keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Merhaba taas kaikille! :)

 

Pari viime paivaa on mennyt kotioloissa, koska ulkona on KYLMA! Tai no...alle 20 astetta, mut öisin se laskee jopa 12 asteeseen. Apua! Piti jo se farkkutakkikin kaivaa kaapista, vai olisikohan untuvatakki jo sopiva...jaa.

Näitä kysymyksiä ja muita olen näinä päivinä miettinyt. Olen myös huomannut että vuosi täällä Mersinissä on muuttanut minun käsitystäni kylmästä (yllä esimerkki) sekä vastustuskykyäni kylmään. Nuhaa on minulla ja miehella jo vaikka maataan kahden superlämpimän peiton alla öisin ja päivisin on jo paksut sukat seka lämpimät sisätossut käytössä.  Viime talvena (meidän eka talvi, Istanbulin kylmien talvien jälkeen) me naureskeltiin ja heitettiin huulta muille paikallisille koska he 10 asteen lämpötiloissa kävelivät Michelin-miehen tavoin ulkona paksuissa untuvatakeissa ja housuissa! Taitaa tänä vuonna pilkka osua omaan nilkkaan...

Huomenna on myös tärkeä haastattelu edessä, se viimeinen osa kansalaisuushakemuksessa. Olen jo miettinyt kuumeisesti mitä laitan päälle. Olisiko Turkin maajoukkueen pelipaita sopiva vai pitäisikö hillitysti tyytyä Suomi - t-paitaan, enhän halua olla liian innokas :D  Ehkä kuitenkin tyydyn vain mustiin housuihin ja siistiin neuleeseen.  Atatürk on myös takataskussa, kansallislaulun kanssa. Vaikka ei kysyttäis niin kyllä aion sen siellä lirauttaa perkele! Ehkä saan säälipisteitä huonosta lauluäänestä.

Ruokapuolella on köykissä tällä viikolla ollut ahkera kokki. Tuoreista papuista tein kasvispaistoksen, yhtenä iltana söimme hampurilaisia, tänään tein taas "happamia lihapullia" (turkiksi eksili köfte, suora suomennus). Hämmästeleville lihapullat on tehty bulgurista sekä täysin rasvattomasta jauhelihasta. Ne sekoitetaan mausteiden kanssa keskenään, pyöritetään pieniksi palloiksi jonka jälkeen ne keitetään vedessä. Yleensä niitä tehdään paljon yhdellä kertaa ja suurin osa pakastetaan tulevaisuutta varten. Mekin tänään söimme viimeiset pakkasessa olevista. Onneksi Uhrijuhla lähestyy taas jolloin anoppi ja käly pääsevät töihin.  Pitääkin vähän antaa kaasua anopille kuinka hyviä ne olivat että kuinka niitä taas kaipailen... :D

Kodin sain myös kuntoon ja siivottua. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Ja mitä eniten rakastan talvessa on se että voi ilman erikoista syytä käpertyä rakkaani kainaloon milloin vaan :)

Kerron huomenna kuulumisia haastattelusta. Pitäkää peukkuja!

 

P.S Maamaa, Ebrufin ja Sateenkaari ovat lähiaikoina avanneet ovensa kotinsa huoneisiin ja kaappeihin, ehkä minäkin uskallan vielä tehdä saman tempun.

11 kommenttia:

 1. Merhaba Heli!

  Niinpä, sitä kummasti tottuu leudompiin talviin ja alkaa palella kun vähänkin viilenee...

  Joo, siitä vaan: "Korkmaaa sönmeeez..." ;) Pidän peukkuja. Bol şanslar!

  -Sevda

  VastaaPoista
 2. ONNEA HUOMİSELLE.hyvin se menee.
  mina teen eksili köftet riisiin. mieheni ei tykkaa bulgurista niissa.mita laitat mausteeksi niihin.

  VastaaPoista
 3. sevda: Kiitos paljon!! :)

  sateenkaari: Jos totta puhutaan, en ole koskaan yksin noita palleroita tehnyt. Aina on anoppi ne vaantanyt. Mina olen korkeintaan niita pyoritellyt. Olen vierelta seurannut etta mausteina on kaytetty mustaapippuria, suolaa ja punaista pippuria. Maun mukaan voi lisata minttua tai kuminaa. Kait bulgurin voi korvata myos normaalilla riisilla (pienikokoisella). Tuota samaa pallojen taikinaa kaytetaan içli köftenin ulkokuoressa.

  VastaaPoista
 4. Pidän peukkuja ja isovarpaita! :)
  Ehkäpä juuri nyt hoilotat sitä kansallislaulua! :D (nauratti ajatus, että laulat sen vaikka ei pyydettäs, loppuhuipennukseksi! hehhhehehhee!) :D

  Ja laita sit kans kuvat kaapeista, odotan mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista
 5. Kuinhan haastattelussa meni? Toivottavasti hyvin!

  VastaaPoista
 6. Cairosta paivaa! Vihdoin ehdin perehtya blogiisi oikein lukemalla...Mielenkiintoisia juttuja.
  Yksi asia mita usein mietin blogeja lukiessa eiko kukaan pelkaa paljastaessaan yksityiselamastaan valilla tosi henkilokohtaisiakin asioita.
  Vai koetaanko blogit yhta turvallisiksi kuin paivakirjat aikoinaan?
  Miten sina ajattelet?
  (kavin muuten asken eurabian jatkiksella...)

  Mukavaa torstain jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Blogitse: terve vaan cairoon!! :)
  Olet oikeassa etta yksityiskohtien paljastaminen omasta elamastaan on aika riskialtista, mutta mielestani jokainen tekee oman paatoksensa mita paljastaa ja mita ei. Blogaus on mielestani juuri paivakirjanomaista kirjoittamista. Tosin en minakaan nyt AIVAN kaikkea kirjoita. Kerron vain tarkeimmista asioista joita elamassani liikkuu juuri sina aikana. Blogiani lukee myos sukuni, perheeni ja suomalaiset ystavani. Heille blogini on esimerkiksi mainio tapa lukea miten minulla taalla menee. Olen muutenkin aika suorasukainen (valista liikaakin) ja se blogissani tulee esiin.

  On kuitenkin kivaa etta monet kirjoittavat yksityiskohtaisia juttuja, toiset vahan etaisempia, mutta kuitenkin viihdyttavia juttuja jostain muusta. Nain syntyy monenlaisia, eri tavalla mielenkiintoisia blogeja :) Mita mielta olet itse tasta aiheesta? Olen lueskellut blogiasi vasta todella vahan aikaa. Upeita kuvia ja kivoja juttuja elamastasi Egyptista :)

  VastaaPoista
 8. Minulla EI ole mitaan minkaanlaisia paljastuksia tai tarinoita vastaan! Olen vaan mietiskellyt yleisesti eiko blogin kirjoittaja "pelkaa" seurauksia...Kun blogiin on tuottanut tekstia, kuvia ei voi enaa millaan tavalla itse vaikuttaa siihen miten materiaalin kay, miten lukijat suhtautuu tms.

  Oletko joutunut "pahan" kynsiin koskaan bloggausaikanasi?
  Kauanko olet kirjoittanut?

  Mina olen viela ihan noosi, vasta reilut 3kk takana...siksi varmaan ihmettelenkin blogien avoimuutta...

  Palaillaan!

  VastaaPoista
 9. Blogitse: Mielestani blogin kirjoittamisessa on juuri parhainta se etta saa vastakaikua muilta, on se hyvaa tai pahaa mutta mitaan pahaa en ole kokenut. Painvastoin blogini ansioista olen saanut kunnian tutustua moniin uusiin ihmisiin, heidan blogeihinsa ja taten oppinut paljon uutta niin muualta maailmasta kun elamasta yleensa. On ollut todella ihanaa ja piristavaa selailla blogeja ja kirjoittaa omia tuntemuksia. Olen kirjoitellut taalla Bloggerissa vasta pari kuukautta ja tata ennen minulla oli blogi vuodatuksessa, jossa ehdin kirjoitella vahan yli 6 kuukautta. Eli olen minakin aika nuori blogimaailmassa.
  Se on totta etta kun olet jotain julkaissut et voi enaa kontrolloida minkalaisen reaktion sen sisalto saa aikaan. Luotan kuitenkin etta blogimaailmassa ei kovin montaa pahaa haluavaa ihmista liiku ja olen aina muutenkin avoin rakentavalle kritiikille. Joten en pelkaa sita pahaakaan.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kun jaksat vastata ja vuorovaikuttaa kanssani!

  Olen samaa mielta blogien tuomasta mahdollisuudesta tutustua ympari maailmaa hyvinkin erilaisiin sivustoihin.
  Mita enemman lukee muita, voi jopa oppia jotain, hahmottaa maailmaa kenties hiukan avoimemmin ja suvaitsevaisemmin...
  Tama on ensimmainen kerta kun jonkun bloggaajan kanssa "keskustelen", vaihdan muutenkin ajatuksia kuin vain sanomalla "kiva hei"...

  Jatketaan "seurustelua"! Kylla sita jollain tasolla tutustuu ihmisiin myos virtuaalisesti...

  Itse aion irtautua koneesta lopuksi paivaksi ja voi olla etten huomenna edes avaa konetta...kylla tama on niin koukuttavaa, etta on maltettava tehda valilla ihan jotain muuta!

  Mukavaa paivan jatkoa, palaillaan...

  VastaaPoista
 11. blogitse: On ollut kiva keskustella kanssasi. Seurustellaan samoissa merkeissa useimmitenkin :)
  Hyvaa viikonloppua sinne Kairoon! :)

  VastaaPoista