perjantai 14. marraskuuta 2008

Perjantai...

Pari päivää olen ollut todella laiskalla päällä ja oikeutetusti sain sitten eilen mieheltän piiskaa aiheesta kokkaaminen. En ole kovin jaksanut mitään erityistä vääntää ja mieheni ehdottomasti halusi eilen dolmia. Mulla ei vaan eilen ollut pinnaa niiden pitkään valmistamiseen. Lupasin kyl tehdä niitä ensi viikolla. Kutsun ystäviä apuun :D

Tänään päätin sitten todistaa että en ole laiska, tai no, hirveen laiska! Aamulla annoin kuitenkin itselleni luvan laiskotella mutta jo klo 12.00 (vau!) päätin lähteä markettiin ostamaan illaksi ruoka-aineita. Kuitenkin kauppa oli kiinni juuri 12-12.30 välisen ajan joten jouduin lampsimaan kiroillen takaisin kotia.

Suutuksissani sitten tein hätäsiivouksen (mopilla vaan sieltä ja täältä) ja nyt koti tuoksuu turhankin voimakkaasti "puhtaalle". Minulla kun on joku outo luulo että mitä enemmän pesuainetta siivouksessa käytän, sitä paremmalta koti tuoksuu ja sitä puhtaampi tulos on. Tänään kyl tein ylilyönnin. Mietin jo linnuille pelastussuunnitelman jos ne rupeaa orsilta pyörtymään tässä ihanassa "tuoksussa". Tuuletus päällä!!

Illaksi aion myös tehdä KUNNON ruokaa. Alkupalaksi tomaattikeittoa (ihan ite teen), pääruoaksi uunissa lihapullia vihanneksilla ja jälkiruoaksi suklaa-chilikakkua jonka reseptin yhdeltä rakkaalta ystävältäni sain. Jos tämän päivän jälkeen saan kuulla olevani laiska niin jo on!!! Perkele!!

Lähden uudestaan kokeilemaan josko kaupan sedät päästäisi jo sisälle. Sen jälkeen alkaa keiton ja kakun valmistus.

Tässä on muuten kuva meidän asuntolasta tai sitestä jossa asutaan, jos kiinnostaa.

11267422_1403459_zdpv390

4 kommenttia:

  1. Kuinka korkealla asutte? Näyttää kivalta.

    Mitä on muuten dolmi? Onko siellä yleistä, että putiikki voidaan pistää kiinni mielivaltaisesti kesken päivän?

    Kauheasti kysymyksiä, mutta olen utale ;)

    VastaaPoista
  2. Moro!
    Me asutaan viidennessa kerroksessa, mut tos kuvassa ei nay meidan taloa viela. Se on yks talo vasemmalle. Tassa sitessa on yhteensa 6 taloa joten porukkaa riittaa.

    Dolma on siis taytetty paprika, joista olen aikaisemmin puhunut myos. Miehen lemppari jota kokoajan haluaa :D Suosittelen kokeilemaan jos joskus jaksat vaantaa. Niita voi tehda myos lihattomina.

    Ekaa kertaa oon nahnyt ton meidan marketin pistavan hanskat tiskiin keskella paivaa. Kait heilla oli talle paivalle jokin erityinen syy. Ovat kuitenkin niin ystavallisia ja avuliaita etta ei niille voi olla pitkaan vihainen :D

    Hyvaa viikonloppua sinne pohjolaan! Onko siella jo lunta?

    VastaaPoista
  3. Aa, siis täytettyjä paprikoita, NAM! Mies on joskus tehnyt niitä. Täytteeksi on laitettu mm. riisiä ja rehuja (papuja, porkkanaa, kukkakaalia ymv.). Tykkään tosi paljon. Täytyykin patistaa miestä tekemään niitä. Minä itse olen ihan käsi keittiössä ;D

    Ei ole siis tapana siellä pistää putiikkia kiinni noin vain. Ajattelin, että jos olivat lähteneet siestaa viettämään tai jotain ;)

    Lunta ei täällä (PK-seudulla) ole tänä talvena näkynyt - ei edes pakkasta pahemmin. Tänäänkin oli aika lämmintä ulkona, vaikka olikin siis normiharmaa keli. Tykkään itse lumesta enemmän kuin tästä harmaudesta. Koko illan on satanut vettä.

    VastaaPoista
  4. elegia: nam, nuo teidan taytetyt paprikat kuulostaa kyl paremmilta kun mun :) Voisin kokeilla samanlaisia. Sulla on kyl kultakimpale miehena :)

    Harmi ettei lunta ole viela satanut. Toivon edes etta jouluksi sataisi kunnon lumipeite! Kuka tuosta harmaasta tykkaa! Minuakin masentaa pelkka ajatuskin siita.

    VastaaPoista