maanantai 17. marraskuuta 2008

Jotain vanhaa, jotain lainattua...

 

Löysin taas nettiä selatessani mahtavan sivuston jolta lainasin muutaman kuvan puhumastani vanhasta Mersinistä.  Vanha Mersin tarkoittaa siis aluetta jossa ensimmäiset Mersinin rakennukset on rakennettu ja siitä lähtien niiden ympärille on rakentunut ostos - ja asuinalueita. Nykyään nuo ensimmäiset rakennukset on sekoittunut uusien rakennusten sekaan ja ovat aika epäsuosittuja koska niiden pohjasuunnitelmat on todella epäkäytännöllisiä verrattuna uusiin taloihin, joissa myös pinta-alaa jokaisella asunnolla on huomattavasti enemmän.  Asukkaiden köyhyydestä (meidän alueella asuu korkeintaan keskitason väkeä) ja innottomuudesta johtuen vanhatkin talot ovat todella huonossa kunnossa. Kaupunki kyllä vuosittain muutaman talon restauroi entiseen kuntoonsa.

Näissä kuvissa vanhoja taloja näkyy vain parissa kuvassa, mutta saatte ainakin kuvan alueesta, jossa me asumme ja kävelemme useasti viikossa.  Nämä kaikki vanhat alueet ovat jo ränsistyneitä ja aika kuluneen näköisiä mutta ovat tärkeä osa Mersiniä. Rantakadut, uudet upeat rakennukset, puistomaiset asuinalueet ovat kaikki huomattavasti kauniimman näköisiä ja niistä olen jo aikaisemminkin kuvia tänne lisännytkin. Pohjakuvani tässä blogissa kuvaa myös pääosiltaan tätä uutta puolta.

Tekemäni kansion löydätte täältä.

Ja alkuperäinen sivusto, josta löytyy 80 000 kuvaa kaikkialta Turkista löydätte täältä.

Omaa tuotantoani aion lisätä vielä tämän viikon sisällä kun VIHDOIN menen pormesterin haastateltavaksi kansalaisuushakemukseni johdosta!! Jippii!! Pormestarin virkarakennusta ympäröi vanhimmat talot koko Mersinissä ja aionkin niistä pari kuvaa teille näpsätä.

Hyvää alkuviikkoa kaikille! Mä rupean tenttaamaan kansallislaulua ja Atatürkin elämänkertaa :D

16 kommenttia:

 1. kauniita kuvia. mukavan naköinen ymparistö teilla. liikennetta tosin varmaan riittaa. kasitykseni mukaan mersin on aika suuri kaupunki. ja vilkas sellainen. niinkuin antalyakin, missa rakennetaan paljon yli 10 kerroksisisa taloja. taalla fethiyessa ei ole neljaa kerrosta korkeampia.
  jannittaakö pormestarille meno. mina sain kansalaisuuden maaliskuussa. alulle laitettiin jo v. 2004.mutta kun valilla asuttiin suomessa,niin jai kaikki kesken. olis kylla voinut jatkaa suomestakin kasin. paatettiin kuitenkin(kun tiedettiin,etta palataan turkkiin)jatkaa vasta turkissa. onkohan tuo pormestarin juttu sama,kun minulla oli muğlassa komission haastattelu mieheni kanssa. ONNEA MATKAAN.

  VastaaPoista
 2. terve sateenkaari!!
  Mersin on joo todella inhottavan kostea, kuuma kesaisin ja pitka! Rantaviivaa on kymmenia kilometreja. Asukkaita taalla on vain noin miljoona (viereisessa Adanassa kolminkertainen maara). Istanbulin jalkeen Mersin on ihmismaarassa ja halinassa todella rentouttava jopa :D Istanbulissa oli 24/7 hirveita ihmismassoja joka puolella, autoja seka saasteita. Taalla iltaisin kadut ovat todella hiljaisia ja ihmisia liikkuu vahan kaduilla. Ilmaiskonserteissakin paasee ihan lavan viereen milloin tahansa sinne saapuukin :P
  Fethiyessa minuun teki vaikutuksen sen isous! Siis kaupunki on levinnyt aika isolle alueelle ja paljon oli myos luontoa tarjolla. Meri oli upea unohtamatta tietenkaan lahella olevaa Oludenizia johon rakastuin! Upea ranta ja paikka!! Toivon mukaan ensi kesana taas sinnepain ollaan tulossa.

  Onnittelut kaksoiskansalaisuudesta! :) Ei mua pelota pormestarin komission tentti, jannittaa vaan :) Mita sinulta kysyttiin siella? Ma olen opiskellut ahkerasti Atatürkia seka tietenkin Istıklal Marsın joka soi paassa joka paiva. Olen jopa helpottunut etta tama kuukausien odotus ja opiskelu saa paatoksen torstaina. Mersinissa ei myoskaan ole pahemmin ulkomaalaisia. Alle pari sataa yhteensa (virallisesti), suurin osa Lahi-Idasta tulleita. Taalla siis poliisilaitoksella ulkomaalaisten osastolla sinut tunnetaan heti :) Miksi muuten paatitte tulla takaisin Turkkiin?

  VastaaPoista
 3. eurabia: hmmm, kavin blogissasi mutta mulle ei kait muuta lahjaa ollut kun ihana uusi patka teidan rakkaustarinasta :D

  VastaaPoista
 4. kiitos onnitteluista.meilla oli se komission tentti siis muğlassa kuvernöörin virkapaikalla. ensin kutsuttiin mieheni yksin sisalle. viiden minuutin paasta minut. mieheltani kysyivat, etta mita tekee työkseen(siis aika tyhjanpaivainen kysymys) ja minulta, mita mielta olen turkista, ja tykkaankö asua taalla. ei mitaa vaikeaa.
  onko sinulle annettu tehtavaksi lukea nuo kertomasi jutut.
  mina vein silloin antalyassa hakemukset, kun oli viela se vanha laki voimassa. olin siella kielikokeessa(todella helppo) ja kavin devlethastanesissa varmaan viidella laakarilla, joka jokainen pisti leiman paperiin. juoksemista oli kamalasti. nyt ,kun jatkoin hakemusta vuosi sitten kesalla taalla fethiyessa, niin oli jo uusi laki voimassa. eika taalla meilla kaynyt edes poliisi tarkistamassa kotona. kahdesti jouduttiin kaymaan muğlassa. lokakuulla olivat paperit selvat, ja maaliskuussa tuli kansalaisuus.

  VastaaPoista
 5. sateenkaari: Nuo lait on naemma muuttuneet joka vuosi :D Nuo kysymykset on aika helppoja. Toivottavasti multakin kysytaan yhta simppelia :) Kansallislaulua tai Atatürkia ei tietenkaan missaan sanota etta naita tarvitaan, mutta on mahdollisuus (kuulema parilta on kysytty) etta niita kysellaan. Parempi olla varautunut kun joutua sitten pulaan. Saas nahda kuinka pitka aika haastattelun jalkeen kestaa sen kansalaisuuden saamisessa koska mulla loppuu oleskelulupakin tammikuun puolessavalissa. Aion kylla jarjestaa juhlat kun se kansalaisuuden/henkkarin sitten joskus saan! :)

  VastaaPoista
 6. aijjaijai...kirjoitin pitkat patkat ja sivulle tuli error! argh!
  Heli, palaan asiaan huomenna uudella virralla! :)

  VastaaPoista
 7. minulle sanoivat haastattelun jalkeen, etta kestaa vahintaan 5 kuukautta. ja suurinpiirtein meni se 5 kuukautta. minakin jouduin hakemaan uutta oleskelulupaa. suomalaisille on viela oleskelulupa aika kalls verrattuna moneen muuhun maahan.
  jatkan vastaamista sinun edellsiin kysymyksiin: mksikö muutimme takaisin turkkiin: ollaan kaikenkaikkiaan kolmeen kertaan muutettu edestakaisin. ensin olivat minun elakeasiat kesken suomessa,joitten takia piti menna takaisin. kahteen kertaan on myyty koko huusholli, ja aloitettu alusta. nyt viimeksi siis kevaalla 2006. en tieda ,oliko hullu tekjo. miehellani oli vakipaikka vantaan lentoasemalla. taalla turkissa hanen työnsa on turizmin parissa lahinna kauppiaana. ja tata työta ei aina ole. fethiyessa talvella ei ollenkaan. mutta suomessa suminen on aina ollut miehelleni henkisesti vaikeaa. ja nyt vimeinen patka myös minulle. mieheni ei siis viihdy suomessa, mutta mina viihdyn turkissa. ja olen ollut 14 vuotta muslimi, joten senkin takia on suomessa vaikeampaa.pahkailtiin kylla muuttoa pitkaan, mutta turkki painoi vaa'assa enemman. ja mina olen loukkaantunut kahdessa kolarissa, ja niiten aiheuttamat kivut ovat taalla paljon vahaisemmat. sairastan myös astmaa. enka tarvitse taalla turkissa laakkeita kuin satunnaisesti. ja sepelvaltimotautinikin kanssa on turkissa helpompaa.mieheni on myös suomen kansalainen, joten jos tulee tarvis, niin ei ole mikaan ongelma muuttaa sinne.

  VastaaPoista
 8. kyllapa tuli kirjoitusvirheita, kun kiireessa kirjoitin.

  VastaaPoista
 9. Heli, linkitän blogisi mun suosikkeihin omassani. Jos et halua että linkitän, niin let me know :)
  Kivaa lopputiistaita!

  VastaaPoista
 10. sateenkaari: teilla on ollut varikas historia. Uskon etta ei ole ollut helppoa aina aloittaa alusta, tosin uskon paremmasta on varmaan vienyt teita eteenpain. Nayttaa silta etta Turkki on teille parempi vaihtoehto varsinkin sairauksiesi takia (terveys on aina ykkonen, mielestani). Tyoongelman voitte ehka ratkaista muuttamalla jonnekin muualle Turkin sisalla jossa miehellasi olisi tarjolla ymparivuotista tyota? Onko miehellasi mahdollisuutta tehda jotain muuta tyota? Matkailuala on todella vaikea, sen ymmarran. Olen itsekin matkailualalla tyoskennellyt Turkissa. Toivon teille paljon onnea ja terveytta taalla Turkissa. On todella kiva kirjoitella kanssasi :)

  VastaaPoista
 11. ja maamaa maailmalla: Go ahead, ja olen sinut myos jo omalle listalleni lisannyt. Blogisi on todella mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
 12. kiva kiva, ja kiitos :)
  ma oon kanssa jo ihan koukussa blogiisi! :)

  VastaaPoista
 13. kiitos samoin heli!on ollut ihana tutustua, ja kirjoitella. jatketaan. kyllahan mieheni voisi jotain muutakin työta tehda. on vahan etsiskellytkin. mutta kun on ikansa ollut turizmin kanssa tekemisissa, niin tykkaa siita kovasti. ja osaa tehda muuten kauppaa alyttöman hyvin.tulee mainiosti myös toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. on kuin luotu siihen työhön. muta katsotaan.

  VastaaPoista
 14. Tulin katsomaan kuka Heidi oli blogissani kommentoinut;) Kiva löytää myös toinenkin Turkkiblogi.

  VastaaPoista
 15. sateenkaari: toivon mukaan loydatte kaikille sopivan ratkaisun :)

  marjut: tervetuloa myos tannepain :) Olen jo pitempaan seuraillut blogiasi, mutta nyt vasta tanaan uskalsin jotain myos raapustaa :) blogissasi on aivan mahtavia maisemia, niita katsellessa sielu lepaa.

  VastaaPoista