lauantai 22. marraskuuta 2008

Häpeäpilkku

Vastaan Ebrun haasteeseen kotini häpeäpilkusta. En nimeä ketään jatkamaan mutta halukkaat voivat sen blogiinsa napata :)Säännöt:

Laita blogiisi kuva ja selitys siita paikasta/asiasta kodissasi mista et pida. Mika sinua arsyttaa/havettaa/ mihin haluat muutoksen. Sen jalkeen haasta 5 muuta blogia esittelemaan heidan arsytyksiaan.Minun valitettavasti ISO häpeäpilkkuni on seuraava:

Meillä on yksi huone jota me emme juuri käytä. Se on ns. varastohuone jonne kerääntyy kaikki tarpeeton ja tarpeellinen odottamaan käyttöään "sitten joskus". Matkalaukut ovat täynnä vaatteita, kuihtuneita kodintekstiilejä (mieheni mukaan niitä ei heitetä pois, ei), peittoja, kenkiä, hattuja, ties mitä. Laukkujen takana on kaikkea mahdollista tyynyistä isoihin säilytyspusseihin sekä mieheni paperivarasto. Edessä on lintujen vanhat häkit, aina valmis piknik kori ja vielä kaiken lisäksi pyykkikori odottamassa pyykkejä jotka kuivatan näin sateisina päivinä tuossa samaisessa huoneessa. Ylimääräisiä kaappeja ei ole (kaikki aivan täynnä) eikä säästöbudjetilla uusia ostella, etenkään vuokrakämppään, joten kaikki on heitteillä. Tänään vielä pahensin tilannetta päättämällä ottaa härkää sarvista ja etsiä talvivaatteet sekä peitot/lakanat jo esillle tuon rykelmän sisästä (se on yhtä etsimistä välillä). Tämä päivä on pahin ja parhain hetki ottaa kuva haastetta varten :) Yleensä kun olen tavarat taas saanut johonkin järjestykseen peitän koko homman kauniilla peitteellä joten koko häpeäpilkku katoaa. Out of sight out of mind, eikö? :D Mutta kyllä hävettää......*posket punaisena*

15 kommenttia:

 1. ala ole millaskaan. meilla löytyy aivan samanlainen huone. luin njostain aikaisemmasta tekstistasi, etta teilla on yksi huone tyhjillaan.jotenkin arvasin, etta esittelet sen nyt tassa. sen takia mina laitoin jotain muuta. meilla on "pakosta" kanssa meneillaan saastöbudjettiaika,joten kaappeja ei ostella. kun emme ole viela varmoja,jaadaankö fethiyeen,vaiko lahdetaan muualle.riippuu mieheni työtilanteesta. ja kaapit ovat sen verran isoja, etta muuossa sen sitten huomaa.
  minua ei niinkaan arsyta tuo "varastohuone",jkoska oven saa kiinni. mutta nuo ikuiset paperi-ja lehtipinot todella arsyttavat. ja inhoan papereitten mapittamista.
  vetta on tullut kaatamalla. nyt valilla on taukoja.lamminta taalla +19,joten ukkostaa viela.
  mukavaa viikonloppua mersiniin.

  VastaaPoista
 2. Terve Sateenkaari :) Kiitos lohdutuksesta :) Hapeapilkku se kuitenkin mulle on, kun sille ei oikeen voi mitaan. Johonkin ne kaikki sala on laitettava. Tulee vaan huono omatunto sita katsellessa kun se nayttaa sekavalta. Tanaan onneks sain sen huomattavasti parempaan kuntoon. Tana torstaina nimittain meille on vieraita tulossa jo etuaikaan: anoppi ja kaly :) Viikonloppuna mieheni vanhin veli vaimoineen, ehka myos viela toinenkin veli tulee perheineen. Valmistaudutaan uhrijuhlaan isolla porukalla :) Sen takia on lisäpaineita pistää koti kuntoon.
  Mita enemman tavaraa on sitä vaikeampaa muutto on. Vielä kun ei tiedä yhtään minkalainen mahdollinen uusi asunto on niin liiat huonekalut on tällöin vaan tiellä, vaikeaa sumplia niitä jos tilaa ei ole.
  Minäkin inhoan paperipinoja :D Onneksi niitä ei meillä kovin paljoa näy tai ne ovat lyhytikäisiä eli eivät hypi niin silmille. Mutta pitkäikäiset pinot ja epämääräiset laput ja liput ärsyttävät :)
  Meilläkin tänään sataa! Aamulla oli upea aurinko mutta sekin katosi hetkessä loputtomien tummien pilvien taa.
  Viikonloppuja! :)

  VastaaPoista
 3. Kuinkas monta huonetta teillä on?

  Mä jo näen mitä kaikkea keksisin ylimääräisellä huoneella :D

  Mutta tuo peitolla peittäminen nurkkaan kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
 4. terve Marita! :)
  Meilla on 4 huonetta plus kylppari ja keittio. Niista 2 ei ole kaytossa, toisessa on sentaan paikat ojennuksessa, toinen onkin sitten ongelmatapaus :)
  Olisko sulla jotain vinkkeja mita tolle huoneelle vois tehda? Vuokrata? :D

  Joo, peitto tosiaan on ainoa mahdollisuus tehda huoneesta inhimillinen :)

  Miten Tunisiassa varastoidaan tavaroita? Turkissa jotkut varastoi kaikki parvekkeelle joko laatikkoihin tai isoihin kaappeihin. Jotkut taasen ovat teettaneet koteihinsa erityiset sisennetyt varastokaapit. Suurimmalla osalla on meidan tapainen varastohuone :)

  VastaaPoista
 5. Toi on niin tyypillistä, että jos joku huone ei ole käytössä, siitä tulee just tollanen. Ennen ihmisillä oli vintit ja kellarit. Meillä autotallista on tullut tuollainen. Nykyisin kun ei ole tarpeeksi säilytystiloja, niin toi on ihan ymmärrettävää.

  Tosin jos on sellainen tapa, ettei mistään raaski luopua ja kuitekin uutta tulee hankittua, niin luonnollisesti tuosta ongelmasta ei pääse eroon. Mutta mitä sitten, jos sen kanssa osaa elää turhia stressaamatta, niin eihän se sitten niin vakavaa ole. ;)

  VastaaPoista
 6. Itkupilli: Olet oikeassa, kai se kulutusyhteiskunta aiheuttaa tallaisia tavaralajia johonkin kodin nurkkaan :D Onneks teilla on niinkin iso ja piilossa oleva juttu kun autotalli. Se ei varmasti joka paiva hypi silmille kun sen ohi kavelee, niin kuin meidan kotona. Viela kun ovi ei sulkeudu (jotain vikaa lukossa).

  Monta kertaa vuodessa teilla tulee kaytya se autotallin tavaramaara lapi? Meilla vakio kaksi kertaa vuodessa kun vaatekertoja vaihdetaan. Talloin aina kayn lapi kaikki rojut ja tarpeettomat pakkaan muualle vietavaksi. Tanaankin sain yhden ison kassillisen talvi-ja kesavaatteita pakattua. Ne vien sitten uhrijuhlan aikaan anoppilaan josta ne annetaan tarvitseville. Mutta oli se kyl urakka, 4 tuntia non stop!

  VastaaPoista
 7. meilla on talon pohjakerroksessa kylla "depo",varasto. mutta se on iso yhteinen tila, mihin monella on avain,niin ei uskalla vieda sinne hyvaa tavaraa.lahinna olen sailyttanyt siella tyhjia laatikoita yms. siina meidan yhdessa tyhjassa huoneessamme ovat kaikki matkalaukut ja muut kassit. nekin ajattelin vieda alakertaan ja laittaa kaikki yhdella kettingilla kiinni ja lukkoon. yhdessa pikkumakkarissa on "kanepe". eli sellainen sohva,missa on sailytystila alla. sinne mahtuu vahan tavaraa. ja tosiaan kun 1,5 vuotta sitten myytiin kaikki ja tultiin turkkiin vain vaatteet mukanamme, niin viela ei ole kertynyt kovin paljoa tavaraa.

  VastaaPoista
 8. Meilla taitaa olla sellasta pienta tasasta sotkua koko kamppa. Ehka taa vierashuone (tyohuone) on pahin. Tuossa sangylla lojuu ainakin 5 koneellista pyykkia odottamassa silitysta/viikkausta kaappeihin. Onneksi kaverini tulee silloin talloin yokylaan joten taytyy sanky raivata. Mutta kylla mun mielesta joka perheella voi olla sellainen "sotkuhuone" ihan ilman etta sita tarvii haveta.

  VastaaPoista
 9. Meillä varastoidaan autotalliin :D

  Mutta kerrostalossa en tiedä.

  Onkos teillä siis makkari ja työhuone tai vierashuone vai mikä se yksi huone on?

  Keksin paljonkin vaihtoehtoja ylimääräiselle huoneelle mutta riippuu paljon perheen tarpeista ja harrastuksista :)

  Itse voisin ottaa esim valokuvastudion! Ylläri :)

  VastaaPoista
 10. Nappara varastotila;)

  Meilla kanssa tahan tietokonehuoneeseen pakkaa keraantymaan varsinkin talvella paljon kamaa- ainakin parvekkeen patjaa, pöytaa ja muuta sailöttavaa...kun ei ole varastoa, niin jonnekkin ne kamat taytyy työntaa:(

  VastaaPoista
 11. sateenkaari: Tuollaiset depot olisivat taallakin kuuma kamaa :) Toivon mukaan teille ei hirveasti tavaraa tulekaan, siis turhaa tavaraa. Siita on aina harmia, ainakin juuri naina aikoina.

  anumorchy: Kiitos lohdutuksesta. Ihanaa tietaa etta on muitakin varastohuoneita ympari maailmaa joten tama ilmio ei ole vaan minun paassani :) Paljon tsemia pyykkien kanssa! Onpa niita keraantynyt! Minullakin on 2 koria pyykkeja odottamassa seka mieheni huomiset kauluspaidat :)

  Marita: Luksusta! Autotalli! Se on kyl oiva paikka, ainakin niin kauan kun autokin viela sinne mahtuu :D
  Meidan huoneet menee nain: olkkari/ruokahuone, vierashuone, keittio, makuuhuone ja varastohuone.
  Valokuvastudio? Hyvin erikoinen ratkaisu. Ma kyl ajattelin etta elainrakkaana tayttaisin kayttamattoman huoneen elaimilla, jossa sitten elaisin minakin harmonisessa yhteisymmarryksessa niiden kanssa. Mieheni ei ymmarrettavasti ollut innokas :D Eika sinne loppujen lopuksi olisi hevosta mahtunutkaan... :(

  ebrufin: Kunpa Turkissakin olisi Suomen tapaiset vintit tai kellarit kerrostaloissa jossa jokaisella olisi omat komerot jonne tunkea kaikki turha kama...Suomessa naissa asioissa ollaan paljon huomaavaisempia.

  VastaaPoista
 12. Hei, Heli,
  Haastan Sinut kertomaan, mitä suomalaisia tapojasi Turkisssa on mahdollisesti hämmästelty. Jos muistat viisi, niin hyvä on.

  Terveisin Ritviecav

  VastaaPoista
 13. Paperivuorineuvos: Haaste on otettu vastaan! :) Mietinpa sita vahan aikaan ennen kuin vastaan.

  VastaaPoista
 14. Voi älä huoli, meilläkin on huone jossa on kaikkea mahdollista. Ebru taisi minutkin haastaa, yritän vaikka huomenissa saada kuvaa blogiinkin :)
  Meillä on kyllä myös vintti, sinne on kiva nakata kaikkea ;)

  VastaaPoista
 15. Meilläkin oli ennen yksi huone varastona, silloin kun sellaiselle ei ollut vielä käyttäjää ja nytkin varmasti olis jos tyhjä huone löytys. =)

  VastaaPoista