sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Sunnuntaishoppailua :)

Eilen oltiin vain kotona, joten tänään päätettiin tehdä jotain. Sää oli todella huono: kylmä, sateinen, harmaa. Mitä tälläisenä päivänä tulee tehdä? No tietenkin shoppailla :D

Me söimme aamupalan ja aamupalan jälkeen valmistin illallisen etukäteen että kotiintullessamme olisi heti valmis ruoka pöytään :) Tänään me syötiin nohut (kikherne)-ruokaa, joka on hyvin yksinkertainen mutta herkullinen. Ekaksi lihakuutiot kypsennetään kattilassa ja lisätään joukkoon silputtu sipuli. Sipulin pehmennettyä joukkoon lisätään 2-3 rkl tomaattipyreeta tai paprikapyreeta (tulista tai mietoa), sen jälkeen vähän kuumaa vettä, kiehauta. Lisää haluamasi mausteet (chili, mustapippuri, suola, lihaliemikuutio). Anna vielä hetken kiehua. Lisää kikherneet ja sekoita. Lisää kuumaa vettä niin että kikherneet ovat peittyneet. Keitä painekattilassa 25 minuuttia, normaalissa kattilassa 45 minuuttia. Syödään säilykepippurien (tursu) ja riisin kanssa.

Suuntasimme autollamme ensimmäiseksi Forum-kauppakeskukseen, jossa vietimme pari tuntia. Mitää ei tullut ostettua, sillä hinnat ovat vielä kalliita. Parin kuukauden päästä kaikki talvivaatteet ovat loppuunmyynneissä, jolloin todella halvalla löytää hyvää tavaraa :) Mielessä on myös tietty Istanbulin katumarkkinat, joita varten aion säästää rahaa. Kärsivällisyys on siis valttia :) Oli kuitenkin kiva hypistellä kaikkea kivaa uutta ja haaveilla mitä voisin sitten myöhemmin ostaa.

Forumista lähtiessämme mieleeni muistui Ebrufinin blogista lukemani Kipan 1 ja 2 TL:n päivät, joten eikun suuntaus kohti Kipaa. Siellä olikin sitten sotatanner valmiina ihmisten etsiessä kuumeisesti alennustuotteita ja tapellessa viimeisistä kappaleista :D Me hiljaisesti sivulta seurailimme tapahtumia ja teimme löytöjä. Oli kyllä todella halpaa! Taas tuli ostettua aivan liikaa, etenkin herkkuja :) Tuolla on kaapissa odottamassa pari palaa suklaakakkua sekä kermavaahdolla täytettyjä suklaakuorutettuja munkkeja, nam :P


Seuraavalle viikolle meillä ei ole mitään erikoista suunnitteilla. Pikkuhiljaa täytyy ruveta ostamaan tuliaisia Istanbulin tutuille ja ystäville. Ruokalistaa erityisesti mietin. Maanantaina teen taas täytettyjä paprikoita, loppuviikosta mieheni haluamia hampurilaisia. Yhtenä päivänä on ehdottomasti hamsia tehtävä. Opin muuten wikipediasta että hamsi on sardiini :) Enpä olisi Suomessa asuessani pystynyt kuvittelemaan että joskus rakastaisin sardiineja :)

Hyvää alkuviikkoa kaikille :)

7 kommenttia:

  1. Shoppailu-sunnuntai kuullostaa hyvältä :) Ihankuin olisitten hesassa, kun Forumissa käytte kattelemassa :) Mekin kierrettiin kaupoissa tänään ja täällä on hillittömät alet käynnissä, 50-75% lähes joka paikassa. Hanille ostettiin parit uimahousut ja paitapusero lomaa varten. Mä yritin löytää biksuja ja shortseja, mutta eihän niitä tähän vuodenaikaan löydä....ostan sitten paikan päältä ens viikolla :)
    Ostettiin myös Istanbul Lonely Planet -opas ja harkitaan lentojen&hotlan varausa elokuun pankkipyhäviikonlopulle, eli se ihan eka VL. Istanbulissa on varmasti sillon kuumin kesä meneillään ja sika kuuma, mutta tykätään :) Oon ihan intona, vaikka muitakin reissuja on varattuna ennen sitä! :)

    Namilta kuulostaa menusi viikolle *kuolaanäppikselle*

    VastaaPoista
  2. Vau!! Tervetuloa Istanbuliin!! :) Voi kunpa asuisin siella niin voisin teille henk koht nayttaa kaupunkia....
    Elokuu on vahan kuuma, mutta kylla sen kestaa :) Ma suosittelen teille hotellia Pera-alueelta tai Taksimilta, alkaa ottako hotellia Sultanahmetista/Lalelista/Sehzadebasi/Beyazit nimisilta alueilta. Taksimissa on paljon yoelamaa/shoppailumahdollisuuksia. Siella on myos paljon upeammat hotellit seka ravintolat. Baareja myos tarjolla kaikkeen makuun :) Eli siis huomattavasti eurooppalaisempaa elamanmenoa. Ns. "vanhassa kaupungissa" on toki idyllista mutta nuorelle parille en suosittele. Sinne ei ole esimerkiksi mahdollisuuksia julkisilla matkustaa tietyn ajan jalkeen paivisin, seka taynna turistipaikkoja/myyjia, tyrkyttajia siis. Jos haluatte lisaa apua, esim valkatessa hotellia tai nahtavyyksissa. Autan mielellani :) Tunnen Istanbulin alueet/hotlat tosi hyvin, olihan se mun tyotani :)
    Hei mahtavaa viela kerran. Tulin todella iloiseksi etta paatitte tannepain tulla :) Istanbul on oiva valinta :)

    VastaaPoista
  3. mina teen usein kikherneista(nohut)sellaista aamupalajuttua. teen tomaattikastikkeen:sipuli,valkosipuli,mausteet,tomaattipyre ja tomaatti. kastikkeen pitaa olla aika paksua.siihen lisaan keitetyt kikherneet.tama on hyvaa esim.keitetyn kananmunan kanssa.kikherneita pidan keitettyina aina pakkasessa.sielta sitten otan tarpeeseen.meilla mies tykkaa niista riisinkin joukossa.ja moniin keittoihin sekoitan vahasen.

    VastaaPoista
  4. Nam, kikherneet on mun herkkua, tosin ilman lihaa.
    Kuulostaapa sellaiselta paikalta tuo Kipa 1 ja 2 josta voi hyviä löytöjä tehdä,onko ne jotain supermarketteja?

    Istanbuliin olisi kiva mennä käymään. Olen vain ollut siellä lentokentällä aika monta tuntia, toivoen että olis päässyt kaupunkiin....

    VastaaPoista
  5. sateenkaari: Aamupalaruokasi kuulostaa todella mahtavalta!! Aionkin sitä myös kokeilla! Kiitos vain reseptistä :)
    Meillä mieheni tykkää myös kikherneistä monissa ruoissa. Kiva kun sain nyt yhden lisää :)

    Yaelian: Tuota ruokaa voi tietty tehdä myös ilman lihaa. Kokeile :)

    Kipa on siis iso hipermarket ketju, jolla on marketteja ympäri länsi- ja etelä Turkkia. Heillä on vuosittain (tai kausittain) 1 ja 2 YTL:n päiviä jolloin sadat tuotteet maksavat vain 1, 2 tai 5 YTL/kpl. Jotkut ovat todella halpoja, jotkut yhä edelleen normaalihintaisia. Täytyy aina löytää ne halvat :) Rakastan alennusmyyntejä! :)

    Tervetuloa myös Istanbuliin. Varmasti sieltäpäin on todella halpoja pakettimatkoja Istanbuliin, onhan se myös israelilaisten suosiossa moniuskonnollisen historiansa takia. Istanbul on todellakin mielestäni yksi paikka joka pitää nähdä ennen kuin kuolee :D

    VastaaPoista
  6. Kiitti vinkeistä ja avun tarjonnasta Heli :), upeeta kun saa oikeesti tietävältä neuvoja! Mä voisin laittaa vaikka FB:hen viestiä hotellista, mitä ollaan alustavasti katottu. Se taitaa kyllä olla sielä vanhan kaupungin puolella, muistaakseni just tuolla Sultanahmetissa, Ottoman Imperial hotel tms., tosi hienon näköinen hotla ja OK hinnat.

    Ruokaravintolat ja kaikki hienot nähtävyydet, sininen moskeija yms meitä kiinnostaa eniten, ei välttämättä niinkään yöelämä, ainakaan piletykseen asti. Eri asia ois, jos olisin esim. tyttöviikonloppua tulossa viettämään, sitten yöelämä ois must ;)

    Mut laitan FB:hen viestii kans täs joku pv :)

    VastaaPoista
  7. oleppa hyva heli! tuo sama aamupalajuttu tulee hyvaa myös barbunyasta ja suurista pavuista.jos haluaa,niin voi joukkoon laittaa myös paprikaa.yesil biber.öita!

    VastaaPoista