perjantai 2. tammikuuta 2009

Uusi vuosi lähtenyt käyntiin hienosti

Meidän uusi vuosi lähti käyntiin todella mukavasti. Eilen oli mieheni vapaapäivä ja aurinkokin paistoi joten lähdettiin heti aamupalan jälkeen ulos. Köpöttelimme meren rannalle asti jutellen niitä näitä. Mieheni myös soitti pari puhelua ystävilleen Istanbulissa ilmoittaen että ollaan tulossa. Löydettiin siis lopulta jotkut joiden luokse mennä asumaan :)


Tilasin myös meille parin viikon koejakson Today´s Zaman sanomalehteä, joka alkoi tulla eilen. On ihanaa taas lukea aamupalalla kotiintuotua sanomalehteä. Myöhemmin ehkä tilaamme sen pariksi kuukaudeksi jos vaan rahatilanne/lehden laatu meitä miellyttää.

Meidän kesästä asti itsetuhoinen ja selvästi masentunut sitruunapuumme on myös virkistynyt jopa että kaksi selvää nuppua on nähtävillä :) Myös oksista on alkanut kasvaa uusia varvuja joista toivon mukaan kehkeytyy taas upea pikku puu. Olenkin koko syksyn pitäytynyt tarkasti anoppini antamassa elvytyspaketissa, johon on kuulunut vitamiinit, teenjätösten sekoittaminen multaan sekä hempeät puheluhetket :) Olen pariin kertaan kyllä näyttänyt puulle lipokasta ja manannut että rupeaisi jo pikkuhiljaa kasvamaan tai loppu ei ole hyvä :D Ehkä tästä johtuen se sitten piristyi. Olen kuitenkin iloinen sillä sitruunoiden lisäksi kesäisin sen kukat ovat upean tuoksuisia :)

Tänään on taas perjantai ja viikonloppu edessä :) Ei tässä vielä oikein tiedä mitä tekisi, ehkä mennään piknikille jonnekin taas. Ehkä maataan vain kotona. Tänään siivosin kämpän taas tiptop kuntoon ettei viikonloppuna tarvitse nostaa pikkusormeakaan. Tänään aurinkokin paistoi joten päästään suihkuun, jee! Jos joku miettii asiayhteyttä niin meidän vesi lämpenee aurinkopaneeleilla, joten tänään on siis lämmintä vettä tarjolla :) Muina aikoina ollaan käytetty sofbenia eli vesilämmitintä suihkussa, mutta se ei lämmitä vettä yhtä hyvin kuin aurinko.

Ja illaksi teen meille spagettia kasviskastikkeella ja päälle tietenkin juustoa :P Nam! Nyt keittiöön puuhastelemaan.


Hyvää vuoden ensimmäistä viikonloppua kaikille! :)

13 kommenttia:

 1. Kiva, että vuosi on alkanut lepsakkaan mukavasti. Ja sitruunapuukin elpynyt. Oletko soittanut sille Fools Gardenin Lemon Tree'tä? Varmaan villiintyis kasvamaan ihan tosissaan ;)

  Toivon teille lisää aurinkoisia päiviä, ettei tartte suihkussa kylmässä vedessä kalista. Mä en siedä kylmiä suihkuja, vaan mä aina suihkin tulikuumassa. Iho suunnilleen rullalla :)
  Kylmässä vedessä uiminen on OK, mutta jotenkin se on suihkuna ihan horroria :)

  Kivaa viikonloppua teille myös! :)

  VastaaPoista
 2. Siivottu myös taalla ja kestitty sukulaisia! Olipas taas varsinaista hulabaloota...

  Mista sina ammennat tuota innostusta ruoan laittoon? Laheta innostusta vahan tannekin :) Vanhempi lapsista sanoikin tanaan, etta keksi/laita jotain uusia ruokalajeja. Paraskin sanoja, kun on niin ennakkoluuloinen kaiken suhteen :) Mies kylla syö mita laittaa nokan eteen. Suomessa asuessamme nauroinkin mieheni olevan meidan biojatteemme :D

  Toivotaan paljon aurinkoisia paivia viikonlopulle niin teille kuin meillekin pain!

  VastaaPoista
 3. Maamaa: Hyva idis tuo Lemon tree :D En ookaan sita kokeillut. Mut kun uhkailu nayttaa toimivan niin taidan pysytella siina. Jos se uudestaan masentuu niin sitten ehka olen lempeampi :D
  Makin rakastan tulikuumaa suihkua! Me kun joskus veden/sahkon saastamiseksi kaytiin suihkussa yhdessa. Se ei oikein onnistunut kun toinen kirkuu kun vesi polttaa ja toinen vasta silloin rentoutuu :D
  Ihanaa viikonloppua sinnekin rakas blogiystavani :)

  Meltem: Vau, onko teilla paljonkin sukulaisia ollut kylassa?
  Kylla mullakin on tosi pitkia aikoja jolloin en ruoanlaittoa oiken jaksaisi tehda. Se inspis vaan jostain loytyy. Yleensa kun ei oo muutakaan tekemista niin rupean laittamaan ruokaa :) Ja pyrin tietoisesti tekemaan eri tyyppisia ruokia jotta meidan ruokavalio olisi mahdollisimman monipuolinen. Taman takia joutuu vahan enemman tekemaan toita :)

  Ma yleensa loydan netista kokkaussivustoilta kivoja resepteja joita kaytan sellaisenaan tai muunneltuna omassa keittiossani. Kun tiedat mista perheesi/lapsesi tykkaavat voi loytya jotain erilaista mutta heidan rakastamistaan ruoka-aineistaan tehtya :) Mina ainakin toimin tuolla periaatteella.
  Meillakin mies on biojate :D Kaikki kelpaa :D
  Ihanaa viikonloppua sinnepain! :)

  VastaaPoista
 4. meilla kylla tulee sofbenillakin kuumaa vetta,kun pistaa kolmoselle.mutta jostain syysta ei sulake kesta.kakkosellakin on vesi sopivan lamminta.mina kun en tykkaa ihan tulikuumasta suihkusta.mies kyllakin.ja jos aurinkoenergiavesi sattuu olemaan hiukkasen lamminta,niin sen avulla saa sofbenvedestakin lampöisempaa. suihkun paine vaan ei ole tuolloin oikein hyva.
  kivaa sitruunapuun elvytysviikonloppua mersiniin.

  VastaaPoista
 5. sateenkaari: Taidetaan olla linjoilla samaan aikaan :)
  Meillakin sulake ei tunnu yhtaan kestavan pitkaa sofbenin kolmosella pitoa vaan sen kanssa joutuu olemaan todella varovainen. Tanaan sain tosi ihanan tulikuuman suihkun ykkosella :)
  Mahtavaa viikonloppua myos sinne Fethiyeen! :) Oletko jo saanut hyvia uutisia Antalyasta muuton suhteen?

  VastaaPoista
 6. Heh. Meillä oli joskus kaksi risaa suihkua kylppärissä: ensin hajosi kaasuvehje ja sitten vuokraemäntä keksi, että sähkösuihku on turvallisempi. Paitsi että koko talosta meni aina sähköt kun sitä yritti käyttää :) Oli pahimman laatuinen Istanbulin talvi ja me keitettiin vettä kaasuhellalla ja sitten kaadettiin sitä jääkylmässä, jättisuuressa kaakelikylppärissä päähän (=hiusten pesu). Siinä oli se hyvä puoli, että "suihkun" jälkeen muu talo tuntui niin ihanan lämpimältä!

  VastaaPoista
 7. Today's Zaman on erittain pro-AKP (ja anti-CHP), siina missa Hurriyet Daily News (eski TDN) taas sekaisin kaikenlaisia nakokulmia AKP:sta CHP:hen. Toimittajana olen kuullut ko. lehdesta sen verran, etta jatan sen pidemmat kommentit valiin.... Meiltahan sinne lahti toihin aika iso joukko porukkaa. Vaan eipa ole enaa niissa kuvioissa. Helluntalaisillekaan en Suomessa lahjoita rahaa - musta median ja tiettyjen poliittisten nakokulmien yhteensekoittaminen on jokseenkin turn off.

  VastaaPoista
 8. ainakin nyt on tilanne se,etta muutetaan heti antalyaan,kun sopiva asunto löytyy. tanaan mieheni soitti ja on kuulemma erittain kyllastynyt likavaatekasaan. kayttaa nyt pesulassa.tuli mieleen,etta mitahan siella oikein kaipailee,pyykkaria,ruoanlaittajaa vai jotain muuta.hih.pyykkari nyt tuli jo selvaksi.

  VastaaPoista
 9. ii: Tuo tarina oli tosi hauska :D Sahkot menee meillakin koko asunnosta jos liian pitkaksi aikaa jaat suihkuun nauttimaan :D Olen minakin kokenut samanlaisia kuumavesi-ampari "suihkuja" kuin sina, silla meilla oli Istanbulin ekassa kodissa sahkoissa paljon ongelmia ja tietty sofben ei toiminut. Oli tosi "kivaa" :D

  Eloveena: Kiitos kuin valotat minulle lehtikulttuuria :) Sita on nain tavallisen ihmisen vaikea tietaa.
  Hürriyet Daily Newsia luen ahkerasti netissa, samoin luen myos Today's Zamania netista. Monien muiden nettilehtien ohella. Olen kuitenkin sita mielta etta Today's Zaman on paljon mielenkiintoisempi ja monipuolisempi. Heidan tarjoama kahden viikon koeaika on myos juttu jota en muulta lehdelta ole nahnyt, onko HDN:lla edes paperilehtea? En ole taallapain nahnyt...Plus etta olen AKP:n kannattaja joten pro-AKP jutut ei mua niin haittaa :)

  VastaaPoista
 10. sateenkaari: Tosi ihanaa!!! Hienoa kuulla etta muutatte! :)
  Hehehe, kuinka tyypillista miehista kaytosta :D Minunkin mieheni ei sano kun olen poissa etta kaipaa minua vaan etta kaipaa pyykkaria, ruoanlaittajaa ja siivoojaa :D Just niin :D Mutta sullahan alkaa nyt sitten pakkaaminen :)
  Anteeksi etta vastailen vasta nyt. Pidin eilen tietokonevapaan illan :)

  VastaaPoista
 11. Hurriyet Daily News on sama kuin Turkish Daily News - joka on ollut olemassa 48 vuotta - Todays Zaman vuoden.

  Itse luen mieluummin mielipiteiden kirjoa, koska asioista ei ole olemassa vain yhta totuutta. HDN:ssa on kolumnisteissa ihan joka mielipiteen edustajaa - seka AKP:ta etta CHP:ta.

  Jokaisella puolueella on omat hyvat ja huonot puolensa - samasta syysta kun en perusta yleistietoani "Demariin" en aktiivisesti osta Zamaniakaan vaikka joissakin vaaleissa olen demareita aanestanyt. Totuus on aina moninainen, puolueet yrittavat vain varittaa siita omanlaatuisensa.

  VastaaPoista
 12. mina olen muutosta varma vasta sitten,kun ja jos tavarat ovat antalyassa. pakkaamiset on akkia tehty,kun vasta 1,5 vuotta ollaan taalla taas asuttu.mutta suurempi homma on kaikkien irrottaminen,kuten klima ja antennit. ja makkarin kalusteitten osiin purkaminen.sen nyt kylla tekevat muuttomiehet. noissa muissa on takuu voimassa,joten niihin pitaa pyytaa oma servis. ja tietty tama maksaakin.
  onneksi me ostaan lukea rivien valista naita meidan miehiamme.eikös vain.

  VastaaPoista
 13. Eloveena: Kiitos taas mielipiteestäsi :) Luen paljon myös lehtiä netissä, niin suomalaisia, amerikkalaisia kuin turkkilaisiakin. Tykkään myös lukea asioista monelta kantilta.

  Sateenkaari: Muuttaminen on aina iso homma. Toivon jo nyt paljon voimia sen läpikäymiseen! Onneksi tosiaan Turkissa on ne ammattimiehet jotka tekevät kaikki vaikeat jutut ettei sun tartte muuta kuin makoilla sohvalla :) Muutto maksaa mutta jos paikka jonne muutatte on teille hyvaksi, on se sen arvoista ja maksaa itsensa takaisin :)
  Kuka tuntisi miehensä paremmin kuin heidän vaimonsa ;)

  VastaaPoista