahan kaytetaan kylla tarvittaessa .mutta siita eivat paata yksittaiset kansalaiset.nyt tassakin sodassa syyt ovat niin syvalla ja saattavat juontaa hyvin kauas ajassa taakseppain. eika niita syita ole yksi ja kasi,vaan paljon paljon enemman. kuka on syyllinen,sita loppujen lopuksi emme me tieda. tietaakö sitten kukaan. kun asiat mutkistuvat tarpeeksi,niin syyttely alkaa,ja sota on valmis.lopulta saattaa kayda niin,etta unohtuu se,miksi sota alkoikaan. asit suurenevat edetessaan, ja moni asia muuttaa muotoaan.

  VastaaPoista
 27. Kiitos kaikille kommenteista. Tastapa syntyi kovin kiihkea keskustelu, joka kylla levisi aivan asiaankuulumattomiin aiheisiin. Niistakin ollaan taalla blogimaailmassa jo niin paljon keskusteltu aivan samalla kiihkolla joten jatan sen tahan.

  Hyvaa loppuviikkoa kaikille :)

  VastaaPoista
 28. Mielenkiintoinen kirjoitus ja keskustelu. Älkää pommittako, mutta minulla on sellainen tunne, ettei tuo sotiminen lopu koskaan. Tämän perustan siihen, ettei kumpikaan osapuoli ole valmis joustamaan tuumaakaan.

  Jos sotiminen haluttaisiin lopettaa, pitäisi jonkun kolmannen osapuolen jakaa maat ja pitää riitapukarit erillään vaikkapa sitten rakentamalla rajalle avaruuteen asti ulottuva muuri (anteeksi sarkasmi).

  VastaaPoista
 29. Elegia: Joo, tama koko tilanne on monimutkainen ja kummatkin tahot nakevat olevansa oikeassa. Vaikeaahan se on. Kunpa tuo kolmas osapuoli sitten jostain ilmestyisi, kuin pelastava enkeli joka nuijapakolla hyvaksyttaisi uudet rajat :) Tuo muuri ei ole kylla huono idea :D
  Hyvaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 30. Leppoisaa sunnuntai-iltaa boikotoija-blogikamulle! :)

  VastaaPoista