tiistai 25. marraskuuta 2008

Päivä on lähtenyt käyntiin..

 

Meillä on ollut pari päivää ongelmia telkkarin kanssa. Kaikki ulkomaalaiset kanavat on hävinnyt ja ongelmaa ratkaistaan kyl, mutta se kestää. Olenkin käyttänyt pari päivää TEHOKKAASTI kodin puunaukseen.

Tämän päivän tarina:

Mies lähti kouluun klo 9.00. Ajattelin katsella vähän aikaa jotain viihdyttävää tv-ohjelmaa (turkkilaista, kun vaihtoehtoja ei ole) ja asetuin taas telkkarin ääreen. *Klik* telkkari auki, jaahas joku keskusteluohjelma jossa vieraana Itä-Turkin naisia. Mistä he keskustelevat? Kunniamurha näyttää olevan pääosassa, sivuosissa vahvaa osaa näyttelevät moniavioisuus, virallinen henkilöllisyyden puute (eivät ole näemmä rekisteröitujä kansalaisia), 10 lasta, avioero. Aha, yksi naisista sekosi ja rupesi hakkaamaan muita.. 5 minuuttia riitti, liikaa yhteiskunnallisia ongelmia yhtä aikaa.  Seuraavalla kanavalla näyttää olevan Seda Sayan, itsensä Turkin suosituimmaksi keskusteluohjelman vetäjäksi julistanut plastikkakirurgian ihme, ikinuori nelikymppinen. Mistä hänen ohjelmansa tänään puhuu?  Istanbuliin ennustettu maanjäristys, ahaa, mielenkiintoista. Mutta mitä ihmettä??!! Asiantuntijoilta esitetyt kysymykset: Voivatko naiset tuntea herkemmin maanjäristyksen? Miten kasvit ennustavat maanjäristyksen? Ei hemmetti mitä tämä on taas, huuhaata! *Klik* Telkkari kiinni ja töihin!

Aamusta asti olenkin päässyt kunnolla työn makuun: pesin kaikki ikkunat, kaksi koneellista pyykkiä on jo kuivumassa, kolmas pyörii, puhdistin lintujen häkit sekä illaksi valmistin vanukaskakun.  Kakun teko on todella helppoa. Tarvitset vain pussin vanukasta, 750 ml maitoa, petibör - keksejä ja päälle jotain koristeltavaa kuten esimerkiksi kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta. Keksit toimivat pohjana ja välilevyinä kakussa. Pohjaksi levitin kaksi kerrosta petibör keksejä sopivaan reunalliseen astiaan, sen päälle kerros vanukasta. Toinen kerros keksejä (tällä kertaa vain yksi kerros riittää), taas vanukasta, kerros keksejä ja päälle vielä vanukasta.  Anna vanukkaan jäähtyä hiukan itsekseen ja sitten jääkaappiin kylmään. Ennen tarjoilua päälle koristeet ja voila, todella maukas ja helppo kakku on valmis :)  En tiedä onko Suomessa pussivanukkaita myynnissä, en ole kiinnittänyt huomiota. Toivon mukaan :)

Ruokaa ennen pitäisi käydä vielä kaupassa ja illalla silitän.  Huh huh, työtä riittää mutta ihanaa kun koti on puhdas!! :)

Aurinkoista tiistaita!! :)

20 kommenttia:

  1. Heli kodin hengetar! :)

    Kuullostaa herkulliselta ja helpolta tuo vanukaskakku!

    VastaaPoista
  2. Jep, jos sita kuvaukseen on kodin hengetar kirjoittanut niin pitaa sita valista revitella :D Sitten kun taas laiskuttaa ajattelin vaihtaa kuvaukseen "kodin sohvaperuna". Tervetuloa takaisin Brysselista :)

    VastaaPoista
  3. Meilla taalla on aivan kauhea tuuli- toivottavasti ei ylly myrskyksi:( Laitoin kamoja partsilla turvaan, ja kaikki kukat lattialle.

    En katso enaa noita "aamuohjelmia". Koko paiva alkaa depressiossa niiden vuoksi...anoppi katsoo kaiket aamut, ja aina siella piipahtaessa valitan asiasta;)

    Tasaista tiistaita- voi jösses mika LODOS taalla!

    VastaaPoista
  4. ebrufin: Vau! Siella ei taida tuo myrsky luovuttaa ollenkaan! Toivon mukaan se ei kesta enaa kauaa, tosi inhottavaa! Mikakohan ilmastonmuutos tamakin on?!
    Meilla aurinko paistaa kerrankin, ihanaa!

    Minakin valitan anopille aina jos tuollaisia ohjelmia katsoo ;)

    VastaaPoista
  5. Paistaa se aurinko, mutta puhuria pukkaa merelta...ei meilla ole pahemmin myrskynnyt- vetta kyllakin tullut...

    VastaaPoista
  6. onko sinulla siella suomen kanavia.
    natin kauttahan saa kaikki suomen kanavat pienella rahalla.minulla oli viime kevaana kahden viikon ilmainen koekatseluoikeus. mutta en kuitenkaan tehnyt tilausta. katson niin taysin turkin kanavia, ettei ollut aikaa moneenkaan suomen ohjelmaan. ja netti tv:sta saa katsottua jotain, jos haluaa. suomessa katselin ahkerasti kauniita ja rohkeita. salkkareita myös,mutta nyt ei ole enaan kiinnostanut.

    VastaaPoista
  7. No sullahan on ollut puhti päällä, mulle tuli tosi ihana ole kun luin ton tekstin, mähän kerroin että mulla on sellainen omituisuus, että tykkään katsella kun siivotaan, mutta näköjään nautin siivouksen lukemisestakin. ;)

    Toi kakkuohje jo lähenteli helppousasteeltaan jotain sellaista, että vois itsekin ehkä kokeilla. Mutta en tiedä millaisia keksejä ovat petibörit.

    VastaaPoista
  8. olen tehnyt tuota samaa keksi-vanukaskakkua,ja se on tosi hyvaa.
    olen myös muuntanut revanin ohjetta: teen ihan normaalin taytekakun pohjan, ja sen kostutan sokeriliemella. sukulaiset ovat ihastuneet tahan muunnelmaan.

    VastaaPoista
  9. sateenkaari: Meilla ei ole Suomen TV:ta mutta en ole sita kaivannutkaan. Yleensa seuraan amerikkalaisia sarjoja seka BBC:n dokkareita seka lifestyle ohjelmia kuten sisustus, kokkaus, suhde-juttuja :) Paljon en Suomessakaan ylea katso. Miten sait tuon katseluetuoikeuden? Pitaako siina olla joku erityinen kortti etta nakee?
    Revanin ohje kuulostaa tosi hyvalta, voisin minakin sita kokeilla. Ensi viikolla on kuitenkin koti taynna vieraita :D Mulla on talla hetkella 2 kakkua tyon alla ensi viikolle, jaan niiden ohjeet kun teen.

    Itkupilli: Ihanaa etta tulet onnelliseksi kun luet siivousjuttuja :D Luinkin blogistasi tasta outoudesta. Minakin seurailen siivousohjelmaa (How clean is your house?) ja saan siita puhtia omaan siivoukseeni, kun naen minkalaisia sottapyttyja sita maailmassa on. Tulisitkohan viela onnnellisemmaksi jos kerron yksityiskohtaisesti siivoamisesta? :D Voin omistaa siivouspostauksen vain sinulle :D
    Kakku on todella helppo. En tieda kuinka tunnettuja nuo petibor keksit ovat, ainakin nimesta paatellen voisi olla ranskalainen keksilaji. Maku ja koostumus on siis samanlainen kuin Marie-keksi Suomessa, ehka sen avulla loydat niita sielta?

    VastaaPoista
  10. No kuule, pitäisi kokeilla, kerropa oikein ykstyiskohtaisesti joskus siivouspuuhistasi, niin minä sitten luen ja koitan tunnustella miltä tuntuu. ;)

    Ja toi Marie-keksi selvensi asiaa, luulen, että täältä löytyykin jotain vastaavaa.

    VastaaPoista
  11. tassa osoite suomen kanaviin. www.tvkaista.fi. nama siis nakyvat internetissa. kaikki ohjelmat nauhoitetaan, ja kun ohjelma loppuu,niin sen jalkeen voit katsoa sita niin monta kertaa kuin haluat. katsoppa tietoja kotisivuilta. on todella hyva systeemi. voit laittaa heille kyselya asiasta. en nyt muista ,paljonko oli kuukausimaksu,muttei kallis kuitenkaan.taman ovat kehittaneet juuri palvelemaan ulkosuomalaisia.

    VastaaPoista
  12. sateenkaari: Kiitos paljon!! En tuota sivustoa tiennytkaan :) Heti menen kurkistelemaan mita sielta loytyy, pelastun turkkilaisilta kanavila :D

    VastaaPoista
  13. Joo, noi aamupäivän "naisten ohjelmat" on kyllä suurinta roskaa! Miten ihmisiä voidaan pitää niin tyhminä?
    Mä en jostain syystä täällä kaipaa Suomen telkkaria, turkkilaisia sarjoja seuraan joitain netistä.
    Nam, kuulostaa hyvältä tuo vanukaskakku. Oletpa ollut ahkera tänään! :) Hyvää illanjatkoa Mersiniin.
    -Sevda

    VastaaPoista
  14. Mulla oli samankuuloinen päivä tänään!

    Kiitti vanukasvinkistä.

    VastaaPoista
  15. Sevda: Joo, ne on kyl roskaa ja pyrin valttelemaan niita niin paljon kuin mahdollista. Suomen telkkarikaan ei ole mikaan parhain mahdollinen, mutta lyo Turkin telkkarin valista 10-0. Ma en oo paassyt oikein mihinkaan turkin sarjaan sisaan pitkaan aikaan. Ainoastaan seuraan Avrupa Yakasia, se on hauska samoin yemekteyiz ohjelmaa alkuillasta:)
    Hyvaa illanjatkoa sinne Suomeenkin :)

    VastaaPoista
  16. mina olen varmaankin vahan kummajainen, kun katselen pelkastaan turkin kanavia. en ottanut tuota tvkaistaakaan,koska en kerennyt paljoa suomen tv:ta katselemaan. kun asuttiin suomessa,niin siellakin katsoin melkein pelkastaan turkin kanavia. mita nyt kauniit ja rohkeat ja sen sellaiset suomen puolelta. ja maajussille morsian oli lempparini.nyt olen koukussa kahteen turkilaiseen sarjaan: dudaktan kalbe ja son bahar. ja kylla me miehen kanssa katsotaan aamuisin myös seda sayania. ollaankohan jo "kalkkiksia".

    VastaaPoista
  17. MEME odottaa sinua blogissani! :-)

    VastaaPoista
  18. sateenkaari: Jokainen tyylillaan :) Telkkarista tulee niin paljon kaikenlaista nykyaikana etta varmasti jokaiselle loytyy jotain mielenkiintoista. Minakin Suomessa seurailin aina kauniita ja rohkeita :D Mutta kun ne rupes menee jo liian sisasiittoiseksi niin lopetin.
    Huh, tanaan mulla on iso urakka kun pitais saada kamppa jarjestykseen. Vedet poikki (Jee!) ja ruokaa pitais tehda seka lattiat pyyhkia. Toivon mukaan ne tulee takas piakkoin.

    Blogitse: Kiitos vaan Memesta :D Vastaan siihen kun saan vain aikaa tarpeeksi.

    VastaaPoista
  19. Heippa, kertokaa kuinka voitte olla naimisissa turkkilaisen miehen kanssa ja asua TURKISSA, siis HALOO NAISET! naisen asema Turkissa on KYNNYSMATTO!!!!!!!!!!
    Hyi kauheeta, menkää töihin, elämä on muutakin kuin olla kotiorja.
    t.Mimmu

    VastaaPoista
  20. Mimmu: Oletpa kovin vihaisella paalla. Et esittanyt kovin konkrettista kritiikkia tai perusteluja vaitoksillesi joten jatan ne omaan arvoonsa. Jos olet itse asunut Turkissa, olet ollut naimisissa turkkilaisen miehen kanssa ja tunnet Turkin hyvin niin tervetuloa kritisoimaan. Jos HS:n uutistelujen ja tuttaviesi matkakertomusten pohjalta tulet tanne kritisoimaan, pyydan etta etsit itsellesi toisen paikan purkaaksesi tunteitas. Hyvaa viikonloppua!

    VastaaPoista